Pagini

23 mai 2023

Învățători aiuriți

ICCJ zice:
“Respinge recursul declarat de recurenta-reclamantă Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale împotriva Sentinţei civile nr. 1602 din 9 noiembrie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca lipsit de interes. Respinge recursul declarat de recurenta-pârâtă Curtea de Conturi a României împotriva Sentinţei civile nr. 974 din 24 mai 2022 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă.”

Sentinta civila 1602/2021 a Curtii de Apel Bucuresti zicea:
“Respinge cererea de suspendare a executării măsurilor stabilite prin Decizia nr.XII/4/13.07.2020 emisă de pârâtă.” (*CPS/MApN cerea suspendarea masurilor stabilite de Curtea de Conturi – pîrîta.*).

Sentinta civila 974/2022 a Curtii de Apel Bucuresti zicea:
“Anulează Decizia nr.XII/4/13.07.2020, a raportului de control emis de Departamentul XII al Curţii de Conturi a României şi a Încheierii nr.19/07.08.2020 emisă de Comisia de soluţionare a contestaţiilor constituită la nivelul Curţii de Conturi. Respinge cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtei, astfel cum a fost completată, formulată de intervenientul Budeanu Viorel... (*respectivul fiind unul dintre invataceii marelui invatator suprem*).
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Curteanul de conturi controlor (pensionar cu semnul intrebarii al CPS/MAI) stabilise ca CPS/MApN a aplicat gresit actualizarea pensiilor cu marirea SF din iun.2017...

Prin alt raport acelasi curtean stabilea ca CPS/MAI a aplicat bine acea actualizare... băgînd prostia ca, dupa actualizare pensia nu trebuiie sa fie mai mare ca 85% din baza de calcul.

CPS/SRI se grabeste sa aplice timpenia cu acel 85%.

CPS/MAI da in judecata Curtea de conturi sa-i scoata timpenia cu acel 85%... Pierde procesul, dar face apel in doru’  lelii ... Pierde apelul da’  nu aplica acel 85%! C’asa-i la noi: fiecare face cum ii trece prin minte!

CPS/MApN cere in justitie suspendarea aplicarii hotaririi Curtii de Conturi... si pierde...

CPS/MApN face recurs si obtine rezultatul prezentat: nu se suspenda hotarirea Curtii de conturi, dar...

Curtea de conturi face recurs si obtine rezultatul prezentat: se anuleaza hotarirea privind aplicarea actualizarii la CPS/MApN.

Adica pentru CPS/MApN nu mai exista acea hotarire a Curtii de Conturi, inclusiv timpenia cu acel 85%!

Marele invatator aiurit debiteaza: “Înseamnă că a rămas definitiva Sentința CA București.
Se poate interpreta ca pensiile actualizate potrivit art. 60 alin (1) nu pot fi mai mari de 85% din baza de calcul.”. (*asta ca sa se vada cum ceteste el legile si hotaririle justitiei ezact pe dos*).

Nu, tîmpiliciule!

La CPS/MApN nu mai exista acea hotarire a Curtii de conturi cu tot cu aiureala cu acel 85%!
Deci la CPS/MApN s-a aplicat bine actualizarea pensiilor in iun.2017...
La CPS/MAI  trebuia sa se aplice acel 85% ceea ce insemna ca trebuia sa ia banii inapoi tuturor actualizatilor... da’ au uitat!
La CPS/SRI ar fi trebuit sa renunte la aplicarea acelui 85%... adica sa aplice actualizarea la fel ca la CPS/MApN!

Sigur ca acum a inceput corul bocitorilor invatacei ai marelui invatator ca “justițea cumparata si politizata!”.... uitind si nestiind ei niciodata ca acea actualizare s-a facut conform art.60, alin.(1)/l.223/2015, fara nici o imixtiune a majorarii de 5% din 

69 de comentarii:

  1. Până la urmă Dl Alecu, Romania nu-i stat de drept, cine a primit bani pt recalcularea din 2017 privind creșterea SF, nu-i va restitui, pt că nu-i vina lor !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nasol,deci nu ne mai dau nimic!Deci trebuie să ne mulțumim cu ce avem!

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice lege se va adopta pt pensiile militarilor, va avea o limita de vârstă, ca activ, dar care sa le permită pensionarilor militari timp de 5 ani, să facă parte din rezervă operațională, adică oricând daca Romania este in primejdie, să răspundă prezent și să-și facă datoria.
    Nesimțitul de huhurezu, tulbura apele apărării naționale, ar trebui întrebat de instituțiile în drept: cine-i tine de căpăstru și interesele cui le susține !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ciuca dorește o armata de masa, asta înseamnă reintroducerea serviciului militar obligatoriu.
    huhurezu în aceasta situatie este primul incorporabil, pt că este total nepregătit să-și apere tara, să-și apere Romania.
    În primul rând ar trebui să depună un jurământ militar, apoi ar trebui diferit instanțelor militare, daca nu și-l respecta !
    Cum își permite acest neinstruit sa se refere la drepturile militarilor ?
    Ce-l recomanda ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nesimțitul de budai discuta de creșterea vârstei de pensionare la militari, la 65 de ani.
    Atunci când min muncii va aproba planurile de pregătire pt ap: ppl, planul de mob a gar, planul de preg a ter și ec pt apărare, etc. Atunci titularul postului este îndreptățit să discute de militar, până atunci nu-i calificat, este un fel de huhurezu neinstrit si-atat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Transmiterea cuponului de pensie militara in format digital are ca scop folosirea inteligentei artificiale.
    De ex: vrea huhurezu penzie contributivă ? Așa i-o face inteligenta.
    Vrea 16 a lui moș ursuleț, o combinata: contributivă +223/2015 ?
    Așa i-o face inteligenta, etc.
    Sigur totu-i artificial, la fel ca ei, ca militari !

    RăspundețiȘtergere
  7. huhurezu nu-i pregătit pt apărarea națională, n-are elementele necesare și suficiente.
    Credeți că huhurezu a depus un jurământ militar ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu are importanță jurământul.
    Nemții susțin că nu au nevoie de contract dacă s-au înțeles și dacă au bătut palma - un om, un cuvânt.
    Așa și multpoleitul: a bătut palma cu sistemul, pe de o parte și a bătut palma cu reclamele, pe de altă parte.
    Din accesări îi ies banii.
    Iar accesatorii sunt cei pe care-i știm: minimicrocreierașul din Onești (limbut, fără coloană și fără pregătire), găuritul în palmă din Salcea, ăla care n-a putut trece bac-ul (nu l-a luat) la Galați, ochi albaștri cu stimă dă București și încă câțiva de teapa lor.
    Accesează ca disperații din 10 în 10 minute. Crește traficul. Curg banii din reclame, iar autoglorificatul îi prostește cum vrea.
    Lasă că are și pe cine că băbăieții nici nu știu scrie bine românește.
    În aste condiții, la ce-i ajută jurământul?!
    Are armata lui particulară de circopiteci.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ciuca vrea o armata de masa, aviz trepădușilor din alte structuri care sunteți lipitori și sunteți la pensiile militare.
    Da ați terminat cu jurământul profesional, vreți pensii militara slujiți că militari 15 ani

    RăspundețiȘtergere
  10. huhurezu este un comerciant care face bani online.
    Că militar nu se califica !

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred că ar fi corect ca și la noi perioadele "asimilate" să fie tratate ca la judecatori. Să-l dăm exemplu pe Păsărelul: 15 ani vechime ca civil și 15 ani ca așa -zis militar. Pentru cei 15 ani de civilie, pensie civilă pe puncte (împărțeală la 35 de ani), iar pentru 15 ani de "militar", faultat cu 2% pentru fiecare an lipsă la vechimea minimă de 20. Așa să -și facă păsărelul calculele la pensie...

    RăspundețiȘtergere
  12. Hotărât lucru justițea e cumpărată și politizată!

    RăspundețiȘtergere
  13. @ifrim 26.05.2023, 12:47
    La : “Hotărât lucru justițea e cumpărată și politizată!”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^

    Asa-i!
    Orice gainar prins “cu rața’n gură” spune ca justitia e cumparata!
    Orice impricinat care s-a luat dupa “indicățiile” supremului invatator, ale sefilor sindicatelor din politie si ale altor si altor “specialisti”, a apelat la justitie pentru “repararea” unor nedreptati (??) aiuristice... Nedreptati inventate de mintile bolnave ale invatatorilor care citesc legile din doi in trei si le’nteleg din patru’n cinci!
    Acum ca justitia le-a dat peste bot... bine’nteles ca zic ca justitia este cumparata si politizata!

    Nu se spune nimic despre justitia reprezentata de niste judecatori habarnisti intr’ale salarizarii si pensiilor militarilor care dau dreptate la niste timpenii cerute de unii impricinati! Acestia nu sint “cumparati si politizati”!

    Pe de alta parte... justitia nu are cum sa fie decit “politizata” fiind chemata sa sanctioneze incalcari ale unor acte normative (legi, ordonante, hotariri, ordine...). Acte normative care sint eminamente ACTE POLITICE emise de institutii politice ale statului! Acte emise pentru punerea in practica POLITICII statului in anumite domenii de activitate!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa nu fiți surprinși, unii care beneficiați de pensie militara de stat, daca în noua legislației, nu mai faceți obiectul, părerea mea că n-ar fii trebuit niciodată că anumite instituții și slujbașii lor pe Codul Muncii, sa beneficieze de pensie militara de stat.

    RăspundețiȘtergere
  15. În opinia mea, o variantă corectă, care să nu-i discrimineze pe cei care au fost „victime” ale „reformei Armatei” (cu vechimi reduse), ar fi fost ca punctajul total realizat să fie împărțit la numărul de ani de prestare a serviciului militar, obținându-se punctaj mediu anual.
    Abia acest punctaj mediu anual ar fi putut fi înmulțit cu valoarea de referință (VPR).

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim:

    Te referi la opinia mea?
    Dacă da, ai, cumva, niscai argumente?

    RăspundețiȘtergere
  17. @Dan B. 27.05.2023, 08:38
    La : "În opinia mea, o variantă corectă, care să nu-i discrimineze pe cei care au fost „victime” ale „reformei Armatei” (cu vechimi reduse), ar fi fost ca punctajul total realizat să fie împărțit la numărul de ani de prestare a serviciului militar, obținându-se punctaj mediu anual.
    Abia acest punctaj mediu anual ar fi putut fi înmulțit cu valoarea de referință (VPR).".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Fu.u-i martimetica ma-sii!
    Adica cel cu 20 ani vechime va avea pensia la fel cu cel cu 35 de ani vechime...pen'ca suma punctelor adunate in 20 de ani s-ar imparti la 20, iar suma punctelor adunate in 35 de ani s-ar imparti la 35!
    Brava!

    RăspundețiȘtergere
  18. Dacă Șeitan ne-a calcolat pensia ca și cum am fi contribuit și băietul moldovan ce-i cu gândul, sufletul la părinții, buneii noștri să ne calcolează pensia la disponibilizați ca și cum am fi muncit.Cum de unde?Ia ce-i prisosește lu' cucuvaie de-a copilărit cu Moise,de la moș Alecu ce-a bătut mingea cu Horea,Cloșca,Crișan,de la Csej ce-a lostruit ZBurile GPizilor și pune la mini,akordeon,tigru' ăla fioros(zis și motănelul kăkăcios)și gata,pe principiul solidarității între generații pus pe tapet de unu' Bismark!Binențeles că nu ești de acord că d-ta ții cu ursu(nu rusu)te-ai dat cu otoritățile!Te bagi,mergem la notar să-mi donezi anii de vechime ce-ți prisosesc?Promit să folosesc rekalibrarea judicios fără să merg la bordel și lominițe(păcănele)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ifrime tata esti in eroare.Persoana la care te referi a fost la GP timp de 1,5 ani.La GP erau arme model AK modificate sa nu poata executa foc in serie.Armamentul la intreprinderi era in nr. redus grosul fiind in depozitele din UM.Vezi ca mănânci cacat cu gura plină.Spre stiinta.In 1989 aveai ministru ce trecuse pe la GP.

      Ștergere
  19. @moș alecu:

    Îmi spui și mie ce vină a avut „victima” reformării Armatei că s-a reformat structura militară, pentru acceptarea în NATO?
    Ai afirmat o prostie, cum că cel cu vechime redusă ar fi accesat, în cei 20 ani, funcții mari, la care au ajuns, cu certitudine, doar cei cu vechime mai mare. Consecința ar fi că acel punctaj total realizat de către așa-ziși „neterminați” ar fi inferior celui obținut de către militarul dat afară pentru limită de vârstă.
    Este că ai citit comentariul meu fără a-i pricepe noima? Nici vorbă de egalitate a punctajului!

    RăspundețiȘtergere
  20. @Mos Alecu:

    Ți-a luat Dumnezeu mințile? Am afirmat eu că VPR-ul meu ar fi 80, ca la civili?
    Nu poate fi o lege a pensiilor militare, care să includă algoritmul propus de mine, adică punctajul total să fie împărțit la numărul anilor prestați în Armată și abia apoi acest rezultat să fie înmulțit cu un un alt VPR, de valoare diferită, mult mai mare?
    În felul acesta nu va mai exista discriminarea dintre „neterminații” voștri (obligați la parasirea sistemului pentru reformarea Armatei, cerință NATO) și cei ejectați din sistem pentru limită de vârstă!
    Și Moș Alecu a sărit de cur în sus că toți ar cam avea aceeași pensie, ceea ce nu-i adevărat. Cei cu vechime redusă, neavând timpul necesar „cocoțării” în ierarhia militară, vor avea un punctaj inferior celor ca mine și ca tine, căci soldele lor au fost evident mai mici.
    Așadar, lasă vrăjeala cu pensia de câteva sute de lei pentru VPR=80! Fiind o altă modalitate diferită de calcul, și referința ar putea fi diferită ca valoare, pentru militari, în algoritmul meu.
    Interesant este faptul că propagandiștii transformării pensiei militare în pensie civilă nu au realizat că mai tot sistemul financiar internațional urmărește desființarea noțiunii de „pensie”, mai ales în condițiile îmbătrânirii populației, populația activă neputând acoperi necesarul BASS (că doar n-or cere impozit și de la roboți!).
    Interviul acordat de Andrei Mocearov a pus în evidență faptul că eliminarea pensiei este un deziderat al globaliștilor, pentru o societate lipsită de proprietari (doar „vârfurile” fac excepție), cu o populație sclavagizată și supercontrolată de o mână de indivizi decidenți. Într-o oarecare măsură, și deciziile CE au început să prefigureze această politicăa globalismului, motiv pentru care, în cca 10-15 ani, sistemul de pensii civile cred că va sucomba. Acesta-i motivul pentru care militez pentru un fond special de pensii militare, diriguit printr-o lege organică bine realizată, perenă (nesupusă modificărilor idioate), care să supraviețuiască mai ceva ca Decretul 214/1977 (trei legi în 15 ani, sunt prea multe!).

    RăspundețiȘtergere
  21. @Dan B 27.05.2023, 19:58
    La: “...afirmat o prostie, cum că cel cu vechime redusă ar fi accesat, în cei 20 ani, funcții mari, la care au ajuns, cu certitudine, doar cei cu vechime mai mare. Consecința ar fi că acel punctaj total realizat de către așa-ziși „neterminați” ar fi inferior celui obținut de către militarul dat afară pentru limită de vârstă.....”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Oooofff, of, of!...
    Grele’s, pentru mintile “încete”, sa’nteleaga cum functioneaza, in timp, sistemele!
    Soldele mai mari din acei ani in plus (fata de cei 20) sint anihilate (in calculul punctajelor) de cresterea mai accentuata a salariului mediu brut pe economie!... Ca urmare nu rezulta punctaje mult mai mari fata de cele din cei 20 de ani!... Iar impartirea acelor sume la 35 face sa dispara total diferentele de salarizare!

    Sa nu mai spunem ca doresti/propui ca acele medii ale punctajelor (nu sumele punctajelor) sa se inmulteasca cu acea Valoare a punctului de referinta... Valoare care este egala cu a 25-a parte din valoarea punctului de pensie.
    Adica tu doresti/propui ca pensiile militarilor sa se calculeze din media punctajelor anuale inmultita cu a 25-a parte din valoarea punctului de pensie1

    Inc’odata: brava!

    In concluzie esti foarte calificat pentru a deveni unul dintre naucii “specialisti” de-ai asociatiilor!

    RăspundețiȘtergere
  22. @akord 75 28.05.2023, 00:06

    La : "...Da mosule dar exista o diferenta totusi.Si e una esentiala.Stii care?
    Probabil ca nu stii ca tu erai deja pensionar cand Ceausescu era gl.lt cu functia....nu spui care ca nu are rost.
    Ia zi totusi care ar putea fi diferenta intre cel iesit cu 35 ani vechime si cel cu 20 de ani(si nu ne referim aici la exemple specifice sau tot felul de "bolnaviciosi" ci la cazul general de vreo 70.000 de ofiteri cu vechime intre 20 si 28 de ani de serviciu,ba chiar si mai mult.....
    ".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Nu’teleg care ti-i dorinta!
    Ia si ceteste raspunsul dat de mine Buzescului la 28.05.2023, 08:04 s’apoi revino cu precizari la cele ce ai vrut sa spui!

    RăspundețiȘtergere
  23. @Dan B. 28.05.2023, 08:01

    La: "... Am afirmat eu că VPR-ul meu ar fi 80, ca la civili?................".
    ^^^^^^^^^^

    Amestecarea de elemente existente in legi in vigoare cu elemente de dorinte/visuri prprii si personale si cu elemente din zicerile unor altora nu arata decit ca nu-i de mirare ca intreprinderi conduse de catre de-alde tine au fost distruse/falimentate!

    RăspundețiȘtergere
  24. @Moș Alecu:

    Iar vorbești prostii!
    Care-i legea în vigoare cu VPR=80?
    Da, eu am identificat o alternativă la proiectul legii pensiilor publice contributive. Asta o susțin pentru îndepărtarea inechităților dintre pensiile militarilor.

    RăspundețiȘtergere
  25. @Dan B. 28.05.2023, 08:33
    La : "...Care-i legea în vigoare cu VPR=80?..........".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^

    Valoarea punctului de referinta este definita in l.127/2019.
    VPR=80 este o dorinta a naucilor pasaricesti...
    Cit visezi tu ca ar trebui sa fie acea VPR (definita prin l.127/2019 ca fiind a 25-a parte din valoarea punctului de pensie) pentru pensiile militarilor???

    RăspundețiȘtergere
  26. @Moș Alecu:

    Și când a intrat în vigoare Legea 127/2019?
    Așadar, valoarea amintită este de neutilizat; nu se poate stabili o nouă valoare a VPR, funcție de varianta prezentată de mine, îndeobște pentru militari, într-o lege specifică?
    Printre visele dtale, ce argumente ai privind varianta expusă de mine?
    Dacă te referi la
    „Soldele mai mari din acei ani in plus (fata de cei 20) sint anihilate (in calculul punctajelor) de creșterea mai accentuata a salariului mediu brut pe economie!... Ca urmare nu rezulta punctaje mult mai mari fata de cele din cei 20 de ani!... Iar împartirea acelor sume la 35 face sa dispară total diferențele de salarizare!”
    poate realizezi stupizenia comentariului dtale.
    Pe de altă parte, vorbești de „creșterea mai accentuata a salariului mediu brut pe economie”, o noțiune relativă, pe care fiecare și-o asumă dacă și când vrea.
    Este o tâmpenie să crezi că raportarea la 35 ani este cea care anihilează inechitățile, ci doar diminuează cuantumurile recalculate.
    N-oi fi eu atotștiutor, dar prea vă credeți unii (Moș Alecu, Huhurez, moșmartin16) ultradeștepți!

    RăspundețiȘtergere
  27. @Moș Alecu:

    Și când a intrat în vigoare Legea 127/2019?
    Așadar, valoarea amintită este de neutilizat; nu se poate stabili o nouă valoare a VPR, funcție de varianta prezentată de mine, îndeobște pentru militari, într-o lege specifică?
    Printre visele dtale, ce argumente ai privind varianta expusă de mine?
    Dacă te referi la
    „Soldele mai mari din acei ani in plus (fata de cei 20) sint anihilate (in calculul punctajelor) de creșterea mai accentuata a salariului mediu brut pe economie!... Ca urmare nu rezulta punctaje mult mai mari fata de cele din cei 20 de ani!... Iar împartirea acelor sume la 35 face sa dispară total diferențele de salarizare!”
    poate realizezi stupizenia comentariului dtale.
    Pe de altă parte, vorbești de „creșterea mai accentuata a salariului mediu brut pe economie”, o noțiune relativă, pe care fiecare și-o asumă dacă și când vrea.
    Este o tâmpenie să crezi că raportarea la 35 ani este cea care anihilează inechitățile, ci doar diminuează cuantumurile recalculate.
    N-oi fi eu atotștiutor, dar prea vă credeți unii (Moș Alecu, Huhurez, moșmartin16) ultradeștepți!

    RăspundețiȘtergere
  28. @Dan B. 28.05.2023, 11:48
    La : “Și când a intrat în vigoare Legea 127/2019?
    Așadar, valoarea amintită este de neutilizat; nu se poate stabili o nouă valoare a VPR, funcție de varianta prezentată de mine, îndeobște pentru militari, într-o lege specifică?”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^
    Raspuns:
    Valoarea punctului de referinta este definita in l.127/2019. Nicaieri altundeva!
    Pentru militari se poate stabili orice alt element, chiar si dupa visele tale aiuritoare, dar nu VPR din l.127/2019!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : “Dacă te referi la
    „Soldele mai mari din acei ani in plus (fata de cei 20) sint anihilate (in calculul punctajelor) de creșterea mai accentuata a salariului mediu brut pe economie!... Ca urmare nu rezulta punctaje mult mai mari fata de cele din cei 20 de ani!... Iar împartirea acelor sume la 35 face sa dispară total diferențele de salarizare!”
    poate realizezi stupizenia comentariului dtale.”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Raspuns:
    Ia mai citeste o data, si’nc’o data, si’nc’o data si poate reuseste si neuronul tau sa inteleaga ca o suma (chiar mai mare) impartita la 35 va da un rezultat apropiat de impartirea unei sume (ceva mai mici) numai la 20!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : “Pe de altă parte, vorbești de „creșterea mai accentuata a salariului mediu brut pe economie”, o noțiune relativă, pe care fiecare și-o asumă dacă și când vrea.”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Raspuns:
    Numai o minte complet dusa cu pluta poate vorbi “relativismul si asumarea optionala” a salariului mediu brut pe economie!
    Băbăiatu’ , vezi ca, inca din 2001, salariul mediu brut pe economie este elementul fundamental in calcularea punctajelor la pensiile din sistemul public de pensii!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    In concluzie ramine cum am stabilit: esti un năuc pe aceeasi masura multora dintre “specialistii” asociatiilor

    RăspundețiȘtergere
  29. @akord 75 28.05.2023, 13:46
    La : “Mosule cand nu iti place ceva te faci ca nu intelegi dand vina pe cel ce a scris.
    Ba ai inteles foarte bine despre ce e vorba doar ca "te faci ca ploua" pentru a evita un raspuns la comentariul meu care iti sta ca un ghimpe'n gat”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^
    Raspuns:
    Dezakord-atule, parafrazindu-l pe Brîncuși, prost erai cind te-ai lansat pe net in compunerea haitei de maidanezi, prost esti si acuma!

    - si eu sint “beneficiar” al og 7/1998 inca din prima “transa”, asa ca “mai bes hatan” cu cei care au putrezit pe scaun 35 de ani
    - prin idiotia buzeasca nu-ti creste pensia ta (cu 20 de ani vechime), scad brutal pensiile celor cu vechimi mai mari... Chiar si pensia ta ar scadea prin “coeficientul buzesc”! Cu ce te’ncalzeste asta???

    Inc’o data: straduieste-te sa nu confirmi constatarea lui Brîncuși!

    RăspundețiȘtergere
  30. Nenea Vanga de pe Olt, huhurezu pe nume de online, a prorocit și a anticipat, cât l-a dus capul, zero barat, realitatea a demonstrat că-i paralel cu pensiile militarilor, că nici o legislație privind pensiile militarilor, nu se va face decât în spiritul și litera neinstruitului huhurezu.
    Acum s-a terminat cu pensia militara gen huhurezu.
    Martine 16 care-i varianta de pensie, care prin recalculare, ți-ar menține actualul net?
    Eu te-as trece pe contributivitate ca orice civil, pt că ești civil și asta-ti ocupa tot timpul.

    RăspundețiȘtergere
  31. Priviți cu mare atenție, acum la admiterea în școlile de subofițeri (agenți) de poliție !
    huhurezule n-ai neamuri "proaste " sa candideze ?
    Romanii s-au deșteptat, nu mai vor "negrii pe plantație"
    huhurezule rezolva problema pietei muncii ...

    RăspundețiȘtergere
  32. huhurezu nu-i un pensionar militar !

    RăspundețiȘtergere
  33. Dl Alecu, din ce știu eu nu s-a publicat hotărârea instanței privind Curtea de Conturi, CPS MApN+MAI ?
    Puteți face dovada oficială ?
    Eu spun că ba !

    RăspundețiȘtergere
  34. @Anonim 28.05.2023, 21:55
    La : "Dl Alecu, din ce știu eu nu s-a publicat hotărârea instanței privind Curtea de Conturi, CPS MApN+MAI ?
    Puteți face dovada oficială ?
    Eu spun că ba !".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Pentru CPS/MApN:
    https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000341578

    Pentru CPS/MAI... mai este de asteptat...

    RăspundețiȘtergere
  35. După cum merge treabă în legislativ, pt MApN forță de muncă necesara-n sistem va fii recrutată din penitenciare, va fii un fel de Wagner de stat.
    Pe tinerii frumoși și liberi, nu-i mai vad prostiți să-și irosească cei mai frumoși ani ai veți într-un sistem plin de restricții și cel mai prost platnic.
    Va fii durere la asigurarea forței de muncă gen sgp.
    După expirarea posibilităților de incorporare din penitenciare, posibil sa se apeleze la bonele filipineze, dar mă îndoiesc că aceste-s proaste și se vor incorporate-n MApN.

    RăspundețiȘtergere
  36. Legat de tema, CPS SRI a respectat decizia Curții de Conturi, nu este parte-n proces deci nu se va întâmpla nimic, CPS MAI a aplicat altfel legea și Justia din Romania ii va da dreptate, CPS MApN n-a dat nimic și fiind cei mai multi beneficiari, și cheltuielile cele mai mari, justiția le-a dat dreptate.
    După aceste procese, rămânem cu trei moduri de aplicare, a aceeași legi și ordin comun.
    Prevăd că toți tinerii României să se orienteze pt o cariera-n MApN, pt adrenalina, pt adrenalina rezultată datorita bătăi de joc a României la adresa lor ?!

    RăspundețiȘtergere
  37. Toate necazurile pensionarilor din MApN sunt datorate asociației lor ACMRR și " impostorilor" liderilor lor.
    Ce faci Băhnareanu , care-ți este agenda, câți membrii ai, de te crezi reprezentativ?!

    RăspundețiȘtergere
  38. Greșală noastră, greșală vieții noastre, a fost c-am accesat o cariera-n MApN.
    Daca abordam și accesam o cariera in al element din SNApOP eram mai puțin afectați de nesimțirea justiției din România.
    Da ca-m fost prosti, ne merităm soarta !

    RăspundețiȘtergere
  39. Un profesor debutant vrea 4000 lei net, un Lt debutant are 3000 net, 24 de ore in subordinea României.
    Profesorii sunt nesimțiți, mari nesimțiți, cu 20 de ore și ceva pe săptămână, în slujba României.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 16-18 ore săptămânal ; 62 zile lucrătoare CO / an !!!!!!!

      Ștergere
  40. ADIȚĂ/Anonimus , că bine ai zis-o.
    Noi când am intrat în sistem ca locotenenți aveam venituri triple unui profesoraș de gimnaziu și duble unui profesor de liceu.
    Sistemul a decăzut odată cu accedera pe funcții a generațiilor de gulerați cu facultăți absolvite la distanță de la Spiru Haret din Caracal , Corabia , Alexandria , etc.. și doctorate făcute la Fabrica de doctorate CAROL I a MFA-ului unde chiar premierul SUPOZITOR a fost profesor part time ca să mai sifoneze și de acolo niște bani.
    Ți-l imaginezi pe supozitorul profesor , predând acolo la Carol I . Așa academie , așa profesori , așa absolvenți gulerați.
    O RUȘINE, în frunte cu inițiatorul româniei educate pas cu pas către groapă.

    RăspundețiȘtergere
  41. Stimabile Moş Alecule,
    Rog dacă se poate , să faceţi un istoric (o cronologie) a majorărilor efective (aplicate) pt. personalul din activitate din MFA , ale Soldelor de funcție conf. Legii 153/2017.
    Mulţumesc

    RăspundețiȘtergere
  42. @Leo 31.05.2023, 17:55
    La : "... un istoric (o cronologie) a majorărilor efective (aplicate) pt. personalul din activitate din MFA , ale Soldelor de funcție conf. Legii 153/2017.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    *MFA nu mai exista de prin 1972*).

    - 01.01.18 - majorare cu 25% a tuturor elementelor salariale
    ---- datorita trecerii contributiilor de la angajator la angajat soldele nete au crescut cu numai 4 - 5%
    - 01.01.19 - majorarea SF cu 1/4 din diferenta dintre SF din 2022 si cea din dec. 2018
    ---- celelalte elemente salariale au ramas la nivelul din dec.2018
    - 01.01.20 - majorarea SF cu 1/4 din diferenta dintre SF din 2022 si cea din dec. 2018
    ---- celelalte elemente salariale au ramas la nivelul din dec.2019
    - 17.01.23 - majorarea SG

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Mos Alecu, parca in August 2022 a fost acordata a 3 a transa de 1/4 iar din ian.2023 inca 10% !
      Restanta fata de L.153 cred ca este de aprox.10%; sunt multe functii bugetate care deja au in plata maximum prevazut de L.153 !

      Ștergere
  43. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  44. @Leon 31.05.2023, 20:16
    La : "...parca in August 2022 a fost acordata a 3 a transa de 1/4...".
    ^^^^^^^^^^^^
    La invatamint!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La: "... iar din ian.2023 inca 10% !".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^
    Numai la cei care, prin majorarile anterioare, nu ajunsesera inca la valoarea pentru 2022!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OuG.nr.115/2022 spune altceva:
      https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/258692&ved=2ahUKEwiNsem1lKD_AhXL6aQKHQE5DsIQFnoECAkQAQ&usg=AOvVaw0zbg4v07sCIwltqBo_CrEF

      Ștergere
  45. De urmărit dacă și pt. personalul militar din activitate din MFA ,începând cu 01.06.2023 se va aplica în totalitae legea 153/2017 astfel cum a anuțat doctor bode pt. polițiștii și miltarii activi din MAI. Normal el, dr. bode trebuia să aibe în vedere că SNAOP este un sistem integrat și că nu numai la MAi sunt militari.
    Există un risc pt. MFA , având în vedere ce habarnist anonimizat și mut e ministru pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  46. @Leon 31.05.2023, 21:20
    La : "OuG.nr.115/2022 spune altceva:
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/258692&ved=2ahUKEwiNsem1lKD_AhXL6aQKHQE5DsIQFnoECAkQAQ&usg=AOvVaw0zbg4v07sCIwltqBo_CrEF".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    OUG 115/2022 :
    "Prin derogare de la prevederile art. 38 alin. (4) și alin. (4^1) lit. c) din Legea-cadru nr. 153/2017,...".

    L.153/2017, art. 38, alin. (4^1), lit.c):
    (4^1) Prin excepție de la prevederile alin. (4), personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere și personalul de îndrumare și control DIN INVATAMINT beneficiază:
    ...c) începând cu 1 septembrie 2021 de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022.

    RăspundețiȘtergere
  47. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  48. In afara de rind...
    Iaca_cum cifrimizarea se raspindeste...

    Ni/li se spune: "Va rog sa comparati Coeficientii de Functie intre Aparare si Educatie din L.153!".

    Bre,zicatorule, la Educatie nu se ezista "Coeficienti de functie"... se ezista "Salariu de baza".
    Salariu de baza care-i ceea ce primeste impricinatul...

    La Aparare coeficientul/solda "de functie" mai sufera niste "amplificari" in modul de calcul a soldei... Adica nu se pot compara struguri cu vermorele!...In asa fel incit solda sefului SMAp ajunge la coeficient 13 - 14 (pi di'adicatelea peste coeficientului 12 al Presedintelui tarii)...

    RăspundețiȘtergere
  49. Dragă Moș Alecule,
    Te rog fi mai îngăduitor cu unii dintre noi mai neputincioși dar LUPTĂTORI cu MAFIA din MFA a premierului SUPOZITOR.

    RăspundețiȘtergere
  50. @Leo 01.06.2023, 14:42
    La : "Dragă Moș Alecule,
    Te rog fi mai îngăduitor cu unii dintre noi mai neputincioși dar LUPTĂTORI cu MAFIA din MFA a premierului SUPOZITOR.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Haoleo... da' ce-am mai facut???

    RăspundețiȘtergere
  51. Mă Risc (cum se zice acum prin cartier la Ferentari) să intru în coliziune cu opinia dvs., spunând că "CIFRIM(izarea)" narativelor dvs. sunt o peiorație cam jignitoare la "neputințele" camaradului și prietenului meu/altora "CIFRIM" ?
    Mai ales că în pofida așa zisei "neputinței lui" , "CIFRIM" al nostru, FU.E tot ce prinde prin cloaca MFA-ului și prin instanțe privind MFA-ul, cu acțiunile lui de LUPTĂTOR.

    RăspundețiȘtergere
  52. @Leo 01.06.2023, 17:12
    La : "...Mai ales că în pofida așa zisei "neputinței lui" , "CIFRIM" al nostru, FU.E tot ce prinde prin cloaca MFA-ului și prin instanțe privind MFA-ul, cu acțiunile lui de LUPTĂTOR.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    "Actiunile de luptatori" ale cifrimilor nu fac decit sa arunce in cloaca prostiei lor intreaga masa de pensionari militari! Primitorii "actiunilor de luptatori" ale cifrimilor nu pot decit sa creada ca toti pensionarii militari sint necunoscatori si "duși cu pluta"!!!!

    RăspundețiȘtergere
  53. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  54. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  55. Monteorule înțeleg că nu ești de acord să mergem la notar,atunci să-mi faci o lucrare de excepție cu două dește!Și cu vocabular de țărușh să vorbești cu retarzii ce-ți poartă ADNul!

    RăspundețiȘtergere
  56. Eu sunt de acord cu vârsta de pensionare 65 ani, pt militarii din MApN pt că înainte de vârsta aceasta marea majoritate cf Statutului Cadrelor Militare și a SGV nu mai au obligații militare, nemai având obligații militare, nu mai sunt obligați să respecte Jurământul Militar.
    Aștept cu mare drag sa vad un militar activ cu statut de militar în retragere, fara obligații militare și fără a mai fii obligat să respecte Juramantul Militar.
    Toate gunoaiele administrative, executive și politice vor fii adunate din societate, de militarii activi fara obligații militare ?

    RăspundețiȘtergere
  57. Am și eu o întrebare Dl Alecu, ce militar din MApN poate să-și îndeplinească atribuțiile din fisa postului până la vârsta de 65 de ani ?
    Eu care am avut acces la structura la pace și război, a indicativelor din 50% din teritoriul României și-am desfășurat, ceea ce-i mai important, activități de pregătire pt APARAREA NATIONALA, nu cunosc nici o funcție.
    Luminati-ne fata, maestre !

    RăspundețiȘtergere
  58. https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciolacu-spune-ca-legea-pensiilor-speciale-nu-poate-ocoli-pensiile-aflate-in-plata-trebuie-o-reforma-si-am-sa-o-duc-pana-la-capat-2370031

    RăspundețiȘtergere
  59. Un lucru-i clar, se dorește ca militarii sa nu mai poată fata atribuțiilor funcționale, în timpul carierei, nu mai putem vorbii de rezervă operațională, principalul vinovat este ciuca, pt că el chiar daca este o nulitate în comparație cu foști șefii SMG, totuși pricepe că prin politica lui = PNL, subminează capacitatea de apărare națională a României.
    La fel face și PSD, prin ciolacu fiu de militar.

    RăspundețiȘtergere
  60. In afara de rind...
    Panoplia marilor ginditori intr’ale pensiilor militare indrumati cu maretie de onorabilul maestru, adevarul absolut, adevarat artist, isi arata incomensurabila valoare...
    Dintre cifrimii bloagei se vrea laudat unu’ care se crede și mai și...
    El nu numai ca stie foarte bine ce trebuie facut pentru rezolvarea tuturor necazurilor pensionarilor militari, dar ii si trebuie urmate sfaturile, deoarece (asa cum declara cu propriile “mînuri” pe tastatura) in timpul activitatii a jost o jigodie care se ocupa cu felurite matrapazlicuri tare aducatoare de de toate pentru toti...

    (Si) de’alde astia sint cei care dau sfaturi sub atenta indrumare a marelui maestru!

    RăspundețiȘtergere
  61. De la Mircea, un micuț extras
    "Pe parcursul lunilor de vara vom picheta, alaturi de sindicatele aliate, exclusiv reprezentantele UE si NATO la Bucuresti, pentru a atrage atentia omologilor nostri din statele membre ca, daca noi, cobaii romani vom fi distrusi le va veni si lor randul. In acelasi timp, asumandu-ne calitatea de ”veste kaki” sau ”albastre”, vom incerca sa desavarsim actiunea de convingere a sindicatelor civile partenere, ca, singura, nici o categorie socio-profesionala nu va obtine niciodata nimic. Dar toti, impreuna, in Piata Victoriei, in septembrie, si toti impreuna, la vot, in 2024, cu o strategie neasteptata si unica, vom decredibiliza, in ochii stapanilor externi, intreaga gasca de impostori politici de la Bucuresti, facandu-i sa accepte inlocuirea."
    PS
    Nu ne spune totuși cu cine să votăm în 2024. Cu dei ca hahalera de roman sau cu ăla care a introdus barba și bărbile în MFA ? ........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo (comentariu..de la "Anonim"= anonim "x"):

      ..cetățeanul Mircea.. care?=generalul=?, (sau MIRCEA= colonelul,care e invitat permanent la "TV- ROMÂNIA") e într-un "partid" (real= o gașcă..!), deci face o "pledoarie" ..pro domo, la "votul" ..ILUZORIU. din 2024..! ( e lucru" dracului!)

      Ștergere
  62. ● anonim "x"

    " Moșule" ALECU :

    Actualizarea din 2017 s-a "făcut"la..CPS/MAp.N..=TEORETIC= pe L.223/2015, art. 60,al.1,lit. "a"(=adică "A"..!), dar PRACTIC: pe baza ORDINULUI COMUN, SEMNAT = ILEGAL și IRESPONSABIL (❗) de: 3 miniștri și 4 șefi de servicii "secrete" ( inclusiv de "ministra.." "justiției"..cu un nume de fruct fermentat..îmbătător!) cu nr. : 31/M.25/999/8148/../../..//2016❗, precum și Ordinul secret de ministru: cu nr. MS 60/2016..❗
    Aceste 2 ordine, îți place sau nu= sunt ILEGALE pt. că încalcă L.223/2015= tăind.."GRADUL MILITAR" AVUT LA DATA TRECERII ÎN REZERVĂ ( ..și nu numai!) =începând cu data de: 01.01.2016 , în aplicarea procedurilor de recalculare și actualizare, actualizare care nici măcar =NU S-A PLĂTIT..(!), sub acoperirea cu pretextul.. "cuantumului avantajos"..din 30.06.2017 ❗

    Nu mă poți contrazice=.."din cauză că"..DECIZIILE mele de REC. /ACT. PENSIE..stau "proba" afirmațiilor mele, probe ale MALVERSAȚIUNILOR.. M.Ap.N (dar și a altei "autorități" române implicate...!)..din1999..până în PREZENT..❗

    RăspundețiȘtergere
  63. @Anonim 09.07.2023, 15:05
    La : "● anonim "x""
    " Moșule" ALECU :
    Actualizarea din 2017 s-a "făcut"la..CPS/MAp.N..=TEORETIC= pe L.223/2015, art. 60,al.1,lit. "a"(=adică "A"..!), dar PRACTIC: pe baza ORDINULUI COMUN, SEMNAT = ILEGAL și IRESPONSABIL ".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Domnu' doctoru' gata, bre, cauta alta platforma pe care sa-ti etalezi vastele ne-cunostinte si frustrarile nefundamentate decit pe macelarirea textelor de lege!

    Acest blog nu este pentru cistig de bani proportional cu numarul de accesari/comentarii... ca urmare nu vad rostul incarcarii serverelor cu aiureli care nu servesc la nimic!...

    RăspundețiȘtergere