Pagini

14 aprilie 2023

Argumente avocățelărești și baloanele de săpun ale speranțelor (2)

La https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/pfbid02aJWkjr32wXDvw15Sw1FCpzG4QrnF9B9PhwMTvAcCmim5CxWhXGuamMwnQYDRbBCil

si la 

https://mosalecu.blogspot.com/2023/03/argumente-avocatelaresti-si-baloanele.html

vorbisem despre cazul acelui pensionar militar care, la un tribunal, a cistigat ceva pe tema mult draga multora: “scoaterea” stagiilor civile din pensia militara si “rasplatirea” acelor stagii civile cu pensii din sistemul public de pensii (contributioniste).

Nu s-a mai auzit nimic despre acea situatie...

In explicatiile pe care le dadusem la acele adrese nu facusem trimitere la prevederi legale... gindindu-ma ca cei interesati vor sti unde sa caute pentru a vedea ca explicatiile au (sau ca nu au) “sustinere” legala...

Din aceasta cauza mai sint pensionari militari care cred ca acea situatie este un exemplu de urmat si de catre ei pentru a li se “scoate” stagiile civile din pensiile militare, si stabilirea unei pensii “civile” pentru acele stagii...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Iata un exemplu de asemenea “credinta”...

Am primit un comentariu in care se spune: “Reclamantul ar trebui să se folosească de hotărârea Tribunalului, dar nu la Casa de pensii a MAI, ci la cea civilă! Speța e frumoasă și soluția este in favoarea lui.”.

Comentariu la care eu am raspuns:

Da!
Elegant!
Impricinatul se duce la Casa teritoriala de pensii, cu sentinta tribunalului in dinti, si Casa teritoriala ii va da pensie civila pentru toate vechimile pe care le prezinta impricinatul!
Numai ca “în nemernicia mea, eu un cîine turbat” cred ca si Casa teritoriala de pensii trebuie sa cunoasca, si sa aplice riguros, toate legile romanesti... macar in prevederile care ating problema pensiilor...

S’atuncea:

- Casa teritoriala de pensii va trebui sa aplice art.192/l.263/2010 si va cere impricinatului adeverinta de la CPS (*Articolul 192 (2) Perioadele asimilate stagiului de cotizare, prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. b) și c), care constituie și vechime în muncă sau în serviciu în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate sistemului public de pensii se iau în calcul în unul dintre sisteme, în urma exprimării opțiunii de către asigurat. *)

- Casa teritoriala de pensii va trebui sa aplice (si) art.25, alin.(2)/l.223/2015 (hopa șa că se’ncurcă treaba) si-i va cere impricinatului tot adeverinta de la CPS (*art.25 (2) Vechimea valorificată pentru stabilirea pensiei militare de stat conform alin. (1) nu se poate valorifica și în sistemul public de pensii sau în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate acestuia, în condițiile protocoalelor încheiate între entitățile implicate.

- Casa teritoriala de pensii e obligata sa puna in aplicare art.25, alin.(2)/l.223/2015 si prin protocolul incheiat intre CNPP si CPS-uri... protocol incheiat strict pentru ca nu cumva Casele teritoriale sa se lase luate da valul bunatatii/nestiintei la cererile unor pensionari militari! Protocol care stabileste procedura practica de emitere a acelor adeverinte prin care sa se aplice articolele de lege de mai sus. (*Protocolul din fotografiile atasate*)

Ș’așa am ajuns de unde am plecat: stagiile de cotizare “civile” nu pot fi “scoase” din pensiile militare de stat!








209 comentarii:

  1. Pe actuala legislație, aveți dreptate 100 %.
    Pt viitor, una din variantele luate în discuție, este și : "pensie militara doar pt vechimea în serviciu + grupele de muncă aferente și atât, nimic mai mult.
    Stagiile civile valorificate în prezent la pensia militara de stat se vor scoate prin efectul legii și pasate la casele teritoriale de pensii publice, pt ca sa nu mai existe nici un fel de interferență între CPS-uri și sistemul public de pensii.
    Se dorește ca "fantomele" trebuie să rămână acoperite, pt toată viața , inclusiv urmașii cu pensie de urmaș!!!.

    RăspundețiȘtergere
  2. Valorificarea stagiilor civile la pensia militara s-a făcut în perioada 2010 - decembrie 2015 și a fost o acțiune voluntară, adică, "de bunăvoie și nesiliți de nimeni" și la inițiativa pensionarului militar.
    Ca într-o căsnicie , acum unii regreta alegerea făcută, ca într-o căsnicie, ar vrea și-o amanta, daca se poate neprihănită, numai că nu-i posibil, gresala-i ireparabilă.
    Toate greșelile se plătesc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Se zice că SPERANȚA moare ultima.
    Deci să sperăm la ziua de 20.04.2023 când camaradul nostru 4 x 4 va dârâma batjocura lui terente și lov , o savantă și un savant care a renunțat la titlul de dottore.
    PAȘTE BINECUVÂNTAT TUTUROR !

    RăspundețiȘtergere
  4. Să zică mersi, că nu-i pune sa plătească și pensie alimentara !

    RăspundețiȘtergere
  5. Marea majoritate a cetățenilor care populează insectarul Huhurezu sunt nemulțumiți într-un fel sau altul, de stagiile realizate în viața civila și valorificare sau nevalorificate cf așteptărilor lor și de stagiile sau pseudo stagiile militare care vor sa le valorifice ca stagii civile !
    Vise taica, n-apucati pe lumea asta, când Romania este in NATO, în iad nu știu cum este și nu mă pronunț.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Leo 14.04.2023, 20:45
    La : "Se zice că SPERANȚA moare ultima."

    Raspund:
    Daca speranta tot moare (chiar si ultima) care-i sfîrîiala???

    Iar cu abrogarea oug 59/2017... chestia'i inca in "negocieri" magistrati - decidenti!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim 14.04.2023, 20:22
    La : "Valorificarea stagiilor civile la pensia militara s-a făcut în perioada 2010 - decembrie 2015 și a fost o acțiune voluntară, adică, "de bunăvoie și nesiliți de nimeni" și la inițiativa pensionarului militar.
    Ca într-o căsnicie , acum unii regreta alegerea făcută, ca într-o căsnicie, ar vrea și-o amanta, daca se poate neprihănită, numai că nu-i posibil, gresala-i ireparabilă.
    Toate greșelile se plătesc !".

    Rasund:
    Bună concluzie, bună de tot!

    RăspundețiȘtergere
  8. Neapărăt că prima zicală despre SPERANȚĂ trebuie asociată cu următoarea
    A SPERA ÎNSEAMNĂ APROAPE A TRĂI.
    Este motivația optimistă a celor care mai au foarte puțin sau nmic de pierdut.
    Este ca un fel de anestezic , ca să nu-i zic drog social.
    SUS SĂ AVEM INIMILE ȘI SĂ AVEM SPERANȚĂ!

    RăspundețiȘtergere
  9. Gresiti, domnilor.

    Persoana in cauza a depus la casa de pensii civila adeverinta eliberata de CPS a MAI fara vechimea civila si a primit decizia de pensie cu vechimea civila valorificata integral pt.viitor.
    Avand vechime militara suficienta, pensia militara nu i-a fost afectata.

    Ca atare, dati drumul la demersurile in instanta pentru a cere ca CPSurile sa elibereze adeverinte exclusiv cu vechimea in serviciu pt.cei cu vechime militara suficienta si a caror pensie a crescut in urma recalcularii pe L223.

    S-a terminat joaca cu pensiile capitanobodigarzilor.

    Nu e imoral sa amesteci vechimile civile cu cele cuvenite pt.serviciul militar exclusiv?

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonim 17.04.2023, 18:57
    La: "Ca atare, dati drumul la demersurile in instanta pentru a cere ca CPSurile sa elibereze adeverinte exclusiv cu vechimea in serviciu pt.cei cu vechime militara suficienta...
    Nu e imoral sa amesteci vechimile civile cu cele cuvenite pt.serviciul militar exclusiv?".

    17.04.2023, 18:57

    Raspunsul meu:
    L.223/2015 Articolul 25
    (1) Constituie vechime pentru stabilirea pensiei militare de stat în condițiile art. 16-18 și 32 și perioadele recunoscute ca vechime în serviciu, vechime în muncă, stagiu de cotizare sau perioade asimilate în condițiile legii, până la data intrării în vigoare a prezentei legi.
    (2) Vechimea valorificată pentru stabilirea pensiei militare de stat conform alin. (1) nu se poate valorifica și în sistemul public de pensii sau în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate acestuia, în condițiile protocoalelor încheiate între entitățile implicate.

    RăspundețiȘtergere
  11. Texte, Mosule.

    Rog verificati si apoi pronuntati-va.

    Stagiul civil a fost valorificat prin adaugare la o pensie publica, nu militara, existenta in perioada 2011-2015, in baza L263/2010, care conditiona aceasta suplimentare a pensiei publice, calculata pe principiul contributiv, pe puncte, numai de existenta unei decizii PENTRU LIMITA DE VARSTA, indiferent de varsta fizica, pentru orice profesie, fie miner, fie balerin, fie militar, etc.

    Daca prin recalcularea pe baza L223/2015 , pe baza unui algoritm special, pensia militara incepand cu ianuarie 2016 a avut o valoare superioara celei din decembrie 2015, este clar ca ea fost calculata exclusiv pe baza dosarului militar, fara nici o legatura cu stagiul civil adaugat in perioada 2011-2015 cand pensiile militare au fost inexistente.

    Cei cu vechime militara integrala si cu conditii de munca speciale au atins nivelul maxim exclusiv datorita dosarului militar, fara a avea nevoie de stagiul civil adaugat, care a ramas capturat ilegal in vechimea cumulata, fara sa mai produca beneficii pentru contribuabilul la Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat, incalcand si decizii ale CCR care spun ca "orice contributie sociala incasata de Stat naste obligatia corelativa a acestuia de a plati o pensie" .

    Ca atare, intrand in domeniul penal, CPSurile au comis fals in inscrisuri oficiale eliberand adeverinte in care spuneau ca stagiul civil adaugat in intervalul 2011-2015 a fost valorificat in pensia militara, inclusiv pentru militarii care nu aveau nevoie de acest supliment de vechime pt.a beneficia de pensia militara maxima plafonata iar casele teritoriale civile au comis fals in inscrisuri oficiale inscriind in anexele la deciziile de pensii civile ca in intervalul 2011-2015 contributiile sociale au fost "zero", in contradictie cu adeverintele eliberate tot de ele anterior in care sunt consemnate veniturile pensionarului militar aflat angajat cu contract de munca in domeniul civil din care s-a retinut CASul pe fiecare luna din intervalul 2011-2015.

    Unde sunt aceste CASuri acum? Au fost platite la CPSuri sau la casele teritoriale civile care au eliberat adeverinte in acest sens si acum spun ca au valoarea "zero"?

    Ca atare, stimati colegi, verificati veridicitatea celor prezentate si procedati fiecare conform intereselor voastre.
    Case closed, cum spunea un clasic in viata, ha, ha.
    Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
  12. Hristos a inviat!
    Am si eu o intrebare, pe speta in cauza.
    Daca la stabilirea pensiei militare am o vechime de 2 ani si 3 luni in civilie, perioada nevalorificata la stabilirea pensiei militare, plus inca 1 an vechime realizata dupa trecerea in rezerva deasemenea nevalorificata la stabilirea pensiei militare... pot valorifica acesti 3 ani si 3 luni, la implinirea varstei de 65 de ani in sistemul de pensii civile?

    RăspundețiȘtergere
  13. @Anonim 17.04.2023, 20:39
    La : "Texte, Mosule.....".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Ooofff, of, of!...

    Bre, Iosife, bre, Vasile, "valorificate" nu insemneaza neaparat "producatoare de crestere"! Insemneaza ca s-au folosit la unele chestii,socoteli, unde au produs sau nu niste efecte!
    De exemplu... culoarea rosie a semaforului este "valorificata" si atunci cind nu se ezista "otomobile" care sa se opreasca!

    Îmbîrligăturile avocățelărești pe care le tot repeti oriunde si oricind nu se aplica atita timp cit exista textul de lege care spune ca...
    Nu mai cereti sa va fie scoase stagiile civile din pensia militara! Cereti, bre, sa fie declarat neconstitutional/imoral/drăcesc acel articol din l.223/2015... altfel "flocirele pe cimpii, hai sa le-adunam, copii!".

    Ce dracu' ai uitat c-ai perorat pe-aceeasi melodie si la Curtea Constitutionala! Si ca'n timpul peroratiei tale judecatorii de-acolo se scurmau in nas, isi taiau unghiile sau se scarpinau in c.r... atit de mare interes manifestau pentru înturlucăturile tale avocățelăresti!

    Cereti, bre, ca pensia militara sa fie stabilita numai pentru vechimea militara... vechimile "civile" sa fie valorificate dupa procedura "civila". Toate astea prin modificarea acelui articol din l.223/2015

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anonim 18.04.2023, 07:54
    La : "...Am si eu o intrebare, pe speta in cauza.
    Daca la stabilirea pensiei militare am o vechime de 2 ani si 3 luni in civilie, perioada nevalorificata la stabilirea pensiei militare, plus inca 1 an vechime realizata dupa trecerea in rezerva deasemenea nevalorificata la stabilirea pensiei militare... pot valorifica acesti 3 ani si 3 luni, la implinirea varstei de 65 de ani in sistemul de pensii civile?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Daca... la 31.12.15 cei 2 a 3 l nu fusesera "declarati" la CPS, si nu fusese emisa decizie de "includere" a lor in pensia contributiva, atunci acea vechime nu a fost valorificata in pensia militara!... Altfel... acea vechime este "inclusa"in vechimea pentru pensia militara!

    La implinirea virstei de 65 de ani se stabileste o (bucatica de) pensie civila pentru orice vechime in civilie neinclusa in pensia militara!
    La implinirea virstei de 65 de ani va adresati Casei teritoriale (civila) de pensii si vi se va prezenta ce documente trebuie sa prezentati. Printre acele documente este si acea Adeverinta de la CPS... Adeverinta pe care o puteti cere de la CPS inca inainte de implinrea virstei de 65 de ani.




    RăspundețiȘtergere
  15. Întrebare
    Dar la împlinirea de 65 de ani, există vre-o șansă de a se admite renunțarea totală la pensia militară pt. ca să se deschidă dreptul de pensie în sistemul pensiilor publice pe sistem contributiv ?
    Întreb asta , deoarece eu am un TOTAL 62 de puncte, iar cu 75 de lei VPR aș avea o pensie în sistemul public cu 800 lei mai mare decât pensia militară în plată care este dublă față de cea recalculată pe Legea 223.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Leo 18.04.2023, 08:43
    La : "...Dar la împlinirea de 65 de ani, există vre-o șansă de a se admite renunțarea totală la pensia militară pt. ca să se deschidă dreptul de pensie în sistemul pensiilor publice pe sistem contributiv ?...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspunsul este "umpic" cam ca la Radio Erevan:

    Da!
    Puteti "renunta" la stagiile din militarie (nu la cele din civilie) daca aveti pensie "CIVILA" stabilita in perioada 01.01.11 - 31.12.15... Pensie "civila" in care a fost inclusa si perioada de militarie!
    Dupa "renuntarea" la stagiile din militarie vi se va recalcula acea pensie "civila" (pentru stagiile "ramase") si vi se va stabili pensie militara de stat pentru vechimea din militarie!

    L.263/2010:
    Articolul 192^1
    (1) Persoanele ale căror drepturi de pensie, acordate de casele teritoriale de pensii în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2015, care au realizat stagii de cotizare atât în sistemul pensiilor militare de stat, cât și în sistemul public de pensii pot solicita recalcularea pensiei prin excluderea perioadelor realizate în sistemul pensiilor militare de stat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai de ce la unii se poate si la altii nu se poate?
    Nu este discriminare?
    Cum se respecta principiul simetriei juridice ?
    Nu sunt cam multe prevederi potrivnice m;itarilor?
    Pensionarii civili au acest drept dar pensionarii militari nu?
    Cum explicati acest lucru?
    Treceti foarte usor peste falsurile comise de ambele case de pensii in documentele emise.
    Unde sunt acum CASurile platite ? Daca noi am platit la casele teritoriale ce cauta sa le "valorifice" CPSurile dupa aparitia L223/2015 cand nu mai exista nici o legatura cu pensiile din sistemul pensiilor publice?
    Si cum este cu sofisticaria asta ca a valorifica nu inseamna a adauga valoare ci "alte chestii, socoteli", ha, ha. Aveti umor, stimabile.
    Esenta este asta:
    Pensii militare pentru serviciu militar, pensii civile pt.stagiile civile, asa cum este in toate armatele NATO.
    Ceea ce este acum era pe vremea cand ofiterii se faceau din "productie", din strungari locotenenti. E o epoca apusa.

    Mosule, iti urez si tie sa-ti sustii o cauza in fata CCR. Succes.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mulțumesc stimabile Moș Alecu
    Mi-ar fi plăcut ca să renunț de tot la pensia militară ca să-mi deschid drept de pensie în sistemul public. Nu am nici un fel de pensie în sistemul public și mă gândeam că pt. cazul meu mă avantajează clar calculul cuantumului pe legea din sistemul public ( asta care va veni cu Nr. TOTAL de pcte. x VPR .

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt siderat de nivelul suburban atins de unii pensionari militari, cam toți "educați juridic" de către păsărică.
    Se aduc acuze grave, cu consecinte penale, CPS-urilor, toatal nefondate, și având la bază o înțelegere mai mult decât minimală a legii.
    Când a intrat în vigoare legea 223/2015 (nota la 01/01/2016) pensiile militare existente în plata s-au recalculat în cf cu art.109 și 110 în raport cu " vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie" pt că așa spune legea și CPS-urile au aplicat legea.

    RăspundețiȘtergere
  20. Îl rog pe Dl Iosif și pe alții, care-s nerespectările legii privind recalculările pensiilor militare pe art.109 și 110 din legea 223/2015 ?
    Daca-mi aduc argumente juridice, le livrez in cont personal, drepturile mele de pensie militara de stat, care nu-s de neglijat și-s cu mult mai mari decât a domniilor lor, pt că și activitatea a fost cu totul alta !!!

    RăspundețiȘtergere
  21. @Leo 18.04.2023, 12:49
    La : "... pt. cazul meu mă avantajează clar calculul cuantumului pe legea din sistemul public ( asta care va veni cu Nr. TOTAL de pcte. x VPR .)".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Timpenia promovata de unele "oficine" cu "Nr. TOTAL de pcte. x VPR " nu este in vigoare... Se zice c'ar intra in vigoare din 2024... da' acuma nu-i valabila! (***pina'n 2024 este foarte posibil ca decidentii sa-si dea seama c-au facut o prostie cit casa de mare cu aceasta formula, formula care sterge cu buretele unul din elementele uniformizatoare/egalizatoare - stagiul obligatoriu pentru a primi o pensie***).
    Deocamdata'i valabila chestia aia cu "punctajul mediu anual" rezultat din impartirea la 35 (pentru barbati)... asa c'atentie la ce va doriti! Ia vedeti cit face (fata de pensia militara) 62/35*1.785 !!!
    Nu va luati dupa tembelii care (din 2011 pina'n 2015) si-au tot majorat punctajul cu punctele din civilie (valabil si'n acea idee cu nr.total de puncte), totul impartit la 20!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Da Moșule,
    Eu m-am raportat la calculul expus mai înainte pt. mine, la ceea ce se vorbește că va fi în noua lege a pensiilor din sistemul public adică Nr. TOTAL puncte x VPR.
    Mai ieri, Hadăr spunea că asta va fi formula cu VPR=75 lei (rounjit) adică (1785/25).
    Nu m-am raportat la Legea 263/2010 completată şi modificată de 72 de ori în existenţa ei , care este azi în vigoare.
    Ca fiecare, îmi fac și eu calculul care m-ar avantaja. Pe formula Nr. TOTAL de pcte. x 75 lei = 62 x 75 = 4650 lei sunt în avantaj. Dar am să întreb un avocat când va intra noua lege în vigoare dacă mă pot "transfera" de la sistemul militar la cel public.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inginere, refa calculul !
      In 2024, ar putea fi 1875/25 =75 lei..!
      Si daca ai fost cuminte poti adauga si OMM !

      Ștergere
  23. @Anonim 18.04.2023, 10:46
    La : "Pai de ce la unii se poate si la altii nu se poate?
    Nu este discriminare?".

    Raspuns:
    Legile, in esenta lor, in rostul lor de a fi, sint discriminatorii:
    - cei care fura sint pedepsiti, fiind astfel discriminati fata de cei care nu fura
    - o culme a discriminarii este atunci cind cei care fura (si sint prinsi) sint pedepsiti, iar cei care fura (dar nu sint prinsi) nu sint pedepsiti
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : "Cum se respecta principiul simetriei juridice ?".

    Raspuns:
    Asta ce nazbitie mai este???
    Pentru simetrie juridica ar trebui ca: - cei care fura sa fie pedepsiti, dar si cei care nu fura sa fie pedepsiti???
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : "Mosule, iti urez si tie sa-ti sustii o cauza in fata CCR.".

    Raspuns:
    Sper ca, datorita "vristei", sa n'ajung atit de diliu incit sa cer CCR sa-mi valideze timpirea!
    &&&&&&&&&&&&&&

    In esenta: Iosife se vede treaba ca esti tare "nevorbit", si tare vrei sa-ti confirme si altii maiestria in rostogolirea avocatelareasca de "vorbe ce din coada au sa sune"

    RăspundețiȘtergere
  24. Stimate coleg,

    Ca sa nu ramaneti siderat, va pot trimite la o adresa de email documentul intitulat "DATE PRIVITOARE LA ACTIVITATEA IN MUNCA" intocmit de Alexandrina Podea, CTP sector 2, operator culegere date din carnetul de munca, anexa la decizia de pensie civila, in care se mentioneaza ca in intervalul 2010- 2015 am avut:

    - Calitatea C,
    - Tip perioada - Sist.N (probabil Sistemul national - desi eu am trecut in rezerva din 2010, si in intervalul mentionat lucram ca civil cu contract de munca)
    - iar la rubrica Suma contributiva este trecut 0,00lei,

    in conditiile in care intr-un document similar eliberat anterior de acelasi operator se consemneaza in aceeasi perioada, 2010-2015:

    - la rubrica Suma contributiva salariile reale, lunare,
    - la rubrica Tip perioada scrie CM, probabil contract de munca si nu Sist.N.

    Ce parere aveti? Este sau nu fals in inscrisuri oficiale comise agravant de un functionar public si asta ca urmare a adeverintei emise de CPS?

    Sigur, nu judec eu, este treaba procurorilor sa constate si a instantei sa judece.

    Cand am fost seriosi? Cand spunem ca intre 2010-2015 am fost in Sist.N,fara nici un ban contributie la CAS sau atunci cand spunem ca in acelasi interval de timp am fost CM, adica salariat civil,cu contract de munca, si cu platile CAS la zi, lunar, procentual din salariile lunare?

    Poate va reconsiderati opinia,

    Sper sa fiti la fel de indignat de acest joc al hartiilor ce vor sa acopere o mizerie.

    RăspundețiȘtergere
  25. Mosule,

    Nu eu am deschis subiectul ci domnia voastra ati avut amabilitatea de a relua aceasta problema care, oricum ati apara-o, ramane nerezolvata:

    DE CE AMESTECAM APA CU ULEIUL?

    Ce vedeti incorect in aplicarea principiului

    PENSIE MILITARA PENTRU SERVICIUL MILITAR, pensie civila pentru stagiul civil adaugat?

    Ce capturi, ce valorificari, ce cumulate, ce adaugate, ce amestecate si alte smecherii balcanice?

    Cu multumiri pt.tribuna de dezbateri,

    RăspundețiȘtergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  27. Pt Dl Leo, ing.arm.mtii promoția 1986 va rog să aveți demnitatea și onoare să fiți răsplătit cu o pensie militara de stat, pt activitatea desfasurata-n sistem, restul activității dumneavoastra-n câmpul muncii, ca civil va doresc să-l valorificați ca orice civil și la vârsta pe care-o veți împliniri peste 4-5 ani !!!

    RăspundețiȘtergere
  28. @Leon 18.04.2023, 14:43
    La : "...In 2024, ar putea fi 1875/25 = 75 lei..!".

    Raspuns:
    De unde acel 1.875???
    Ca, dupa socoteli pe art.86, alin.(2), lit.c/l.127/2019, in 2024 v.p.p. ar putea fi, cel putin, 1785 x 113,8/100 = 2.031!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Mos Alecu, de la Olguta citire:
      "(3) La data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de referinţă este de 75 lei"..:))
      Pana la 01.01.2024, cu siguranta, apar modificari la L.127 !

      Ștergere
  29. @Leo 18.04.2023, 14:15
    La : "...Eu m-am raportat la calculul expus mai înainte pt. mine, la ceea ce se vorbește că va fi în noua lege a pensiilor din sistemul public adică Nr. TOTAL puncte x VPR.".

    Raspuns:
    Nu e o lege noua!
    E l.127/2019... care trebuia sa intre in vigoare in sep.2021, da' a tot fost aminata pina'n ian.2024. Fara a exista garantia ca asta va fi ultima aminare!
    &&&&&&&&&&&&&&

    La: "Mai ieri, Hadăr spunea că asta va fi formula cu VPR=75 lei (rounjit) adică (1785/25)."

    Raspuns:
    Haide, dom'le, ce dracu... ne luam lumina de la de'alde Hadar???
    Pentru un specialist in inginerie acea rotunjire e ca cea care se folosea la justificarea probabilistica la tregerile artileriei: din calcule rezulta 0,43, rotunjim la 1, s'in practica folosim 2!
    &&&&&&&&&&&&&

    La : "Ca fiecare, îmi fac și eu calculul care m-ar avantaja".

    Raspuns:
    Criteriul "m'ar avantaja" in analize sterge orice urma de obiectivitate/neutralitate a rezultatelor obtinute!
    &&&&&&&&&&&&&&&&

    La : " Dar am să întreb un avocat când va intra noua lege în vigoare dacă mă pot "transfera" de la sistemul militar la cel public."

    Raspuns:
    Nu-i nevoie de avocat!
    E la fel ca'n l.263/2010!
    E suficienta citirea din:
    L.127/2019
    Articolul 161
    (1) Persoanele ale căror drepturi de pensie, acordate de casele teritoriale de pensii în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2015, care au realizat stagii de cotizare atât în sistemul pensiilor militare de stat, cât și în sistemul public de pensii, pot solicita recalcularea pensiei prin excluderea perioadelor realizate în sistemul pensiilor militare de stat.
    https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/215973?isFormaDeBaza=True&rep=True

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si dacă am realizat stagii de cotizare în sistemul public de pensii și in perioada 2005 - 01 ian. 2011 ce se întâmplă?
      Nu mai se aplică art 161 pentru acea perioadă ?

      Ștergere
  30. Am înţeles.
    Mulţumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  31. ADIȚĂ , ADIȚĂ (Anonim), m-ai cam întinerit....
    E adevărat că sunt oleacă mai tinerel decât Leon, dar nici chiar așa.

    RăspundețiȘtergere
  32. Ar trebui sa fim mai înțelegători cu cei care doresc să-și scoată stagiile civile din vechimea valorificată în ultima decizie de pensionare.
    Așa cum se pot cumpăra stagii de cotizare pt o pensie civila, ar trebui sa se poată cumpăra și "civilie".
    Propun următorul mecanism.
    1. Creșterea vârstei pt militarii în rezervă la 72 de ani, ca la francezi
    2. Stagiile de cotizare civile, care se doresc scoase din vechime, sa fie calculate anual (suma totală anuală care i s-ar cuveni titularului, daca aceste stagii s-ar valorifica in sistemul public de pensii) și convertite în bonuri valorice cu valoare nominală de 100 lei (aceste bonuri se trimit pensionarului o data cu cupoanele de transport)
    3. Posesorul cuponului poate să meargă la centrul m și să-și reducă vârstă de militar în rezervă, de ex un cupon=o zii calendaristica, adică un drum mai scurt spre "civilie".
    Pt perioada redusă, daca tara are nevoie de militar, nu-i o problema, că-l putem baga la "prestări de servicii"
    Impactul bugetar al mecanismului este zero.
    Pt cei care au împlinit 72 de ani, se pot găsi alte posibilități asemănătoare, de valorificare a bonurilor valorice.

    RăspundețiȘtergere
  33. A apărut comparatorul de salarii de bază, brut și net din domeniul bugetar.
    Aplicația poate fii accesată online la adresa:
    csb.solidaritatea-sanitara.ro
    Nu se regăsesc (dezactivat temporar) salariile personalului din apărare, ordine publică și securitate națională.
    Oare de ce ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ascunderea mizeriei sub preș.
      Aplicația are la baza date publice, tot publice-s și drepturile salariale de baza a soldaților și gradaților profesioniști care reprezintă peste 50% din MApN.
      O accesare a drepturilor salariale ale sgp ar determina ca acest job să fie și mai neatractiv in rândul Tineretului din Romania.
      Această aplicație , bine venita va determina creșterea Nr demisiilor din SNApOP și migrarea personalului spre alte joburi bugetare, mai bine renumerati !

      Ștergere
  34. @Anonim 18.04.2023, 14:28
    La : "Ca sa nu ramaneti siderat, va pot trimite la o adresa de email documentul intitulat "DATE PRIVITOARE LA ACTIVITATEA IN MUNCA" ...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:

    Adresa de email este dolhasca9@gmail.com!

    Cele doua "forme" ale acelui document sint emise in perioade diferite:
    - prima forma este emisa din perioada in care pensiile militarilor erau in parohia l.263/2010
    - a doua forma este emisa dupa intrerea in vigoare al.223/2015 cu al sau articol 25
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : "Sigur, nu judec eu, este treaba procurorilor sa constate si a instantei sa judece.".

    Raspuns:
    Este o dovada de slabiciune impardonabila din partea dvs.!
    De ce numai aceia sa judece? De ce nu si un stabor tiganesc??

    Cit despre excluderea de la judecarea cazului a Conclavului cardinalilor de la Vatican, a Consiliului de securitate al ONU, precum si a Tribunalului Penal International este dovada unei impardonabile erori... avind in vedere gravitatea faptelor descoperite (din necunoasterea de catre dvs. a prevederilor legale)!

    RăspundețiȘtergere
  35. @VICTOR 18.04.2023, 19:55
    La : "Nu mai se aplică art 161 pentru acea perioadă ?"
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Din ce lege acel art.161?

    &&&&&&&&&&&&&&&&&
    La : "Si dacă am realizat stagii de cotizare în sistemul public de pensii și in perioada 2005 - 01 ian. 2011 ce se întâmplă?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Daca acele stagii de cotizare nu au fost declarate/transmise la CPS la recalcularea din 2011 (pe l.119/2010 si oug 1/2011), nu au fost declarate/transmise la CPS nici in perioada 01.01.2011 - 31.12.2015 (perioada de sub "obladuirea" l.263/2010), si nu au fost declarate/transmise la CPS nici la recalcularea pe l.223/2015... atunci ele ramin "valabile" pentru a fi valorificate intr-o (bucata de) pensie civila la implinirea de catre impricinat a virstei de 65 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  36. Mosule, iar ai umor.
    Pai m-au activat cumva in Sist.N in perioada 2010-2015 si eu nu am stiut?
    Mi-au si sterpelit din evidente salariile civile din perioada 2010-2015 si CASul pe care l-am platit?
    Ce fel de lege e asta? Hoteasca?
    S-au interpretarea ei este hoteasca?
    Credeti ca asta a vrut legiuitorul?
    Ha, ha, Mosule, cum o mai intorci ca la Ploiesti.
    O zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
  37. Mosule,
    Daca esti corect, cum comentezi principiul
    PENSII MILITARE NUMAI PENTRU SERVICIU MILITAR,
    pensii civile pt.stagiul civil adaugat.
    Vad ca eviți cu grație subiectul.
    Suntem in NATO sau numai in aparenta?

    RăspundețiȘtergere
  38. @Anonim 19.04.2023, 14:38
    La: "Mosule,
    Daca esti corect, cum comentezi principiul
    PENSII MILITARE NUMAI PENTRU SERVICIU MILITAR,
    pensii civile pt.stagiul civil adaugat.
    Vad ca eviți cu grație subiectul.'.
    ^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:

    Iosife, țucurel, cind eu sustineam chestia asta tu te jucai cu puța'n țărnă si "te luptai" sa-ti mai adaugi cit mai multe stagii civile la scurta-ți militarie!

    RăspundețiȘtergere
  39. @Mos Alecu, ce mutare credeti ca va face mâine CCR in meciul de ȘAH cu Guvernul&Parlamentul Romaniei privind OuG.59/2017 ??

    RăspundețiȘtergere
  40. V-am mai explicat, Mosule, ca nu sunt un leneș, am 35 de ani de cascheta, 1975-2010, si basca, spre supărarea d-voastra, inca un stagiu civil adaugat de 10 ani, 2010-2020, din care mi s-au furat 5 ani.
    Inteleg ca sunteti de acord cu principiul enunțat mai sus, si amendarea L223 in acest sens.

    RăspundețiȘtergere
  41. Vreau și eu s-ajut pe Dl Iosif, pt că are un prenume biblic, tatăl vitreg a lui Iisus.
    Pt acest lucru întreb, ce vârstă a avut stimatul Dn când și-a valorificat stagiile civile ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 56 de ani.
      Legea 263 nu specifica o limita de varsta in art.182 alin.4 ci cere sa ai decizie de pensie PENTRU LIMITA DE VARSTA, condiție îndeplinită.

      Ștergere
  42. @Anonim 19.04.2023, 16:02
    La : "V-am mai explicat, Mosule, ca nu sunt un leneș, am 35 de ani de cascheta, 1975-2010, si basca, spre supărarea d-voastra, inca un stagiu civil adaugat de 10 ani, 2010-2020, din care mi s-au furat 5 ani.".
    ^^^^^^^^^^^
    Raspuns:

    Nu s-a furat nimic, Iosife!
    Explicatia hapsînelii care caracterizeaza pe multi ca tine este data extraordinar de bine de un comentator de aici:

    𝗔𝗻𝗼𝗻𝗶𝗺 𝟭𝟰.𝟬𝟰.𝟮𝟬𝟮𝟯, 𝟮𝟬:𝟮𝟮
    𝗩𝗮𝗹𝗼𝗿𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝘁𝗮𝗴𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗰𝗶𝘃𝗶𝗹𝗲 𝗹𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗮 𝗺𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝗿𝗮 𝘀-𝗮 𝗳𝗮̆𝗰𝘂𝘁 𝗶̂𝗻 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗱𝗮 𝟮𝟬𝟭𝟬 - 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟭𝟱 𝘀̦𝗶 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗼 𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗲 𝘃𝗼𝗹𝘂𝗻𝘁𝗮𝗿𝗮̆, 𝗮𝗱𝗶𝗰𝗮̆, "𝗱𝗲 𝗯𝘂𝗻𝗮̆𝘃𝗼𝗶𝗲 𝘀̦𝗶 𝗻𝗲𝘀𝗶𝗹𝗶𝘁̦𝗶 𝗱𝗲 𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝗶" 𝘀̦𝗶 𝗹𝗮 𝗶𝗻𝗶𝘁̦𝗶𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗺𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝗿.
    𝗖𝗮 𝗶̂𝗻𝘁𝗿-𝗼 𝗰𝗮̆𝘀𝗻𝗶𝗰𝗶𝗲 , 𝗮𝗰𝘂𝗺 𝘂𝗻𝗶𝗶 𝗿𝗲𝗴𝗿𝗲𝘁𝗮 𝗮𝗹𝗲𝗴𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗳𝗮̆𝗰𝘂𝘁𝗮̆, 𝗰𝗮 𝗶̂𝗻𝘁𝗿-𝗼 𝗰𝗮̆𝘀𝗻𝗶𝗰𝗶𝗲, 𝗮𝗿 𝘃𝗿𝗲𝗮 𝘀̦𝗶-𝗼 𝗮𝗺𝗮𝗻𝘁𝗮, 𝗱𝗮𝗰𝗮 𝘀𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗻𝗲𝗽𝗿𝗶𝗵𝗮̆𝗻𝗶𝘁𝗮̆, 𝗻𝘂𝗺𝗮𝗶 𝗰𝗮̆ 𝗻𝘂-𝗶 𝗽𝗼𝘀𝗶𝗯𝗶𝗹, 𝗴𝗿𝗲𝘀𝗮𝗹𝗮-𝗶 𝗶𝗿𝗲𝗽𝗮𝗿𝗮𝗯𝗶𝗹𝗮̆.
    𝗧𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗲𝘀̦𝗲𝗹𝗶𝗹𝗲 𝘀𝗲 𝗽𝗹𝗮̆𝘁𝗲𝘀𝗰 !


    Daca te bintuie legalitatea de ce dracu ai declarat/transmis la CPS vechimile civile din 2011-2015?
    De ce n-ai asteptat implinirea virstei legale la civili pentru "valorificarea" acelor stagii civile???
    Ca sa beneficiezi de minarelile gopristice facute pe timpul contributivizarii pensiilor militarilor?
    Eiii... acu' beleste p..a!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : "Inteleg ca sunteti de acord cu principiul enunțat mai sus, si amendarea L223 in acest sens.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Iar eu inteleg ca nu reusesti sa intelegi texte scrise!

    Repet ce ti-am mai spus: "Iosife, țucurel, cind eu sustineam chestia asta (***cu pensie militara numai pentru vechime militara***) tu te jucai cu puța'n țărnă si "te luptai" sa-ti mai adaugi cit mai multe stagii civile la scurta-ți militarie!

    RăspundețiȘtergere
  43. Leon 19.04.2023, 15:48
    La : "@Mos Alecu, ce mutare credeti ca va face mâine CCR in meciul de ȘAH cu Guvernul&Parlamentul Romaniei privind OuG.59/2017 ??".
    ^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:

    Destul de probabil... o noua aminare!
    Aminare pentru a se vedea forma finala a Plx 244/2023!
    Forma finala in care:
    - sa fie eliminate, sau macar indulcite, amendamentele de la Senat
    - sa fie prevazuta actualizarea la data recalcularii a veniturilor din cele 12 luni din ultimii 10 ani de activitate
    - la recalculare sa fie impusa aplicarea principiului cuantumului avantajos
    - o "aminare" spre sfirsitul anului a datei intrarii in vigoare
    - mentinerea actualizarii pensiilor cu evolutia salarizarii celor in activitate

    Bineinteles ca eliminarea magistratilor din Plx 244/2023 ar face ca in chiar seara aprobarii proiectului sa fie emisa si decizia CCR privind deplina constitutionalitate a oug 59/2017, mai putin citeva observatii privind marimea caracterelor cu care a fost tiparita in Monitorul oficial!

    Daca nu se amina decizia CCR inseamna ca sint luate in serios (de catre CCR) promisiunile decidentilor... Functie de "ori laie, ori balaie" va fi decizia CCR!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Indiferent de decizia CCR privind OUG 59/2017 nu se va întâmpla nimic.
      Daca se admite excepția de neconstituționalitate, efectul juridic apare numai după 45 de zile de la publicarea deciziei.
      În acest timp OUG 59/2017 se suspendă, dar fara nici un efect pt că este în vigoare OUG 114/2018.
      Tot în acest timp de 45 de zile , timp mai mult decât suficient, parlamentul României poate să înlăture aspectele de neconstituționalitate și chiar sa voteze o noua lege pt pensiile militare.

      Ștergere
    2. Daca va fii admisă sesizarea de neconstituționalitate, amânarea pt 20 aprilie 2023 este justificată pt că la cei cu pensie limitată la net apare la rețineri o sumă pe OUG 59/2017.
      Era culmea ironiei sa se facă rețineri pe o normă juridică suspendată de la aplicare și erau anumite probleme cu plata pensiilor in luna aprilie.
      Pt luna mai ac se pot emite cupoane și la retinei gen OUG 59 sa se treacă aceleași rețineri dar ca bază juridică OUG 114/2018.

      Ștergere
  44. Dl Iosif, a ieșit la pensie în 2010 pe legea 164/2001 la vârsta de 53-54 de ani cu salarii compensatorii și ajutoare la trecerea în rezervă.
    Această lege ii permitea să lucreze ca civil, după pensionare, dar valorificarea acestor stagii le putea face la împlinirea frumoasei vârste de 65 de ani, undeva in 2021-2022.
    Bănuiesc că Dl Iosif a lucrat la o RA, gen Romarm, etc.
    Dl Iosif a fost un beneficiar al marii escrocherii numita legea 129/2010+OUG 1/2011 valorificarea imorală a stagiilor civile.
    Domnia s-a a "furat" statul, nu statul l-a furat.
    Hotul striga, prindeți hoții !
    Mare om, mare caracter acest Dn Iosif !

    RăspundețiȘtergere
  45. - Un Anonim este Iosif ( oare Vasile Iosif ?)
    - Alt Anonim este ADIȚĂ (sigur Adrian M.).
    - Și mai este unul Dobre cu apariție meteorică, cunoscut uneori ca xpert86.
    Ieri invadaseră cu totul mediul.

    RăspundețiȘtergere
  46. Era răspunsul dvs din 18.04 ora 15.24

    Raspuns:
    Nu-i nevoie de avocat!
    E la fel ca'n l.263/2010!
    E suficienta citirea din:
    L.127/2019
    Articolul 161
    (1) Persoanele ale căror drepturi de pensie, acordate de casele teritoriale de pensii în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2015, care au realizat stagii de cotizare atât în sistemul pensiilor militare de stat, cât și în sistemul public de pensii, pot solicita recalcularea pensiei prin excluderea perioadelor realizate în sistemul pensiilor militare de stat "

    Dvs ați apelat la L.127/2019

    Repet intrebarea : Pentru perioada 2005- 2010 se aplica acel articol ?
    În cazul meu aceasta perioadă ( precum si 2010-2015) a fost valorificată la calculul pensiei militare ( în realitate s-au valorificat doar 6 ani din 16 ani lucrati până la plafonul de 85% ,dar aceasta este o altă problemă !)
    Încă nu am împlinit 65 ani !
    Probabil atunci o să valorific în Sistemul public perioada 2016-2021

    RăspundețiȘtergere
  47. S-ar putea să-i pună Dumnezeu mana in cap păsăricii și altora și să li se ia dreptul la pensia militara de stat, evident vor trece pe contributiva.
    În acest sens s-a adoptat tacit de Senat, un proiect de lege de modificare a legii 223/2015 pt securiștii și polițiștii care au făcut poliție politică. Aici este implicat și CNSAS..

    RăspundețiȘtergere
  48. ADIȚĂ,
    privitor la
    În acest timp OUG 59/2017 se suspendă, dar fara nici un efect pt că este în vigoare OUG 114/2018.
    nu este chiar așa.
    - Dacă mâine pică OUG 59 cu Art. VII pct.3, atunci pe perioada 15.09.2017 - 31.12.2018 cât a fost în vigoare și a produs efecte OUG 59 se poate îndeplini pretenția prin admiterea acțiunii în urma procesului, cu toate meandrele lui.
    - Art. 84 din OUG 114 este în vigoare din 01.01.2019 - prezent deci aici , în această perioadă sunt ceva probleme dar care au remediu juridic.
    concluzie , nu trebuie amestecat OUG 59 cu OUG 114 oricum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă refeream la pensiile aflate în plata (netul acestora).
      Este adevărat că în intervalul de mai sus, s-au întâmplat multe, dar înainte de interval s-a întâmplat un singur lucru, care nici acum nu-i rezolvat: actualizarea pensiilor datorită creșterii SF in 2017 cu 10%.
      Stați să se rezolve lucrul acesta, după aceea mai discutam de interval.
      Daca incepem o acțiune juridică pt o problema din interval, s-ar putea sa se lase fara finalizare, pe lumea asta, după aceea este tardivă.

      Ștergere
  49. @VICTOR 19.04.2023, 19:59
    La: "...Dvs ați apelat la L.127/2019
    Repet intrebarea : Pentru perioada 2005- 2010 se aplica acel articol ?...".
    ^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Aha! Deci art.161/l.127/2019... adica acelasi continut ca art.192^1/l.263/2010...

    Intrebarea dvs. este oarecum fara sens!
    Acele articole se refera la pensionarii cu pensii civile stabilite in perioada 2011 - 2015 care au in vechimea pentru acele pensii (civile) si perioade de munca in militarie. Acei pensionari "civili" pot cere ca vechimea in militarie sa le fie exclusa din calculul pensiei civile... urmind ca acea vechime sa o valorifice intr-o pensie militara de stat!
    Acele articole nu spun ca dintr-o pensie militara de stat ar putea fi excluse vechimile din civilie... vechimi care au fost incluse in pensiile militare de stat la recalcularea pe l.223/2015!

    RăspundețiȘtergere
  50. Colegul are dreptate, daca exista pt.civili posibilitatea dr a-si valorifica stagiile militare la CPS atunci de ce nu ar exista si posibilitatea ca pensionarul militar să-și extragă stagiile civile si sa le valorifice la casele de pensii civile?
    Ce avantaje are MAPN sa confiste stagiile civile?
    Stagiile civile au fost valorificate in baza L263 art.107alin4 care cere existența unei decizii pt.LIMITA DE VARSTA si NU PUNE CONDITII DE VARSTA.
    E greu de inteles?

    RăspundețiȘtergere
  51. @Mos Alecu, tot nu s-au inteles, s-a amânat pentru 30.05. 2023..!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare corect, 40 de zile amânare, timpul de la deces până la un parastas sau timpul de la înviere lui Iisus până la înălțarea Domnului la ceruri.

      Ștergere
  52. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  53. @Leon 20.04.2023, 14:29
    La : "@Mos Alecu, tot nu s-au inteles, s-a amânat pentru 30.05. 2023..!!".
    ^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:

    Repet ce spuneam:
    𝓓𝓮𝓼𝓽𝓾𝓵 𝓭𝓮 𝓹𝓻𝓸𝓫𝓪𝓫𝓲𝓵... 𝓸 𝓷𝓸𝓾𝓪 𝓪𝓶𝓲𝓷𝓪𝓻𝓮!
    𝓐𝓶𝓲𝓷𝓪𝓻𝓮 𝓹𝓮𝓷𝓽𝓻𝓾 𝓪 𝓼𝓮 𝓿𝓮𝓭𝓮𝓪 𝓯𝓸𝓻𝓶𝓪 𝓯𝓲𝓷𝓪𝓵𝓪 𝓪 𝓟𝓵𝔁 244/2023!
    𝓕𝓸𝓻𝓶𝓪 𝓯𝓲𝓷𝓪𝓵𝓪 𝓲𝓷 𝓬𝓪𝓻𝓮:
    - 𝓼𝓪 𝓯𝓲𝓮 𝓮𝓵𝓲𝓶𝓲𝓷𝓪𝓽𝓮, 𝓼𝓪𝓾 𝓶𝓪𝓬𝓪𝓻 𝓲𝓷𝓭𝓾𝓵𝓬𝓲𝓽𝓮, 𝓪𝓶𝓮𝓷𝓭𝓪𝓶𝓮𝓷𝓽𝓮𝓵𝓮 𝓭𝓮 𝓵𝓪 𝓢𝓮𝓷𝓪𝓽
    - 𝓼𝓪 𝓯𝓲𝓮 𝓹𝓻𝓮𝓿𝓪𝔃𝓾𝓽𝓪 𝓪𝓬𝓽𝓾𝓪𝓵𝓲𝔃𝓪𝓻𝓮𝓪 𝓵𝓪 𝓭𝓪𝓽𝓪 𝓻𝓮𝓬𝓪𝓵𝓬𝓾𝓵𝓪𝓻𝓲𝓲 𝓪 𝓿𝓮𝓷𝓲𝓽𝓾𝓻𝓲𝓵𝓸𝓻 𝓭𝓲𝓷 𝓬𝓮𝓵𝓮 12 𝓵𝓾𝓷𝓲 𝓭𝓲𝓷 𝓾𝓵𝓽𝓲𝓶𝓲𝓲 10 𝓪𝓷𝓲 𝓭𝓮 𝓪𝓬𝓽𝓲𝓿𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮
    - 𝓵𝓪 𝓻𝓮𝓬𝓪𝓵𝓬𝓾𝓵𝓪𝓻𝓮 𝓼𝓪 𝓯𝓲𝓮 𝓲𝓶𝓹𝓾𝓼𝓪 𝓪𝓹𝓵𝓲𝓬𝓪𝓻𝓮𝓪 𝓹𝓻𝓲𝓷𝓬𝓲𝓹𝓲𝓾𝓵𝓾𝓲 𝓬𝓾𝓪𝓷𝓽𝓾𝓶𝓾𝓵𝓾𝓲 𝓪𝓿𝓪𝓷𝓽𝓪𝓳𝓸𝓼
    - 𝓸 "𝓪𝓶𝓲𝓷𝓪𝓻𝓮" 𝓼𝓹𝓻𝓮 𝓼𝓯𝓲𝓻𝓼𝓲𝓽𝓾𝓵 𝓪𝓷𝓾𝓵𝓾𝓲 𝓪 𝓭𝓪𝓽𝓮𝓲 𝓲𝓷𝓽𝓻𝓪𝓻𝓲𝓲 𝓲𝓷 𝓿𝓲𝓰𝓸𝓪𝓻𝓮
    - 𝓶𝓮𝓷𝓽𝓲𝓷𝓮𝓻𝓮𝓪 𝓪𝓬𝓽𝓾𝓪𝓵𝓲𝔃𝓪𝓻𝓲𝓲 𝓹𝓮𝓷𝓼𝓲𝓲𝓵𝓸𝓻 𝓬𝓾 𝓮𝓿𝓸𝓵𝓾𝓽𝓲𝓪 𝓼𝓪𝓵𝓪𝓻𝓲𝔃𝓪𝓻𝓲𝓲 𝓬𝓮𝓵𝓸𝓻 𝓲𝓷 𝓪𝓬𝓽𝓲𝓿𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮
    &&&&&&&&&&&&&&&&

    Ce sa fac daca eu nu sint dintre cei care isi iau visurile timpite drept reguli care vor fi respectate de toata lumea?!?! Cei care deja stabileau ce si cum se va face dupa decizia "favorabila" (in mod obligatoriu) a CCR!!! Si-si numarau banii, "fara numar, fara numar, pe care-i vor primi!
    Si care, in mod obligatoriu, vor sări "la gîții" mei că_cum_că's impotriva fericirii "pensionarilor meletari"!!!

    RăspundețiȘtergere
  54. Stimabile Moș Alecu,
    Este doar o amânare.
    Nu este soluția. deci speranța continuă să supraviețuiască.
    Eu sunt unul dintre cei care speră să se admită vre-o excepție din cele 69.
    Oricum atitudinea CCR de a tot amâna o souluție simplă dpv constituțional pt. ditamai 9 capoate vișinii, scoate în evidență că sunt jocuri necurate care nu au nimic cu STATUL DE DREPT.

    RăspundețiȘtergere
  55. @Leo 20.04.2023, 16:15
    La : "Stimabile Moș Alecu,
    Este doar o amânare.
    Nu este soluția."
    ^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Asa-i!

    Sint curios pina cind se poate reprima emiterea "sentintei": "Mos Alecu-i "lucrul dracului in casa popii - pensionarilor militari"!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : "...Oricum atitudinea CCR de a tot amâna o souluție simplă dpv constituțional pt. ditamai 9 capoate vișinii, scoate în evidență că sunt jocuri necurate care nu au nimic cu STATUL DE DREPT.".
    ^^^^^^^^^^^

    Raspuns:

    Si asta-i asa!

    Daca dadeau solutia gindita in atitea minti stralucite... era bine!

    A nu se uita una din zicerile "marelui" Zegrean: "In asta consta maretia dreptului!"...

    RăspundețiȘtergere
  56. L263/2010
    Art.107
    4) Pensionarii pentru limită de vârstă care, după data înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condițiile legii.

    Iata baza legala la toate deciziile de recalculare a PENSIEI PUBLICE CONTRIBUTIVE - pe puncte - pentru stagiile civile adaugate, in perioada 2011-2015.

    Unde scrie ceva de 65 de ani, limita de varsta ?

    Singura conditie - "Pensionarii PENTRU LIMITA DE VARSTA...... "

    Intelegeti, Mos Alecu ?

    Intelege si colegul Anonim ca nimeni nu a furat Statul si ca CPS urile nu au autoritate in prezent sa detina cas urile ci numai casele teritoriale de pensii au dreptul sa stabileasca pensiile civile?

    RăspundețiȘtergere
  57. @Anonim 20.04.2023, 17:47
    La : "L263/2010
    Art.107
    4) Pensionarii pentru limită de vârstă care, după data înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condițiile legii.
    Iata baza legala la toate deciziile de recalculare a PENSIEI PUBLICE CONTRIBUTIVE - pe puncte - pentru stagiile civile adaugate, in perioada 2011-2015.".
    ^^^^^^^^^^

    Raspuns:

    Oooofff, of, of!...
    Iosife Vasile...

    Ceea ce spui tu ca spune l.263/2010 s-a materializat intr-o decizie in care s-au insumat vechimile tale "militaresti" si "cele civilesti" rezultind o VECHIME VALORIFICATA IN ULTIMA DECIZIE DE PENSIE.

    In 2015 s-a emis l.223/2015 care, la art.109, spune ca :
    Articolul 109
    (1) Pensiile militarilor, ...recalculate în baza Legii nr. 119/2010 ... revizuite în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2011 (****cazul tau***)... DEVIN pensii militare de stat SI SE RECALCULEAZA potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu VECHIMEA VALORIFICATA PRIN ULTIMA DECIZIE DE PENSIE ...".

    In acelasi timp tot l.223/2015 mai prevede:
    Articolul 25
    ...
    (2) Vechimea valorificată pentru stabilirea pensiei militare de stat conform alin. (1) nu se poate valorifica și în sistemul public de pensii sau în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate acestuia, în condițiile protocoalelor încheiate între entitățile implicate.".

    RăspundețiȘtergere
  58. Mosule, lasati-o balta, nu amestecati stabilirea cu recalcularea.
    Eu am stabilita pensia conform L164 si aia e vechimea militara batuta in cuie pt.1000 de ani de atunci incolo.
    Nu se mai adauga nimic, nu se mai stabileste nimic ci numai se recalculeaza daca apar noi legi mai favorabile.
    Intelegeti ca aceea e vechimea militara, la momentul in care te-a prins flama.
    Ce spuneti ca s-a mai adaugat, s-a adaugat la pensia publica si nu militara, in anii 2011-2015, in puncte de pensie contributiva, NU MILITARA SPECIALA, si nu are relevanta pentru vechimea militara care ramane unica, nu o mai produce nici o activitate civila, sunt numai trucuri si smecherii balcanice sa-i ajute pe puturosi sau pe nenorocosi, nu am dreptul sa judec.
    CPS urile in perioada 2011-2015 jucau rolul de case de pensii teritoriale pt.pensii publice si de aceea au calculat punctele pt. stagiile civile adaugate.
    Azi nu mai au nici o competenta sa se joace cu punctele mele de pensie civila SI SA-MI CONFISTE CONTRIBUTIILE DE ASIGURARI SOCIALE, sa le faca zero lei, sa-mi desfiinteze contractele de munca civile si sa ma reactiveze in Sist.N fara sa stiu, in perioada 2010-2015, ha, ha.
    De aceea CPS MAI a pierdut in instanta si va cam incurca aceasta speta rationamentul juridic fortat.
    Eu nu am nevoie de nici un favor sa-mi carpeasca vechimea militara pentru ca am sters tunul pe dinti 35 de ani, si nu numai.
    Daca aveti nevoie pot sa va imprumut ceva vechime militara fara sa-mi fie afectat nivelul pensiei, ha, ha, glumesc, dar asa e.
    Inteleg ca aveti o tema pe care trebuie sa o sustineti, pana in panzele albe, impreuna cu alti anonimi, dar nu ne jigniti inteligenta.

    Vom muri si vom vedea,ha,ha,

    Sa fiti sanatosi si pensie luuuuuuuunga ca-i cea mai buna, nu va enervati, aveti simtul umorului ca viata-i scurta.

    Cu stima colegiala,

    RăspundețiȘtergere
  59. De ce s-a amânat decizia CCR privind OUG 59/2017 și de ce s-a fixat noul termen ?
    "Balauri " ăștia de la CCR le-a fost frica de Sf Gheorghe (patronul trupelor de uscat din MApN, cel mai numeros corp de militari din Romania) care de ziua lui 23 aprilie îi trăgea în țeapă (sulita)
    Atunci au căutat o alta dată, dar nu mai repede de 25 mai Ziua Eroilor, pt că cei mai mulți eroi au fost militarii și s-au temut că ies din morminte cu anumite consecinte pt ei și celor dragi lor.
    26 mai zii de vineri, CCR prea obosiți sa ia decizii
    27-28 mai , s+d zile libere
    29 mai , zii de luni, nici iarba nu creste
    30 mai, zii de marți, n-au nici un motiv să nu se apuce de munca, dar cu OUG 59/2017, "ne mai gândim, mai analizăm..., Nu-i nici o graba sa luăm o decizie" !

    RăspundețiȘtergere
  60. @ Anonim 20.04.2023, 20:24

    La : “Mosule, lasati-o balta, nu amestecati stabilirea cu recalcularea.
    Eu am stabilita pensia conform L164 si aia e vechimea militara batuta in cuie pt.1000 de ani de atunci incolo............................................”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:

    Chiar si un lustru oratoric nu poate ascunde mintea cifrimista instruita si indrumata pasariceste!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : “pensia conform L164 si aia e vechimea militara batuta in cuie pt.1000 de ani de atunci incolo”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^
    Raspuns:

    “Vechimea militara” (vechimea in serviciu) a fost batuta’n cuie pina la 03.07.2010.
    La acea data pensia ta militara (stabilita pe l.164/2001) A DEVENIT (inainte de a fi recalculata) PENSIE IN INTELESUL L.19/2000. ( art.1/l.119/2010).
    Ca urmare a acestei “deveniri” vechimea ta militara (vechimea in serviciu) a devenit STAGIU DE COTIZARE in sistemul public de pensii. (art.9/l.119/2010).
    ---- adica “vechimea ta militara” a devenit ceea ce aveau/au toti strungarii, vidanjorii, etc., etc.
    ---- adica daca doresti “extragerea” vechimii tale civile din pensia ta, doresti de fapt extragerea intregii tale vechimi din pensie

    Abia dupa aceste DEVENIRI s-a procedat la recalculare. Adica nu ti s-a recalculat pensia militara de stat... ti s-a recalculat pensia din sistemul public de pensii.

    La 01.01.2011 pensia ta din sistemul public de pensii pe l.19/2000 a DEVENIT pensie din sistemul public de pensii pe l.263/2010. (art.171/l.263/2010, in care toate “vechimile” tale erau stagii de cotizare ... vechimi ca ale tuturor civililor.
    Prin aceasta preluare a pensiei tale de catre l.263/2010 a devenit posibila si “adaugarea” la vechimile tale a tuturor altor vechimi (din civilie) (art.107, alin.(4)/l.263/2011)... fiecare “adaugare” de vechimi realizindu-se prin emiterea de decizii (art.116/l.263/2010). In acest fel in dec.2015 aveai o vechime (totala) inscrisa in ultima decizie emisa pina la acea data!
    Repet: daca doresti “extragerea” vechimii tale civile din pensia ta, doresti de fapt extragerea intregii tale vechimi din pensie

    La 01.01.2016 pensia ta din sistemul public de pensii (pe l.263/2010) A DEVENIT PENSIE MILITARA DE STAT ... abia aceasta PENSIE MILITARA DE STAT recalculindu-se potrivit prevederilor l.223/2015 (art.109/l.223/2015).
    Pensia ta din sistemul public a devenit pensie militara de stat cu toata vechimea “acumulata” in timpul cit a fost pensie din sistemul public! Recalcularea acestei (nou devenite) pensii militare de stat facindu-se cu toata vechimea “acumulata pe timpul cit fusese pensie din sistemul public!
    Repet iarasi: daca doresti “extragerea” vechimii tale civile din pensia ta, doresti de fapt extragerea intregii tale vechimi din pensie
    &&&&&&&&&&&&&&&&

    Restul vorbariei tale... clampaneli avocățelărești, deosebite de vorbaria cifrimisto-pasariceasca numai printr-un lustru oratoric!

    RăspundețiȘtergere
  61. Lasati-o balta, cum am zis.
    Vechimea civila adăugată in perioada 2011-2015, printr-un artificiu hocus-pocus, NU POATE DEVENI VECHIME MILITARA.
    Dacă eu am fost spălător de masini intre 2010-2015, vreti sa imi adaugati 5 ani la pensia de colonel?
    Vi se pare etic?
    Ne mințim noi, militarii, între noi?

    Revenim la principiul necesar si corect pe care si d-voastra il sustineti:
    Pensii militare pt.serviciu militar,
    pensii civile pt.stagiul civil adaugat.
    Am zis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim@ Auzi ce spune Moșul? Ce drakului o mai ții langa?

      Ștergere
  62. Pt. Dl. Iosif:

    La „.principiul necesar si corect ... pensii civile pt.stagiul civil adaugat”. Dar cum iti explici tu, ca ne spui mai sus ca ai „un stagiu civil adaugat de 10 ani, 2010-2020”, ca ai primit Pensie de limita de varsta in sistemul public (aia de la CTP civila) doar pentru 10 ani, cand Legea 263/2010 spune clar:
    Art. 52. PENSIA PENTRU LIMITĂ DE VÂRSTĂ se cuvine persoanelor care îndeplinesc, CUMULATIV, la data pensionării, condiţiile privind VÂRSTA STANDARD DE PENSIONARE ŞI STAGIUL MINIM DE COTIZARE prevăzute de prezenta lege.
    Art. 53. - (1) VÂRSTA STANDARD DE PENSIONARE ESTE DE 65 DE ANI pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5.
    (2) STAGIUL MINIM DE COTIZARE ESTE DE 15 ANI, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Atingerea acestui stagiu se realizează prin creşterea stagiului minim de cotizare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5.
    Adica, tu nu indeplinesti conditia de STAGIU MINIM DE COTIZARE ESTE DE 15 ANI, ca ai muncit doar 10 ani si totusi primesti pensie! Cum explici chestia asta?

    RăspundețiȘtergere
  63. E simplu.
    Citiți art.107 ind.4 din L263.
    In plus stagiile de munca se recunosc intre cele doua sisteme.
    Dacă aveți o decizie de pensie PENTRU LIMITA DE VARSTA si daca lucrati o zi după aceea aveti dreptul la pensie civila .
    CPS urile au emis decizii succesive de pensii publice, pe puncte, in perioada 2011-2015 in baza art.107 ind.4.
    Rog verificati, nu trebuie sa ma credeti pe cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  64. @Anonim 22.04.2023, 10:55
    La : "E simplu.
    Citiți art.107 ind.4 din L263.
    In plus stagiile de munca se recunosc intre cele doua sisteme.
    Dacă aveți o decizie de pensie PENTRU LIMITA DE VARSTA si daca lucrati o zi după aceea aveti dreptul la pensie civila .
    CPS urile au emis decizii succesive de pensii publice, pe puncte, in perioada 2011-2015 in baza art.107 ind.4.
    Rog verificati, nu trebuie sa ma credeti pe cuvant.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Inc'odata, din nou si iarasi: luati-va dracului un pseudonim ca sa stim cine vorbeste!

    La comentariu: cui este adresat si'n care problema????

    RăspundețiȘtergere
  65. - Trbuie blocată din setările blogului opțiunea Anonim.
    - Joseph V. e format șa școala lui Dan (Bazavan), care s-a luptat cu sistemul MAFIOT din MFA.
    - Celălat Anonom ( ADIȚĂ M) este autodidact , sau mai bine zis le cam zice după ureiche din ceea ce mai fură meserie de ici și de colo...
    - Problema stagiilor civile și pensiile militare , deja nu mai este o problemă inedită și neelucidată. Dar o recapitulare ar fi utilă pt. cei care lucrează cu ureichea în domeniu.
    - ADIȚĂ , nu ne-ai spus nimic dacă ai mișcat sau nu ceva privind OUG 59 ca să devii PENDINTE.

    RăspundețiȘtergere
  66. Pt. dl. Iosif:

    La: "E simplu.
    Citiți art.107 ind.4 din L263.
    In plus stagiile de munca se recunosc intre cele doua sisteme."
    Corect, deci nu e chiar absolut "principiul necesar si corect:
    Pensii militare pt.serviciu militar,
    pensii civile pt.stagiul civil adaugat."
    Se mai amesteca intre ele oleaca militaria cu civilia, ca altfel nu primeai pensie civila pt. 10 ani stagiu, cand stagiul minim de cotizare e de 15 ani. Si tu la 65 ani aveai Pensie de limita de varsta in sist. pensiilor militare pe L.223/2015 si nu Pensie de limita de varsta in sistemul public de pensii ca sa se aplice art. 107 din L.263/2010.
    La tine s-a aplicat art. 192 din L.263/2010:
    (1) Între sistemul public de pensii și sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate acestuia se recunosc reciproc stagiile de cotizare, respectiv vechimea în muncă sau vechimea în serviciu, în vederea deschiderii drepturilor la pensie pentru limită de vârstă, de invaliditate și de urmaș.
    Adica ti-a amestecat si militaria, ca altfel o luai in mana si cei 10 ani munciti nu contau si nu-ti dadeau pensie, emiteau Decizie de respingere Pensie de limita de varsta.

    RăspundețiȘtergere
  67. Pt Dl Iosif
    Cea mai mare escrocherie privind drepturile de pensie ale militarilor au o legătură directă cu valorificarea stagiilor civile.
    Această excrocherie a fost pusă la cale de anumite "structuri" cu pensie anticipata parțială, 20 de ani vechime din care 10 de militar, pe legea 164/2001.
    Din acest "buchet" a făcut parte și Gabriel Oprea, dumneavoastră ați fost un "beneficiar" colateral.
    Excrocheria s-a făcut în trei pași.
    Pasul 1: modificarea legii 164/2001 undeva in 2008-2009 : pensie militara anticipata parțial pt 20 de ani vechime și 10 ani ca militar, în 2007 prin OUG 77 vechimea că militar s-a redus la 15 ani
    Pasul 2: legea 119/2010
    Toate pensiile militare, cele anticipate și anticipate parțiale, mă refer la grupul tinta au devenit pensii civile în înțelesul legii 19/2000 numai că această lege are anumite principii in enunțul legal, principiul contributivității, principiul egalității, care s-au încălcat.
    La articolul 1 au devenit pensii în înțelesul legii, la art.2 toate au devenit pensii pt limita de vârstă, unde este principiul egalității în drepturi statuat atât de legea 19/2000 cât și de Constituție ?
    De ce nu toate pensiile anticipate și anticipate parțiale , existente în plata pe legea 19/2000 nu s-au transformat în pensii pt limita de vârstă ?
    Pasul 3 pensiile manarite pe 19/2000 au devenit pensii în înțelesul legii 263/2010 și au început valorificările stagiilor civile, la cererea pensionarilor militari, la drepturile de pensie , tot fără respectarea principiilor legii 263/2010 cel puțin a 2 principii: contributivitate și egalitate.
    Dl Iosif, problema dumneavoastră este morală, invocați un art.107/4 dintr-o lege, fara să țineți cont de principiile acelei legi.
    Eu sunt în situația dumneavoastră, dar nu 100%, am lucrat în viața civila, după 2010 la multinaționale, după o vechime in specialitate, mai consistentă ca a dumneavoastra, am testat, pt că n-am crezut în valorificarea imorală a stagiilor civile 75% la punctaj și cu nerespectarea limitei de varsta. Când am înțeles m-am oprit.
    Pt că Dl Iosif, eu cred in Dumnezeu și în cele 10 porunci.
    Dl Iosif problema dumneavoastră nu-i sa vă mai valorificați acele stagii civile valorificate imoral , problema dumneavoastra-n sa nu va tragă Dumnezeu la răspundere !,,

    RăspundețiȘtergere
  68. Stimate coleg anonim de la ora 17.33

    Te inseli.
    Stagiul civil adaugat cf.art.107 ind.4 din L263/2010 s-a adaugat la o pensie din sistemul public, contributiva, pe puncte, in baza L263/2010 privind sistemul public de pensii, fara nici o legatura cu pensiile militare care se desfiintasera in perioada 2011-2015 iar CPS actiona ca o casa de pensii civila teritoriala si era obligata de lege sa recalculeze pensia publica, NU MILITARA, si sa adauge punctele pt.stagiile civile adaugate, fara nici o conditionare de varsta.
    Daca ar fi fost conditionata de varsta de 65 de ani sau de stagiul de cotizatie civil de 15 ani atunci, cu siguranta, nu s-ar fi adaugat la , repet, PENSIA PUBLICA CONTRIBUTIVA.

    Intrucat la recalcularea pe L223/2015 pensia mea militara a crescut cu mult peste valoarea pensiei publice + stagiile civile adaugate este limpede ca vechimea civila nu avea de ce sa fie adaugata si asa zis "valorificata".
    In afara de o doza de gelozie pe care o intuiesc, si poate motivata, va repet, CSP ul nu are nici un drept sa se amestece in chestiunea activitatii mele civile, sa ma reactiveze in Sist.N fara sa ma anunte, sa-mi scrie in fisa ca am avut zero venituri CASizate in perioada 2010-2015 si sa-mi desfiinteze contractele de munca (fals in inscrisuri oficiale cu agravanta pt.calitatea de functionar public).
    Cel mai corect ar fi fost sa gestioneze exclusiv dosarele militare si sa nu-si asume prerogativele exclusive ale caselor de pensii civile.
    Dar ma intreb, stimate coleg, de ce nu sunteti la fel de indignat fata de cei care in mod mincinos si-au crescut cuantumul pensiei militare prin adaugarea stagiului civil la o vechime militara insuficienta ?
    Cum vi se pare aceasta situatie? Morala? Legala? De cand o vechime de spalator de masini se transforma in vechime de cadru militar?
    Cui nu-i place principiul pensie militara pt.serviciu militar, pensie civila pentru activitatea civila, desi amabila noastra gazda marturiseste ca a imbratisat de la inceput aceasta axioma specifica tuturor armatelor NATO?
    Iar suntem "originali"?
    Va urez si d-voastra pensie luuuuunga,

    RăspundețiȘtergere
  69. Vedeti ce utila este o dezbatere pe acest subiect?
    Habar nu am avut despre aceste manarii legislative ale unui grup organizat ce ar trebui sa starneasca atentia procuraturii anticoruptie.
    Ca militar de cariera cu 35 de ani de vechime militara cu cascheta si inca vreo 15 conditii speciale nu ma consider un profitor al prevederilor legale ci un supravietuitor al reducerii pensiei de la 4800 lei pe L164 la 2500 lei pe OUG1, obligat sa mai muncesc dupa pensionare pt, a asigura nevoile familiei.
    Unii dintre colegii mei au murit cu mana pe tastatura scriind presedintelui (nomina odiosa}.
    Cert este ca exista o problema care trebuie rezolvata intrucat sunt mii de cadre militare din MAPN si mai ales SRI si MAI care au blocate punctele de pensie civila adaugate dupa trecerea in rezerva la casele sectoriale, fara ca acestea sa aiba aceasta competenta legala acum, cand administreaza numai pensiile militare.
    Cat despre Al de Sus fiecare isi are mosorasul lui, asa ca , fara frica, inainte ca la ofensiva.
    Inca o data, pensie luuuunga.

    RăspundețiȘtergere
  70. Pt. Dl. Iosif:

    O sa va ofiliti dl., nu vreti sa intelegeti desi Mosalecu v-a explicat perfect mai sus care a fost situatia juridica cu integrarea pensiilor militare in sistemul public si apoi revenirea la sistem neintegrat/separat si cu stagiile adaugate.
    Totusi o intrebare: daca va era/este atat de clar „principiul pensie militara pt.serviciu militar, pensie civila pentru activitatea civila”, atunci de ce ati mers repejor la CSP MApN sa adaugati un „stagiu de cotizare de civil/in sist. public pensii” (sofer, sau ce ati fost) la un „stagiu de cotizare in sist. militar/sist. nat. de aparare” - colonel. De ce nu v-ati abtinut si acum aveati 2 pensii „intregi” si binemeritate conform acestui principiu. Si pun pariu ca nu ati stat la coada la PC Dr. Taberei sa depuneti cererile de recalculare, sigur ati trimis cele 3 cereri prin intermediul unor sefi din MApN.
    V-am mai spus odata, ati fost un fraier, trebuia sa faceti niste calcule minime pe lege/legi si va lamureati si nu pierdeati mai mult de 2.500 lei la pensia civila.

    RăspundețiȘtergere
  71. @Anonim 23.04.2023, 10:12
    La : "...Habar nu am avut despre aceste manarii legislative ale unui grup organizat ce ar trebui sa starneasca atentia procuraturii anticoruptie.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    E de remarcat candoare induiosatoare cu care recunosti ca "habar nu ai despre ce vorbesti"!!!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : "...au blocate punctele de pensie civila adaugate dupa trecerea in rezerva la casele sectoriale, fara ca acestea sa aiba aceasta competenta legala acum, cand administreaza numai pensiile militare."."
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:

    Daca nici articolele din legi pe care ti le-am prezentat (in special art.109/l.223/2015) nu asigura pe deplin "competenta legala" a CPS-urilor... atunci nu ramine decit constatarea ca, fata de tine, cifrimii si indrumatorul lor sint niste genii in intelegerea si interpretarea legilor!

    RăspundețiȘtergere
  72. V-am mai explicat si tot nu vreti sa înțelegeți.
    Stagiile civile adăugate in perioada 2010-2015 nu s-au adaugat la o pensie militara ci la o pensie publica contributiva, pe puncte, fara nici o legatura cu vechimea militara, când CSPurie aveau competențe de case publice si nu sectoriale militare și erau in subordinea Casei Nationale de Pensii Publice.
    La recalcularea pe L223 pensia militara a devenit mai mare cu mult peste cele 2 pensii publice adunate.
    Ca urmare nu a fost nevoie sa se valorifice nici o zi din stagiul civil adaugat.
    E simplu de inteles.
    Dar vad ca evitați problema morală a celor care au utilizat stagiul civil de șofer de taxi adaugat la vechimea incompleta de maior.
    Despre asta ce spuneti?
    Este corect sau legal atunci când L223 permite cel mult utilizarea ca vechime in calculul pensiei militare numai a stagiului civil ANTERIOR angajării in armata?

    RăspundețiȘtergere
  73. @Anonim 23.04.2023, 17:29
    La: "V-am mai explicat si tot nu vreti sa înțelegeți.
    Stagiile civile adăugate in perioada 2010-2015 nu s-au adaugat la o pensie militara ci la o pensie publica contributiva, pe puncte, fara nici o legatura cu vechimea militara,..."
    ^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Inteleg ca ai inteles ceva din ce ti-am spus!
    Nu'nteleg cum de dracu nu'ntelegi!

    Deci... in dec.2015 tu aveai pensie civila in totalitate. (*toata vechimea de acolo fiind stagiu de cotizare... vechime in civilie*).
    La 01.01.16 acea pensie civila a DEVENIT, in totalitatea ei, pensie MILITARA DE STAT!
    Acea pensie militara de stat, in totalitatea ei, s-a recalculat pe principiile l.223/2015!
    Si gata!

    Repet ce ti-am mai spus: "daca doresti “extragerea” vechimii tale civile din pensia ta, doresti de fapt extragerea intregii tale vechimi din pensia ta militara"!!!

    RăspundețiȘtergere
  74. Pt. Dl. Iosif:

    Cititi mai cu atentie ce va explicat Mosalecu mai sus si nu mai insistati pt. ca nu aveti dreptate, oricat as consona cu problema pe care o aveti, dar in care ati intart singur de bunavoie. Cititi art 109 din L.223/2015 care spune “Pensiile militarilor ……. se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu VECHIMEA VALORIFICATĂ PRIN ULTIMA DECIZIE DE PENSIE și baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 28...”
    Si in cazul Dvs., la revenirea pe L.223/2015, ULTIMA DECIZIE DE PENSIE pe care o aveati in plata era cea de a 3-a DECIZIE PRIVIND RECALCULAREA PENSIEI DE LIMITA DE VARSTA conform art. 107 din L.263/2010, in care era VALORIFICAT SI STAGIUL DVS. ULTERIOR de 5 ani (pe care Dvs. cu manutele alea 2 l-ati dus la CSP si pt. care ati incasat sume frumoase).
    Intelegeti? Si CSP MApN nu avea niciun temei legal sa extraga stagiul adaugat/de civil asa cum vreti Dvs! Spuneti Dvs. temeiul legal in baza caruia putea face asta? Eu zic sa va linistiti si sa inghititi in sec, ati gresit, nu aveti dreptate! Sanatate

    RăspundețiȘtergere
  75. Avem dialogul surzilor, ha,ha.
    Eu am pus problema clar:
    Cum comentați carpirea vechimii militare cu stagiul civil adaugat de șofer de taxi, sau spălător de vase, sau hingher, sau.....ha,ha.
    Un anonim spunea ca cineva fura Statul..

    RăspundețiȘtergere
  76. @Anonim 23.04.2023, 19:57
    La : "Avem dialogul surzilor, ha,ha.
    Eu am pus problema clar:
    Cum comentați carpirea vechimii militare cu stagiul civil adaugat de șofer de taxi, sau spălător de vase, sau hingher, sau.....ha,ha...."
    ^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Tu nu esti numai surd! Suferi si de ceva care afecteaza grav ceva care ar trebui sa fie in cutia de care sint atasate urechile!!!

    In ceea ce priveste "carpirea vechimii militare cu stagiul civil adaugat de șofer de taxi, sau spălător de vase, sau hingher, sau.."...
    Este exact ceea ce se intimpla (la civili... asa cum ai fost tu in perioada 2011 - 2015) cind nu e nici o deosebire intre vechimile "combinate" la un civil oarecare: citiva ani sofer, alti citiva ani miner, alti citiva ani balerin, alti citiva ani profesor... Toate acele vechimi sint vechimi in civilie... Asa cum, la tine, au fost niste ani purtator al unei uniforme, si alti ani lucrator cu gura intr-o firma... suma acelor vechimi fiind o vechime civila totala!


    RăspundețiȘtergere
  77. La un civil oarecare vechimea civila nu se transformă, hocus-pocus, in vechime militară, recompensată cu un algoritm de calcul special.
    Ce ziceți?

    RăspundețiȘtergere
  78. Pt. Dl. Iosif:

    La: “Cum comentați carpirea vechimii militare cu stagiul civil adaugat de șofer de taxi,.....ha,ha”. Trist e la dvs., daca nu chiar de ras, ca aceasta „carpire” s-a facut la initiativa dvs., CSP nu avea de unde sa stie ca aveti stagiu adaugat si chiar daca stia nu putea face recalcularea/adaugarea acestor stagii fara cererea dvs, asa cum spune legea!
    Pentru mine e de neinteles totusi de ce dupa publicarea L.223/2015 in MOf in data de 27.07.2015 dvs. ati mai trimis la CSP MApN prin sept. 2015 inca o cerere de recalculare cu un stagiul adaugat de 2 ani si 5 luni, cand orice gaga realiza ca in felul asta pur si simplu sacrificati aceasta perioada (la pensia militara aveati deja cu mult peste 85% si nu mai aveati nevoie de nimic in plus). E de cascadorii rasului, un caz scoala chiar, felul in care v-ati furat singur/ati donat statului aprox. 800 din pensia civila primita de la CTP. Nasol, ce sa-i faci!

    RăspundețiȘtergere
  79. @Anonim 24.04.2023, 05:52
    La : "...Trist e la dvs., daca nu chiar de ras, ca aceasta „carpire” s-a facut la initiativa dvs., CSP nu avea de unde sa stie ca aveti stagiu adaugat si chiar daca stia nu putea face recalcularea/adaugarea acestor stagii fara cererea dvs, asa cum spune legea!
    ... E de cascadorii rasului, un caz scoala chiar, felul in care v-ati furat singur/ati donat statului aprox. 800 din pensia civila primita de la CTP. Nasol, ce sa-i faci!".
    ^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:

    Trebuie tinut cont de faptul ca si Vasile Iosif (sau Iosif Vasile) este unu' dintre multii adulatori de'ai pasaricii, si grabnic executanti ai "indicățiilor" pe care marele invatator suprem le dadea (si le da) pe bloaga lui!
    De vazut in arhiva acelei bloage (pina n'o sterge marele invatator suprem) cu cita tarie (de la inalta autodeclarata tribuna a "atoatestiutorului") marele invatator suprem isi indemna urmaritorii sa mearga degraba la CPS-uri sa-si declare toate stagiile de cotizare (vechimi in civilie) realizate pina la 31.12.15!
    Si's multi fraierii care au pus botu', pen'ca marele lor guru "stie toate, si ne'nvata si pe noi"!
    'Geaba unele voci care ziceau altceva, ca erau repede considerate rauvoitoare la binele populimii!

    RăspundețiȘtergere
  80. @mos alecu:

    Corect, desi acu' cu visul lui de revenire a militarilor pe "contributeala" iar o sa inceapa sa ne indemne sa mergem repede la CSP cu toate stagiile pe care le mai gasim! Oricum, trist ce se intampla cu pensiile noaste incepand cu 2010 si cu prostiile din PNRR, nici in BurkinaFaso sau altundeva in Africa nu gasim ceva similar. Asta e, multa habarneala sorosista si mult LGBT pe capu' nostru.
    Respect

    RăspundețiȘtergere
  81. Tot nu ati raspuns la intrebare:
    Cum explicați faptul ca vechime civila de șofer, ungher, ospătar, etc.,se transformă, hocus-pocus, in vechime militară?

    RăspundețiȘtergere
  82. Pt. Dl. Iosif:

    La: "... hocus-pocus, in vechime militară?"

    Legea nr. 223 din 24 iulie 2015:
    Articolul 3
    În înțelesul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarea semnificație:
    f) VECHIME CUMULATĂ - PERIOADELE DE TIMP RECUNOSCUTE ca vechime în serviciu, vechime în muncă, stagiu de cotizare sau perioade asimilate ÎN VEDEREA OBȚINERII UNEI PENSII ÎN CONDIȚIILE LEGII;
    Pe Decizia de Recalculare a Pensiei cf. L.223/2015 emisa in 2016 aveti la:
    Pct. 7 - Elemente de calcul a pensiei:
    - vechime cumulată 55 ani
    Aceasta vechime cumulata este egala cu Stagiul total de cotizare realizat (55 ani) din ultima Decizie de recalculare a pensiei cf. art. 107 L.263/2010, Decizie DEFINITIVA (adica necontestata de tine si neplimbata in instante), decizie in baza careia ti se platea pensia si pe care CSP la recalcularea pe L.23/2015 a luat-o in calcul, neavand niciun temei legal sa uite de asta si sa sara inapoi in timp si sa scoata din dosar alta decizie anterioara, asa cum vrei tu.
    Dar in cazul unui pensionar SRI pensionat la 55 ani pe L.223/2015, provenit din sursa externa si chemat in activitate la varsta de 39 ani, inainte de asta el lucrad vreo 17 ani ca inginer civil la un SRL, cum „i se transformă, asa hocus-pocus”, ingineria in vechime militară? Eu zic ca, conform legii! Sa nu spui ca tu daca ai fi la CSP i-ai stabili pensia militara doar pt. 16 ani cat a fost militar SRI!!
    Eu zic sa terminam, ai luat-o in mana, asta e, macar daca inaite de a depune a 3-a cerere de recalculare a stagiului ulterior/adaugat mergeai la CSP MApN sa faci o evaluare sa vezi cum e – sigur la pozitia ta nu te refuza nimeni, si te luminai. Ce sa-i faci; eu zic ca la tine e aplicabil zicala aia romaneasca „Banu’ – ochiul necuratului”!

    RăspundețiȘtergere
  83. Pentru colegii de la SRI cu vechime civila inainte de activare lucrurile sunt clare: instituția a avut nevoie de specializarea lor civila anterioară activarii si ca atare trebuie sa-i plateasca o pensie militara.E o cu totul o altă speta.
    Problema pe care o ridic eu de ce o vechime civila de DUPA TRECEREA IN REZERVA, de taximetrist, hingher, spălător de vase, trebuie sa devina vechime de cadru militar, in SERVICIU MILITAR.
    Spuneati ceva de un grup organizat care in trei pași, hocus-pocus , au facut si au dres...si nu va vad deloc indignați, ha,ha. Poate trebuie acoperiți.

    RăspundețiȘtergere
  84. Pentru problema cu vechimea "civila" de dinainte de militarie folosita ca vechime in serviciu ("in militarie") la stabilirea pensiilor militare...
    Cel putin din aug.1959 (d.143/1960) vechimea "in civile" de dinainte de militarie era socotita vechime in serviciu (in militarie)... Ba chiar si perioadele de întrerupere a serviciului militar se socoteau ca vechime in serviciu!

    RăspundețiȘtergere
  85. Corect, Mos Alecu.
    In speta de baza au existat 3 proiecte de lege de la regretatul general Mircovici incoace care prevedeau ca opțional, sa se poata extrage stagiului civil ADAUGAT din vechimea militara si valorificarea sa la casele teritoriale dar s-au opus cu motive necredibile reprezentantii MAPN.
    Oare toti legiuitorii inițiatori au fost necunoscători, naivi, ignoranți?

    RăspundețiȘtergere
  86. Pt. dl. Iosif:

    La: „Problema pe care o ridic eu de ce o vechime civila de DUPA TRECEREA IN REZERVA, de taximetrist, hingher, spălător de vase, trebuie sa devina vechime de cadru militar, in SERVICIU MILITAR.”
    De ce? Din cauza de LEGE, numai ca tu se pare ca nu ai capacitatea sa intelegi, desi ti s-a axplicat f. frumos mai sus. Ce sa mai zic!

    RăspundețiȘtergere
  87. Păi, parca un anonim mai devreme spunea ca a existat un grup organizat care a regizat aceasta porcărie.
    Ce fel de lege este aceasta?
    A hotiei ?
    A falsificării realității?
    E vechime civila sau militara, cu regimuri juridice diferite?
    Dacă ar fi calculul pe puncte ce valoare ar fi avut stagiul civil adaugat de spălător de masini in pensia generala?
    Dar calculat cf.algoritmului militar?
    Pentru unii mumă, pt.altul ciuma?

    RăspundețiȘtergere
  88. @Anonim 24.04.2023, 14:18
    La : "Corect, Mos Alecu."
    ^^^^^^^^^^^
    Raspuns:
    Nu stiu la ce se refera aprecierea!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : "In speta de baza au existat 3 proiecte de lege de la regretatul general Mircovici incoace care prevedeau ca opțional, sa se poata extrage stagiului civil ADAUGAT din vechimea militara si valorificarea sa la casele teritoriale dar s-au opus cu motive necredibile reprezentantii MAPN.
    Oare toti legiuitorii inițiatori au fost necunoscători, naivi, ignoranți?".
    ^^^^^^^^^^^^
    Raspuns:
    Da!
    Toti initiatorii au fost "necunoscători, naivi, ignoranți"!
    Si, mai ales, dornici de a fi pe placul populimii nestiutoare!

    Am mai explicat de multe ori:
    - la contributivizarea pensiilor militare (din 2010) CNPP s-a pomenit cu multe sute de mii de puncte de pensie pentru a fi platite
    ---- puncte de pensie obtinute prin impartirea la 20 si "grupe de munca la greu"
    ---- puncte de pensie pentru plata carora contributiile celor in activitate erau insignifiante
    - la "facerea" celei ce urma sa fie l.223/2015 Ministerul muncii nu si-a dat acordul decit cind a fost asigurat ca militarii vor "pleca" din sistemul public de pensii cu toate punctele de pensie care le fusesera stabilite...
    ---- Ministerul muncii nu va fi de acord niciodata ca militarii sa-i revina in sarcina de plata a unor puncte de pensie pentru care, in prezent, nu contribuie nimeni... Puncte de pensie stabilite, asa cum se stie, si mult mai favorabil fata de punctele de pensie ale civililor...

    RăspundețiȘtergere
  89. Pt. dl. Iosif:

    Vedeti ca "un anonim mai devreme spunea ca a existat un grup organizat care a regizat aceasta porcărie." a mai spus ceva mai sus:
    [Pt că Dl Iosif, eu cred in Dumnezeu și în cele 10 porunci.
    Dl Iosif problema dumneavoastră nu-i sa vă mai valorificați acele stagii civile valorificate imoral , problema dumneavoastra-n sa nu va tragă Dumnezeu la răspundere !]
    Adica, si cu banii luati si tras de Dumnezeu la răspundere! Cam nasol.

    RăspundețiȘtergere
  90. Va rog, în nemernicia voastră, de a furat din banul public, nu-l introduceți pe Dl Mircovici, ultima data, când am ajuns la CMZ Timiș, Dl Miracovici mi-a dat onorul , printre altele înainte am participat și la un antrenament de mobilizare, cu operaționale resurselor, da, a predat dreptul la o facultate de stat, am aflat și eu după mulți ani că a predat dreptul unei nepoate, plecate-n GB , care-l apreciază f mult și astăzi.
    Valorile-s valori !!,,!

    RăspundețiȘtergere
  91. Dumnezeu sa va-n bucure privind stagiile civile.
    Eu și noi, avem obligații militare.
    Drept urmare, Monitorul Oficial Nr 337/21.04.2023
    HG 333/2023
    Privind stabilirea uniformelor a însemnelor de grad ... Pt personalul militar din MAI.
    Ex.
    Pt structurile Departamentului pt Situații de Urgență, semnul de armă:
    "este realizat prin brodate și reprezintă un scut care conține: pe argint, o turta portocalie, încărcată cu un triunghi albastru, alezat, pe purpuriu, 2 topoare încrucișate în săritoare, suprapuse de o casca de pompieri așezată din profil, dedesubt o grenadă explozivă de la care pornesc în dreapta și stânga ramuri de stejar, totul de argint, pe purpuriu, un baston cu extremitatea superioară în semicerc care se ingusteaza înspre partea de jos, poziționat în pal și pe care este încolăcit un șarpe,...
    Da ticule, pompierilor, în caz de mobilizare, nu mă interesează să-va înțeleg cipca cu broderia, privind însemnul de grad, evident că așa o să vă aloc resursele umane și tehnica materiala, în caz de ... forța majoră !!!
    Aștept ca semnul de la inf, sa fie din aur, pt că-i regina armelor ?!

    RăspundețiȘtergere
  92. Ase ma bucur când văd că, pas cu pas Romania se îndreaptă cu un pas mic, dar în direcția bună, spre un stat de drept.
    Au vrut să limiteze prin oug dreptul la muncă în sectorul public a celor cu pensie militara pt limita de vârstă !
    A venit UDMR și a spus că-i neconstituțional sa incalci un drept stabilit prin lege (Codul Muncii) printr-o OUG.
    Nu voi vota cu UDMR voi vota cu Partida Romilor, pt că " tigania-i "specifica politicienilor români !!!

    RăspundețiȘtergere
  93. Au început antrenamentele de mobilizare cu chemarea rezerviștilor din 2 județe.
    Dl Iosif mai poți sau te gândești numai la "civilie" ?

    RăspundețiȘtergere
  94. Mos Alecu,
    Privind contributiile la BASS te asigur ca mi-au fost reținute direct din salariu, fara a primi bani la negru si salariul minim pe economie cum exersează jumatate din salariatii Romaniei si apoi se vaită ca au pensii mici.
    Aceste contributii înregistrate la casa de pensii teritorială, in urma Adeverinței primite de la CPS, au fost reduse la zero lei pt.perioada 2010-2015,hocus-pocus, fals în înscrisuri.
    Unde sunt banii?
    I-a păpat Ministerul Muncii?
    Sau Clubul Steaua? Ha,ha.
    CCR spune că orice contributie încasată la BASS naste obligația Statului de a plati o pensie corelativa.

    RăspundețiȘtergere
  95. Anonimului de la 20.15
    Astept modificări la lege pt.mobilizarea celor de 70 pana la72 de ani, ca in Franta.
    Sa vedeti atunci compania de infanterie in ofensivă.Ha,ha.
    Nu va crispati, pastrati-va optimismul.

    RăspundețiȘtergere
  96. Dl Iosif, nu ne bazam pe dumneavoastră !

    RăspundețiȘtergere
  97. E prea târziu, colega.
    E randul pensatilor, al gleznele fara ciorapi si blugilor rupti in genunchi.
    Mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  98. Dl Iosif, când s-au falsificat grupele de muncă pe legea 119/2010+OUG 1/2011 cu cât va crescut nemeritat netul ?
    Nu va consider un militar Dl Iosif, nici fost, nici actual și în nici un caz în vitor !

    RăspundețiȘtergere
  99. Iosife draga, sunt inginer de armament și muniții, și mulți ani am făcut acest domeniu, am și obligații militare, n-am treabă cu pensatii lui gabriel Oprea, printre care te-ai numărat și-i tu ca profitor și mai speri că vei mai profita din banul public !

    RăspundețiȘtergere
  100. Un coleg "de suferinta" al Iosifului se manifesteaza pe pagina mea de facebook"

    Octavian Vesa
    Mult stimate și mult iubite Moș , la răspunsul dvs. din 24.04.2023 orele 15:44 trecute fix : o hi adevărat că la contributivizarea din 2010 a pensiilor militare CNPP s- o hi pomenit cu multe sute de mii de puncte de pensie pentru a hi plătite! Tot atât de adevărat este însă că înainte de a se pomeni cu cele sute de mii de puncte de plată MMuncii s- a pomenit cu sume consistente provenite din contribuțiile la fondul pentru pensiile civile a mii de rezerviști care în loc să bată berbunca precum cucul lunca au preferat să muncească la stat ori în sectorul privat cu contracte de muncă în regulă și cu plata tuturor taxelor și impozitelor prevăzute de lege! Unele "favoruri" făcute pensionarilor militari gen" împărțirea la 20 și grupe de muncă la greu" au fost făcute și pensionarilor civili , a se vedea printre altele L 263/2010 anexele cu grupe de muncă, art 55 și 56 cu scăderea vârstei standard de pensionare samd. Ce înseamnă " puncte de pensie pentru plata cărora contribuțiile celor în activitate erau insignifiante" ? Ce înseamnă și " MMUNCII nu va fi de acord niciodată ca militarii să - i revină în sarcina de plată a unor puncte de pensie pentru care, în prezent, nu contribuie nimeni" ?!!!!?????? Păi bine dle Moș , cei care au muncit cu acte în regulă au contribuit la vremea respectivă cu fonduri consistente! Prin 2012 la un salariu de 3500 de lei, angajatul rămânea în plată cu cca 2150 lei , diferența se ducea la impozit, cass și cas ! Cas - ul mergea direct la MMuncii- fondul pentru pensiile civile- in fond tot la bugetul de stat! Cum poți dta să susții astfel de anomalii cromatice și cromozomiale moșule? Și apoi, MMUNCII plătește la ora actuală cca 1 milion de pensii sociale pentru cei care nu au muncit și nu au contribuit în viața lor cu nimic sau au contribuit foarte puțin! Nu mai vorbesc de alte plăți , la nivelul bugetului alocat MMUNCII pentru nenumărate programe sociale! Și atunci, până când bătaia de joc pentru cei care au muncit cu contracte in regulă și au contribuit din greu la bugetul de stat și nu au nici un beneficiu la pensie?!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  101. Raspunsul meu pe care l-am dat colegului de suferinta al Iosifului:

    @Octavian Vesa
    La : “...înainte de a se pomeni cu cele sute de mii de puncte de plată MMuncii s- a pomenit cu sume consistente provenite din contribuțiile la fondul pentru pensiile civile a mii de rezerviști ...”.
    ^^^^^^^^^^^^^^
    Raspuns:
    Mai intii si la’nceput: trecera militarilor la contributeala, in 2010, s-a facut prin trecerea lor in parohia l.19/2000... nu in l.263/2010!

    La “cestiune”...
    Da!
    Contributii pentru pensii care sa le fie platite la implinirea virstei de 64 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 33 de ani (ambele in ian.2011)... nu de la virsta de 50 – 55 – 60 de ani cu stagii de cotizare de 5 – 10 – 15 ani!
    Adica “sume consistente drept contributii” pentru pensii la 64 ani, cu 33 ani contributii, cu impartirea la 33... nu la virsta de 50 – 55 – 60 de ani cu stagii de cotizare de 5 – 10 – 15 ani, cu impartirea la 20!

    &&&&&&&&&&&&&

    La : “Unele "favoruri" făcute pensionarilor militari gen" împărțirea la 20 și grupe de muncă la greu" au fost făcute și pensionarilor civili...”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Da!
    Dar numai pentru perioadele in care impricinatii civili lucrasera in unele activitati... nu prin amestecarea cu alte activitati...
    Minerul “reprofilat” in supraveghetor la supermarchet are acele “favoruri” numai pentru perioada de miner...
    La impricinatii militari care au (mai) muncit in civilie s-au tratat (la “favoruri”) perioadele de civilie ca_cum_c’ar fi fost militaresti...
    Adica punctaje favorizante fata de civilii civili!
    &&&&&&&&&&&&&&&&

    La : “Ce înseamnă " puncte de pensie pentru plata cărora contribuțiile celor în activitate erau insignifiante".
    ^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Inseamna ca contributiile celor in activitate in 2011 nu asigurau decit o (foarte) mica parte din necesarul de plata a pensiilor unor militari ale caror pensii pentru perioadele de militarie fusesera “altoite” cu puncte de pensie pentru civilie...
    Adica contributii insuficiente pentru plata pensiilor!

    De retinut ca sistemele de pensii contributive inseamna ca pensiile nu se platesc din contributiile proprii ale impricinatilor...
    Eu, tinar in activitate, platesc contributii din care sa se plateasca pensiile batrinilor pensionari!
    Cind eu voi deveni pensionar voi primi pensie din contributiile platite de tinerii in activitate dupa pensionarea mea!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : “Cas - ul mergea direct la MMuncii- fondul pentru pensiile civile- in fond tot la bugetul de stat!”.
    ^^^^^^^^^^^^^^
    Raspuns:

    Fondul de pensii este in Bugetul asigurarilor sociale de stat care-i altaceva fata de Bugetul de stat!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La restul zicerilor...
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Raspuns:
    “Flocirele” pe cimpii, hai sa le’adunam, copii!

    RăspundețiȘtergere
  102. Texte, Moșule.
    Dacă nu ar fi fost contributii substanțiale de ce nu ne-ar fi scutit de CAS?
    Ne mulțumeam cu pensia militara si rămâneam cu salariul intreg, nu mai aveam nevoie de o pensie civila.
    A si funcționat asa o perioada dupa care au modificat Codul fiscal si au reintrodus CASul văzând ce sume colosale nu mai încasează.
    Eu sunt f.multumit de pensia militară dar nu sunt de acord cu furtul pensiei civile sub pretexte caraghioase.
    De aceea sunt de acord cu principiul corect susținut si de dv.,
    PENSII MILITARE PT.SERVICIUL MILITAR,
    pensii civile pt.stagiile civile adăugate, ca in toate statele NATO.

    RăspundețiȘtergere
  103. Pt. dl. Iosif:

    La: „Aceste contributii înregistrate la casa de pensii teritorială, in urma Adeverinței primite de la CPS, au fost reduse la zero lei pt.perioada 2010-2015,hocus-pocus, fals în înscrisuri.
    Unde sunt banii?
    I-a păpat Ministerul Muncii?”
    Dl., nu v-a furat nimeni banii/contributiile! Ele au fost valorificate de CSP MApN in Deciziile de recalculare a pensiei de limita de varsta in baza art. 107 L.263/2010, care au fost emise in baza cererii tale la care ai anexat Fisa cu stagiul de cotizare de la CTPS2 sau CPM Buc. Ia priveste atent Decizia de recalculare din data de 03 sept. 2013 si o sa vezi:
    [G. Puncte realizate:
    1. Numar total de puncte: ………
    - din care 2.62095 puncte corespunzator stagiului adaugat]
    E corect? Aceste 2.62095 puncte corespunzator stagiului adaugat reflecta “valorificarea” contributiilor platite de tine in aceasta perioada adaugata! Adica in baza acestor puncte tu ai primit in plus din luna urmatoare o pensie cu 99.9 lei mai mare decat pensia cf. Deciziei anterioara, e clar?! Deci au fost valorificate, nu ti s-a furat nimic!
    Si la recalcularea pe L.223/2015 (revenirea la pens. Militare) CSP MApN nu avea cum sa stearga acest punct G (atunci ar fi fost ilegal!) si sa-ti recalculeze pensia doar cu vechimea militara!
    Spune clar si L.223/2015 in art. 25:
    (2) Vechimea valorificată pentru stabilirea pensiei militare de stat conform alin. (1) nu se poate valorifica și în sistemul public de pensii sau în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate acestuia, în condițiile protocoalelor încheiate între entitățile implicate.
    Sper ca e clar, mai mult ce sa spun?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu sunt în situația asta !
      Am lucrat în civilie 10 ani până la 01 ian 2016 pe care i-am valorificat în pensia militară.
      Anual îmi creștea pensia cu aprox. 50 lei !!!
      O avere !!!!!
      Problema este alta : din cei 10 ani doar 4 îmi erau necesari pentru a îndeplini plafonul maxim de 85% !!!
      Ceilalți 6 ani unde sunt ?
      Am lucrat și contribuit degeaba ?
      Mi se părea corect ca în cazul meu ( si a altora in cazuri similare ) să se permită depășirea plafonului de 85% .
      Altfel consider că este furt din partea statului !!!
      Indiferent ce părere au anonimii frustrați și invidioși de pe acest blog !!!

      Ștergere
    2. Aveți o fractura de logica.
      Spuneți că 4 ani de civilie sunt egali cu 4 ani de militărie, ceea ce nu-i corect.
      Nu cunoașteți și nu pricepeți anumiți termeni !
      DEX frustrare:
      Stare de nemulțumire, de suferință psihica cauzata de sentimentul privării de un lucru la care persoana consideră că are dreptul.
      Daca dumneavoastră doriți să vă revalorificati stagii civile și nu puteți, noi n-avem cum sa fim frustrați !!!

      Ștergere
    3. Va încadrați perfect în această categorie !
      Probabil nici nu făceați față în viața civilă !
      De aici frustrările!
      50 de lei / an este o sumă imensă!!!

      Ștergere
    4. Victoras, am lucrat și eu în viața civila, pe care o cunosc mai bine ca tine, pt că a trebuit s-o cunosc și ca activ și după ca civil, specialist in recrutare, pt firme private din Romania și din străinătate: Franța, Ungaria, Austria, etc.

      Ștergere
    5. Nu cred că o cunoașteți mai bine ca mine !
      Vă lăudați degeaba !!!!
      Ca activ am avut tangenta 14 ani cu firmele private , negociind contracte cu produsele ce se achiziționau de armată ( armament , tehnica de luptă etc ) iar în mediul privat am lucrat 16 ani !
      Deci nu îmi dați mie lecții!
      Sunt sătul de frustrații de pe acest blog !
      Eu mă retrag !
      Comentati ce vreți!!

      Ștergere
  104. @Anonim 25.04.2023, 17:55
    La : "Dacă nu ar fi fost contributii substanțiale de ce nu ne-ar fi scutit de CAS?
    ...A si funcționat asa o perioada dupa care au modificat Codul fiscal si au reintrodus CASul văzând ce sume colosale nu mai încasează."
    ^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns...intrebare:
    Care dracu' a fost perioada (intre 2010 - 2015) in care militarii au fost scutiti de plata CAS????

    RăspundețiȘtergere
  105. O sugestie pt Dl Iosif
    Va rog să vă faceți o asociație non profit: "Salvați stagiile civile"
    Noi o sa vă redirecționăm 3,5% din impozitul anual și în acest fel vă umpleți de bani și nu mai vărsați " lacrimi de crocodil" in mediul online.

    RăspundețiȘtergere
  106. Pt.Anonimul de la 18.31
    Totul f.corect pana la invocarea art.25/L223 care spune:
    "Vechimea valorificata pt.STABILIREA pensiei militare de stat......."
    Mie nu mi s-a STABILIT ci mie mi s-a RECALCULAT pensia militara de stat cu vechimea militara de 50 de ani STABILITA pe L164, înțelegeți?
    Eu am cerut valorificarea stagiului civil adaugat la o pensie publica, NU MILITARA, in baza art.107 alin.4 privind SISTEMUL UNITAR DE PENSII PUBLICE, când L223 nu exista.
    Recalcularea pensiei militare pe L223 trebuia facuta pe ultima VECHIME MILITARA si nu pe o vechime militară carpita cu o vechime civila din L263.
    Înțelegeți eroarea si amestecarea uleiului cu apa?
    Cum puteti spori vechimea în muncă militara - asimilată in Constitutie cu munca fortata- cu vechimea în muncă de taximetrist?
    Cine pe cine păcălește?
    Multumesc pt.efortul dv. de a explica inexplicabilul si de a justifica eroarea comisă.

    RăspundețiȘtergere
  107. Pt. Dl.Iosif:

    La: "Vechimea valorificata pt. STABILIREA pensiei militare de stat......."
    Mie nu mi s-a STABILIT ci mie mi s-a RECALCULAT...."
    Eram convins ca asa o sa raspunzi, dupa ce te consulti si cu mentorul tau de pe celalalt site, si m-am pregatit! Afla si tu ca esti repetent in ale pensiilor si zic sa te opresti ca nici nu ai sanse sa-ti revii! Orice om intreg la cap citeste legea si dupa aia actioneaza, si in cazul asta L.223/2015 spune clar:
    Articolul 74
    (1) Încetarea, suspendarea sau reluarea plății pensiei, precum și orice modificare a drepturilor de pensie se fac prin decizie emisă de casele de pensii sectoriale, ÎN CONDIȚIILE RESPECTĂRII REGIMULUI JURIDIC AL DECIZIEI DE ÎNSCRIERE LA PENSIE.
    (2) Nu constituie modificare a drepturilor de pensie măsurile de indexare și actualizare a pensiilor generate de evoluția estimată a indicelui prețurilor de consum corelată cu creșterile medii salariale, acordate prin hotărâri ale Guvernului, cu excepția primei actualizări reglementate de art. 60 alin. (1).
    Vazi ca toate legile de pensii au prevederea asta. Deci toate deciziile de pensii emise/primite SUNT/RESPECTĂ REGIMUL JURIDIC AL DECIZIEI DE ÎNSCRIERE LA PENSIE (este STABILITA), chiar daca e de recalculare, revizuire samd! Stiu ca e mult habarnism, inclusiv la cei ce "scriu" legi, dar te asigur ca principiul din art. de mai sus este primul lucru pe care-l stiu cu sfintenie lucratorii din domeniul pensiilor; ma rog cei mai vechi, nu veneticii din zilele nostre!

    RăspundețiȘtergere
  108. Pt. VICTOR:

    La: "Problema este alta : din cei 10 ani doar 4 îmi erau necesari pentru a îndeplini plafonul maxim de 85% !!!
    Ceilalți 6 ani unde sunt ?"
    Da' de ce nu ai dus la CSP doar 4 ani care erau necesari pentru a îndeplini plafonul maxim de 85%? Sau la vremea aia nu stiai sa faci niste calcule de clasa a 3-a?!
    Asa, "indiferent ce părere au anonimii frustrați și invidioși de pe acest blog !!"

    RăspundețiȘtergere
  109. La: "Spuneți că 4 ani de civilie sunt egali cu 4 ani de militărie,"

    Tu ai o fractura de logica si mai mare.
    Adica, daca in 2010 cu L.119/2010 care a integrat pensiile militare in sistemul public de pensii s-a acceptat (stim cum, nu intram in discutia asta) ca, spre ex., "30 ani de vechime in serviciu (de col. pt. dl Iosif) devine/sunt egali cu stagiul de cotizare a unui brancardier/stergator de funduri la azilul de batrani (fara a avea ceva cu profesia asta, dimpotriva, e f utila societatii!)", culmea, spunand in lege ca "considerându-se a fi îndeplinite condiţiile de acordare prevăzute de Legea nr. 19/2000", atunci de ce nu ar fi valabila si reciproca, adica, transformarea stagiului de cotizare in vechime in serviciu, mai ales ca exista un principiu in sistemele de pensii care spune:
    L.263/2010 Art. 192 (1) Între sistemul public de pensii și sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate acestuia SE RECUNOSC RECIPROC STAGIILE DE COTIZARE, RESPECTIV VECHIMEA ÎN MUNCĂ SAU VECHIMEA ÎN SERVICIU, în vederea deschiderii drepturilor la pensie pentru limită de vârstă, de invaliditate și de urmaș.
    Si voi astia care sustineti chestia asta nu intelegeti ca sistemele de pensii nu sunt organizate pe meserii/grade ci pe "calitatea de asigurat si cea de beneficiar de pensii/drepturi de asigurari sociale", conform prevederilor legale. Ce, unuia care a fost 10 ani miner, 10 sofer si 10 strungar, i se stabilesc 3 pensii diferite pe L.263/2010?! A mai zis Mosalecu mai sus. Ma rog, nu vreti sa intelegeti, ce sa facem!

    RăspundețiȘtergere
  110. Esenta este că o perioada de munca civila, pe timpul căreia s-au platit contributii la BASS , nu produce efectele materiale pt.care a fost platit CAS ul, sub pretextul că așa a cerut Ministerul Muncii, respectiv ca toate punctele realizate de militarii pensionari sa dispară din evidențele caselor teritoriale civile.
    In consecinta, de conveniență cu CPS , veniturile din care s-au reținut CAS urile din evidențele caselor teritoriale au fost sterse si reduse la zero lei, in baza adeverintele mincinoase emise de CPS..
    In rest, daca se spune despre pensiile militare ca sunt "speciale" atunci nu vad de ce vechimea unui cizmar ar deveni, peste noapte, hocus-pocus, vechime militară "speciala".

    RăspundețiȘtergere
  111. Pt. dl. Iosif, presupun:

    La: „Esenta este că o perioada de munca civila, pe timpul căreia s-au platit contributii la BASS , nu produce efectele materiale pt.care a fost platit CAS ul...”
    Esti in continuare in eroare sau oroare! A produs efectetele „materiale” pt.care a fost platit CAS ul si culmea, la cererea ta, ca daca taceai/te abtineai filozof ramaneai/cu pensie civila mai marisoara.
    Mai inerc odata! Ia mataluta ultima Decizie de recalculare a pensiei de limita de varsta in baza art. 107 L.263/2010 si observa, daca poti, ca regasesti cei 5 ani de care te plangi ca ti-au fost confiscati, astfel:
    1) Pe pag. 3 [D] Date si elemente care au condus la determinarea punctajului mediu anual si a stagiului de cotizare.
    Regasesti aici perioada de 5 ani, intre 2010-sept 2015, cu datele corecte despre venituri la VENIT xxx CIVIL, asa e?
    2) Pe pag. 2 Anexa la Decizia de pensie …. regasesti:
    [F] Stagiul total de cotizare:
    a. Stagiul total de cotizare realizat din care:
    1. In sistemul public, din care:
    - in conditii normale de munca: 10 ani xluni x zile (exact cat ai dus tu la CSP MApN)
    asa e sau nu? Si mai departe:
    2. In sistemul de aparare, ord. publica si sig. nat.: 34 ani 8luni 11 zile
    3) Pe pag. 1 regasesti
    [G.] Puncte realizate:
    1. Numar total de puncte: ………
    - din care x.xxxx puncte corespunzator stagiului adaugat.
    Corect, nu? Si daca asta e ULTIMA TA DECIZIE de pensie, la recalcularea pe L.223/2015, cum crezi tu ca cel de la CSP MApN putea sa o citeasca pe sarite, cu omisiuni, cum vrei tu (doar 34 ani 8luni 11 zile), fara a incalca legea! Spune tu cum trebuia el sa interpreteze si sa aplice legea ca sa fie ok?
    Si la “daca se spune despre pensiile militare ca sunt "speciale" atunci nu vad de ce vechimea unui cizmar ar deveni, peste noapte, hocus-pocus, vechime militară "speciala"”, te intreb inca odata: daca ti-e atat de clar principiul, tu de ce ai dus la CSP „vechimea ta de cizmar intr-o companie civila sa o amesteci cu vechimea ta militară "speciala" de col.??? Chiar nu inteleg si basta! Sau cum, odata asa, altadata altfel?
    Si daca pensiile militare revin pe „contributeala” cum isi doresc unii, atunci ce faci cu restul de 5 ani care ti-au ramas in decizia de la CTP S2: ii duci si pe astia la recalculare la CSP MApN sau nu? Mare e gradina Ta, Doamne!

    RăspundețiȘtergere
  112. Cu respect și considerație, va propun sa lăsați stagiile civile, acolo unde le-ați pus, pt că atunci când ajungeți la Sf Petru și vede ce vechime "militara " aveți , îl faceți să vă compătimească pt viața grea care-ati dus-o pe Pământ.
    Poate că aceste stagii civile sa reprezinte picătura care va face eligibili pt Rai și acolo-i trai, pe vecie !

    RăspundețiȘtergere
  113. Anonim 1141
    Dle, eu nu am cerut sa-mi adauge vechimea de cizmar la vechimea mea speciala de colonel, ha,ha,- aveti umor -, eu nu mai aveam pensie militara, aveam pensie publica, pe puncte, contributiva, cf.L263, care tocmai desfiintase pensiile militare, aceeasi discutie ca si acum, numai ca atunci s-a si materializat.
    CPS trebuia sa spuna la recalculare ca stagiul civil adaugat si materializat in puncte de pensie contributiva, nu speciala, NU ESTE NECESAR A FI ADAUGAT VECHIMII MILITARE CARE ESTE ARHISUFICIENTA PT.ATINGEREA PLAFONULUI MAXIM PREVAZUT DE LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT, si sa ceara valorificarea stagiului civil adaugat de către casa civila de pensii, conform legii comune.
    Era simplu si corect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate domn, dumneavoastră n-ați avut o pensie publica, în înțelesul legii 263/2010 dumneavoastră n-ați avut o pensie publica care sa respecte principiile legii 263/2010 cel puțin principiile: egalității, contributivității, etc.
      Dacă doriți detalii vi le pot oferi.

      Ștergere
  114. Anonim 26.04.2023, 14:40
    La: "...CPS trebuia sa spuna LA RECALCULARE ca stagiul civil adaugat si materializat in puncte de pensie contributiva, nu speciala, NU ESTE NECESAR A FI ADAUGAT VECHIMII MILITARE CARE ESTE ARHISUFICIENTA PT.ATINGEREA PLAFONULUI MAXIM PREVAZUT DE LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT, si sa ceara valorificarea stagiului civil adaugat de către casa civila de pensii, conform legii comune.".
    ^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:

    Iosife, Iosife, cum ma bagi tu in pacat!...
    Stringeam din dinti si nu mai foloseam cuvinte colorate la prostiile debitate de unii!...

    Da', la zicerea ta, trebuie sa-ti spun sa iei urgent legatura cu spitalul "Obregia"!

    Cum dracu' CPS sa incalce art.109/l.223.2015 si sa nu-ti foloseasca toata vechimea (inclusiv cea civila)???
    Vechime civila pe care, la rugamintea ta fierbinte, ti-o "alaturase" vechimii din militarie!
    Vechime (in civilie) pe care ti-o facuse egala'n drepturi cu vechimea ta din militarie!

    Ce dracu... voi nu intelegeti ca daca (prin absurd) ar fi facut asa ceva, ar fi trebuit sa va ia inapoi banii pe care-i primiserati (pentru acea vechime in civilie) inca din 2011???

    Nu'ș de ce da' eu cre'că si spitalul "Obregia" s-ar declara neputiincios in a va "repara"!!!

    RăspundețiȘtergere
  115. Am citit comentariile și-am înțeles că cei care au profitat la greu, de valorificarea imorală a stagiilor civile, stau in banca lor și se bucură că niște... prosti...Care habar n-au, le fac jocurile.
    As dori să-l văd pe gabriel oprea care într-o lună, ca fat frumos și-a valorificat stagiile civile, lunar, de parlamentar, membru în guvern, etc. și să-l susțină pe pacaliciul de Iosif, de papagal cu stagiile civile de șofer ?

    RăspundețiȘtergere
  116. Nesimțitul de huhurezu, vrea datele noastre personale , să le pună la dispoziția partenerilor?
    Un neinstruit si-un nesimțit, huhurezului nu vrei și Cadrul de Mobilizare și alte informații despre Capacitatea de Lupta ?
    a României ?
    Neinstruitule de huhurezu, ce doresc asociații tai ?
    Fii sigur că nu o sa le facem pe plac ?
    Tu huhurezului la ce masa ciugulești firimiturile ?

    RăspundețiȘtergere
  117. Un nesimțit, Iosif și alții ca mel pe care nu i-au saturat Dumnezeu, vor pierde mult mai mult decât au obținut nemeritat .

    RăspundețiȘtergere
  118. Cunosc un camarad, care recent a câștigat definitiv cererea de a-i fi valorificată la pensia civilă , toată perioada de după 01.01.2016 prin extragerea ei din pensia militară pt. aceeași perioadă , începând cu luna următoare a comunicării deciziei definitive a Curții de Apel.
    Deci , prin proces de judecată eu înțeleg că se poate exctrage din decizia de pensie militară , vechimea realizată în sistemul de pensii publice în perioada de după 01.01.2016 , pt. a se valorifica la pensia civilă.
    Pe mine m-ar avantaja să renunț de tot la pensia militară, și să-mi fac o pensie civilă pt. 62 de puncte în total. Dar nu se poate asta.

    RăspundețiȘtergere
  119. Am o curiozitate, daca Dl Iosif își valorifica stagiile civile, realizate în civilie, cu respectarea tuturor principiilor legii 263/2010, la împlinirea vârstei standard de pensionare 65 de ani, cu stagiul complet de cotizare 35 de ani, cât i-ar fi crescut drepturile actuale ,legale de pensie, începând cu 01/02016 ?
    Și aș dori să știu cât a supt din bugetul de stat, pt aceste stagii de cotizare și valorificate imoral și neconstituțional ?

    RăspundețiȘtergere
  120. Dl Alecu, huhurezu dorește date personale ale pensionarilor militari ,să le valorifice, ale lui Leon, Iosif, Leo, etc le are, n-am înțeles a cui le dorește ?
    Nu de alta, dar asi sesiza Parchetul Militar, pt subminarea capacității naționale de apărare.
    Dl Alecu, care-i părerea dumneavoastră ?

    RăspundețiȘtergere
  121. Anonim1509
    V-as fi recunoscător daca mi-ati explica ce fel de pensie am avut in perioada 2010-2015.
    Pe deciziile mele scrie "in baza Legii nr.263/2010".
    Nu cred ca sunt eu vinovat pt. acest balamuc legislativ: pensie militara STABILITA cf.L164, recalculata cf.L119/2010 si înjumătățita, apoi revizuita cf.OUGnr.1/2011 si revenită la un plafon normal, apoi recalculata cf.L263/2010, pe puncte, contributiv, după principiul general, alte vreo 10 decizii de recalculare pt.valorificarea stațiilor civile adăugate cf L263 art.107alin.4, recalcularea cf.L223, vreo doua decizii , decizie de pensie civila la 65 de ani pt.munca civila 2016-2021 si balamucul continua.
    Ce părere aveți?
    Cine e nebun si cine e sănătos?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ați avut o pensie militara de stat, integrata neconstituțional in legea 263/2010 fara sa respecte cel puțin 2 principii de baza ale acestei legi: principiul contributivității și principiul egalității.
      Daca va lovit astenia de primăvară, va rog să ne spuneți și va detaliem .

      Ștergere
  122. @Leo 26.04.2023, 17:29
    La : "Cunosc un camarad, care recent a câștigat definitiv cererea de a-i fi valorificată la pensia civilă , toată perioada de după 01.01.2016 prin extragerea ei din pensia militară pt. aceeași perioadă , începând cu luna următoare a comunicării deciziei definitive a Curții de Apel.
    Deci , prin proces de judecată eu înțeleg că se poate exctrage din decizia de pensie militară , vechimea realizată în sistemul de pensii publice în perioada de după 01.01.2016 , pt. a se valorifica la pensia civilă.
    Pe mine m-ar avantaja să renunț de tot la pensia militară, și să-mi fac o pensie civilă pt. 62 de puncte în total. Dar nu se poate asta.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Va rog sa recititi ce ati spus in acel comentariu!
    Dupa ce recititi... comunicati-ne daca mentineti tot ce ati spus acolo!

    RăspundețiȘtergere
  123. Leo, pai stagiile civile realizate de pensionarul militar dupa 01.01.2016, se valorifica NUMAI in sistemul public la varsta de 65 ani ..!!

    RăspundețiȘtergere
  124. Stimabililor
    Moș Alecu + Leon
    Camaradul respectiv și-a deschis dreptul de pensie militară în 2009, în timp ce lucra la o multinațională. Anual, în perioada 2009 - 2015 inclusiv , trimitea la CPS o Adeverință pt. valorificarea acelor stagii de cotizare în pensia militară. În feb. 2019 a început proces cu CPS pt. decizia de actualizare și în cadrul acelui proces prin avocat a reușit ca să-și extragă toată perioada de stagii civile din 2009 până în 2020 pt. a o valorifica în pensia civilă deschisă în 2019 la 65 de ani.
    Eu asta am înțeles de la el .
    Poate nu am înțeles eu bine de la el, nu zic că am dreptate.
    Doar am expus o situație pe care am aflat-o.

    RăspundețiȘtergere
  125. pt. Iosif:

    Cate decizii de recalculare ai avut? 10? Bai baiete, da' tu ai avut timp nu gluma, ai prins rand la PC Dr. Taberei ca pe timpuri la umplut butelia! Si mai treceai si zilnic pe la CP Vitan sa-ti scoti stagiul de cotizare (ala adaugat) si plateai si vreo 15 lei de fiecare data pt. asta! Brava, frumos, ai avut timp la dispoziatie, ca doar ai confirmat mai sus ca ai fost cizmar! Si am auzit ca ai mai depus cereri de recalculare si dupa 01.01.2016 dar se saturasera aia de tine si ti le-au aruncat la gunoi! Frumos film; de comedie!

    RăspundețiȘtergere
  126. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  127. @Leo 26.04.2023, 20:11
    La : "....Camaradul respectiv și-a deschis dreptul de pensie militară în 2009, în timp ce lucra la o multinațională. Anual, în perioada 2009 - 2015 inclusiv , trimitea la CPS o Adeverință..................".
    ^^^^^^^^^^^^
    Raspuns:
    - in 2009 (nefiind in activitate) ar fi avut dreptul la pensie militara daca avea virsta de aproape 64 ani si cel putin 15 ani vechime in serviciu (*dar abia in 2019 a implinit 65 de ani*)
    - in 2009 si 2010 nu se "adaugau" vechimile civile la pensia militara... si nici nu existau CPS-uri

    Ar fi si varianta:
    - in 2009 a iesit la pensie "civila" (desi nu avea virsta de 64 ani... abia in 2019 implinind 65)
    ---- pensie "civila" in care i-a fost "inclusa" si vechimea militara
    ---- intre 2009 si 2020 a trimis "adeverinte" cu stagiile civile la C.Teritoriala, nu la CPS
    ---- prin proces si-a "scos" vechimea militara din pensia "civla"... era suficienta o cerere la C. Teritoriala, i se scotea vechimea militara si i se dadea adeverinta pentru ca CPS sa-i "faca" pensie militara

    Oooofff, of, of!...
    Cifrimisme!...

    RăspundețiȘtergere
  128. Camaradul este născut în 1954.
    Când a ieșit la pensia militară , avea deja peste 20 de ani de stagii de cotizare în civilie.
    În MFA a avut cam 12 ani fără ATM.
    În rest e valabil ce am expus mai înainte.
    Cu privire la FLAVIUS , eu îl simpatizez. Fiecare avem și ceva bun în noi, care trebuie apreciat. În primul rând este un LUPTĂTOR și mai apoi comentator.

    RăspundețiȘtergere
  129. Anonim 2032
    Va laudati ca imi explicați cum nu am eu decizii pe L263 si ca EU nu respect principiile sale.
    Ha, ha, pai daca ei au scris "In baza L263...sunt anormali cei de la CPS ?
    Eu cred ca sunt buni specialisti, amabili in limita legii, buni colegi, cu o perspectivă clara a viitoarei lor calități de pensionari.
    Sigur, din 6 in 6 luni trimiteam cereri de recalcularea pt.stagiul adaugat.
    Stiti, viata de cizmar e foarte riscantă.
    Și acum, anual, mai trimit cate o cerere la casa civila, si viata de taximetrist e f.riscanta.
    Cat despre cum se respecta principiile L223/2015, al egalității, al unicității, ce sa mai zic?
    Oricum, nu credeti ca normal era sa avem o pensie liniștită dupa 35 de ani de serviciu?
    O pensie pe L164, actualizată sau indexată, ar fi fost perfecta!
    Si poate nu ar mai fi fost nevoie de stagii civile adăugate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu consider ca L.164/2001 a fost o lege foarte buna si destul de corecta pentru majoritatea pensionarilor militari !
      PS. Si in prezent beneficiez de mentinerea cuantumului recalculat cf.acestei legi !

      Ștergere
  130. @Leon 27.04.2023, 08:32
    La : "Si eu consider ca L.164/2001 a fost o lege foarte buna si destul de corecta pentru majoritatea pensionarilor militari !
    PS. Si in prezent beneficiez de mentinerea cuantumului recalculat cf.acestei legi !".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Atentie la intrarea in gura hăbăucilor care cred ca, la contributivizarea din 2010, le-au crescut PENSIILE MILITARE!
    Ei neintelegind ca in 2010 au primit ceva in plus prin goprizarea veniturilor si prin adaugarea la vechimea militara a multi ani de civilie (vechime in civilie considerata ca egala'n tratament si drepturi cu vechimea in militarie)... Că partea din pensia lor pentru perioada de militarie le-a scazut, dar au primit ceva in plus pentru civilie!

    RăspundețiȘtergere
  131. Eu am prins beneficiile "originii muncitorești în armata" și privilegiile acestei origini, un acces și o dezvoltare in cariera militara total diferita fata de ceilalți cetățeni români. La 14 ani am intrat în LM, așa că n-am beneficiat de aceasta escrocherie politică.
    Azi și cu mai mulți ani în urmă se invoca tot originea muncitorească, dar post cariera militara, tot cu beneficii nemeritate, dar în comparație de data aceasta, cu civilii.
    Având în vedere că începând cu 01/01/2016 stagiile civile nu mai contează în nici un fel, privind drepturile militarilor, activi sau la pensie, această excrocherie se va stinge în timp .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zii Dl Iosif cu ce te-ai ales în viața ?
      Nu fii timid și spune-ne pensie ta militara este ca urmare a carierei militare sau a valorificării stagiilor civile ?

      Ștergere
  132. Militarie, civilie, in esenta...o porcarie, ha,ha.
    Avem legiuitorI de înaltă calitate.
    Nu sunt in stare nici sa copieze un sistem de pensii NATO.
    Încă o data:
    PENSII MILITARE PENTRU SERVICIUL MILITAR - in competenta CPS
    Pensii civile cf.legii civile - in competenta caselor de pensii teritoriale civile.
    Am zis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bula, tu n-ai dat nici de militărie nici de civile
      Așa o fost la tine, nu faci parte nici din rândul militarilor, nici din rândul civililor.
      Nu te judec bula, oameni-s judecați de Dumnezeu.

      Ștergere
  133. Anonim1059
    Ma tem ca in actualele condiții nici macar cu muncitori necalificați nu va mai fi populat sistemul.
    Poate cu ceva nepalezi, pakistanezi, portoricani, după modele cunoscute.

    RăspundețiȘtergere
  134. Anonim1218
    In general am realizat mai mult decât o pensie militara.
    Asa cum v-am spus eu sunt mulțumit de pensia mea militara deși mi s-a confiscat pensia suplimentara privată, contributiva, echivalent Pilon 2 - bun exemplu pt.tineret - si vreo 10 ani de grupe.
    Singurul lucru care mă deranjează este imixtiunea CPS in viata mea ulterioară.
    Asa cum v-am spus eu nu am nevoie sa mi se cîrpească vechimea militara si de aceea nu vreau sa se amestece lucrurile.
    Stagiul civil adaugat am cerut să se adauge la o pensie publica si nu la una militara care nu mai exista legal la acea dată.

    RăspundețiȘtergere
  135. Pt. Iosif:

    La: "Singurul lucru care mă deranjează este imixtiunea CPS in viata mea ulterioară."
    Bai, tu esti dus rau de tot! Pai ce "imixtiune" a facut CSP cand tu spui ca "Stagiul civil adaugat AM CERUT să se adauge...", adica tu ai fost cu el la CSP, si nu odata ci de vreo 10 ori!!!
    CSP MApN nu avea de unde sa stie ca tu lucrezi in continuare, ca inregistrezi stagiu ulterior ca civil si chiar daca stia nu putea sa ti-l recalculeze/adauge fara cererea ta! De ce ai facut cerere daca esti atat de oftikat de "imixtiunea CPS in viata ta ulterioară"?

    RăspundețiȘtergere
  136. Dl Iosif, este un erou, este un erou în TO economia națională și ar trebui sa beneficieze de indemnizația de erou în TO, 1000 lei net lunar pt cizmar și 1000 lei net lunar pt taximetrist.
    În afară de acest lucru ar trebui că toate stagiile civile sa și le scoată și să și le bage unde-i poftește inimioara, dar musai cu un stagiu complet de cotizare de 20 de ani.
    Eu cred că Dl Iosif, a fost taximetrist pt că a dorit să fie util și mai cred că făcea parte din sistemul de anunțare a resurselor umane și tehnici materiale la mobilizare.
    Daca Ceaușescu, ucenicul cizmar a fost avansat la 2 stele de Gl, cred că Dl Iosif are trebui să primească 2+..
    Este timpul sa ne cinstim eroi.

    RăspundețiȘtergere
  137. Dl Iosif este un om foarte ancorat în realitatea militara și civila, trecut, prezent și viitor.
    Ne-a predat o lecție la multi: în armata ca activ trebuie sa te antrenezi, dar vârful de forma fizică și psihică trebuie să-l atingi după ce te pensionezi !

    RăspundețiȘtergere
  138. Anonim1635
    Va faceti ca nu înțelegeți.
    In perioada 2010-2015 toate CSPurile au devenit echivalentele caselor teritoriale de pensii civile, in subordinea Casei Nationale de Pensii PUBLICE, nu militare.
    In aceasta calitate le-am cerut să adauge punctajul cuvenit pt.stagiul civil adaugat la o pensie PUBLICA si nu militara, in baza unui articol de lege, 107ind.4/L263/2010, care condiționa aceasta posibilitate de existența unei decizii de pensie pt.limita de varsta.
    După ianuarie 2016 nu am mai adresat astfel de cereri CPS intrucat au redevenit administratori ai pensiilor militare REINFIINTATE si am valorificat stagiile civile adăugate la casa teritorială de pensii civile.
    Eu nu am profitat sa imi carpesc vechimea militara cu cea civila cum multi au facut-o, si care vad ca nu va indignează de loc.
    Probabil ca faceti parte din categoria strutocamilelor:bodigardocapitani, taximetristoplutonieru, etc.
    Aceștia încasează sume necuvenite din bugetul Apararii in loc ca sumele cuvenite pt.activitatea civila sa fie platite din BASS.

    RăspundețiȘtergere
  139. Anonim=laș(16,45)
    Boule,lașule,marele erou al nației ăștia de doi lei,a fost coșmar,numai pentru un prostovan și neamul prost ca tine.
    Sictir!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Folosiți prea multe invective in prea puține fraze, asta denota un nivel foarte redus, al dumneavoastră, din foarte multe puncte de vedere.

      Ștergere
  140. @Anonim 27.04.2023, 20:52
    Anonim1635
    La : "In perioada 2010-2015 toate CSPurile au devenit echivalentele caselor teritoriale de pensii civile, IN SUBORDINEA Casei Nationale de Pensii PUBLICE, nu militare.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Raspuns:
    Iosife, Iosife... necunoasterea legilor dauneaza grav sanatatii mintale

    L.263/2010:
    Articolul 132
    (1) Casele de pensii sectoriale se înfiinţează IN SUBORDINEA Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, după caz, ca structuri cu personalitate juridică şi cu sediul în municipiul Bucureşti.
    ...
    (3) Activitatea caselor de pensii sectoriale prevăzute la alin. (1) este coordonată (*numai*) METODOLOGIC de CNPP.

    Articolul 138
    În aplicarea prevederilor prezentei legi, CNPP îndeplineşte, în principal, următoarele atribuţii:
    a) INDRUMA SI CONTROLEAZA modul de aplicare a dispoziţiilor legale de către casele teritoriale de pensii;
    ...
    d) INDRUMA (*numai*) METODOLOGIC casele de pensii sectoriale;

    RăspundețiȘtergere
  141. @Anonim 28.04.2023, 07:53
    La : "Folosiți prea multe invective in prea puține fraze, asta denota un nivel foarte redus, al dumneavoastră, din foarte multe puncte de vedere.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Spune, dom'le, cui si'n ce problema te adresezi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost un răspuns scris sub un comentariu, acest răspuns este la acel comentariu (cel anterior)

      Ștergere
  142. @iosif:

    La „Va faceti ca nu înțelegeți.” Bai baiete, inceteaza, tu nu intelegi; nu vezi ca rad toti de tine?!
    In 2016 (cand CSP au redevenit administratori ai pensiilor militare REINFIINTATE, cum spui), la recalcularea pe L.223/2015, CSP a scos din dosarul tau ULTIMA DECIZIE DE PENSIE (asa il obliga Legea-- art. 109), si aceasta ultima Decizie era Decizia de recalculare a pensiei de limita de varsta in baza art. 107 (4) L.263/2010 din sept. 2015, care avea inscris:
    [F] STAGIUL TOTAL DE COTIZARE: 40 ani 0 luni 11 zile, din care:
    1. In sistemul public, din care: 5 ani 4 luni 0 zile, (stagiul adaugat, care l-ai dus tu la CSP MApN)
    2. In sistemul de aparare, …...: 34 ani 8luni 11 zile
    iar acest stagiu de cotizare il regasesti in Decizia de recalculare pe L.223/2015 din 09.08.2016 la pct. B - Date care au condus la stabilirea pensiei militare de stat:
    2. Vechime efectiva realizata: 40 ani 0 luni 11 zile,
    3. Vechimea in serviciu realizata: 34 ani 8luni 11 zile.
    Si ala de la CSP nu avea cum sa stearga/scoata (cum vrei tu) din acea ultima decizie cei 5 ani 4 luni 0 zile -stagiul de cotizare adaugat, fara a incalca L.223/2015, care spune clar:
    “Art. 109 -Pensiile militarilor.... se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, ÎN RAPORT CU VECHIMEA VALORIFICATĂ PRIN ULTIMA DECIZIE DE PENSIE ………,
    Art. 25 - (2) Vechimea valorificată pentru stabilirea pensiei militare de stat conform alin. (1) NU SE POATE VALORIFICA ȘI ÎN SISTEMUL PUBLIC DE PENSII sau în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate acestuia, în condițiile protocoalelor încheiate între entitățile implicate.”
    Ce, ai fi vrut sa incalce legea de dragul tau?! Bai, ma lesi, da cine esti tu; un cizmar repetent, cum tot ne spui mai sus!
    Ca in cazul tau cei 34 ani 8luni 11 zile serviciu militar iti erau indestulatori pt. procentul de 85%, e adevarat, dar asta e, ai fost un mare prost, cum ti-am mai spus, nici macar dupa publicarea L.223/2015 in MOf in data de 27.07.2015 nu te-ai pus sa citesti si tu legea (ma rog, nu tu ca tu nu ai minima capacitate sa intelegi, puteai sa intrebi pe cineva, inclusiv unul de la CSP) si, ca inecatu’, ai mai tras o fuguta si ai mai depus o cerere de recalculare la CSP si ai mai donat statului/ti-ai mai furat din pensia civila vreo 800 lei! Multi prosti pe lumea asta! Si mai zici ca ai fost col. si apoi mare sef la nu stiu ce agentie/companie a statului!? Doamne fereste; o sa caut sa scriu la ministerul de resort sa le spun ce mare habarnist au pus la conducere!
    Si am mai aflat ca ai fost in instanta cu problema ta si ai ajuns si la CCR unde ai cerut cuvantul in care pur si simplu ai cerut ca pensia ta militara sa fie recalculata luind ca baza de calcul „salariile civile pe care le-ai avut tu ca sef in acea agentie in ultimele 6 luni”. Doamne fereste, auzi si tu, bine ca ai scapat sa nu te interneze aia direct la Obrejia, cum spune Mosalecu!
    Hai, pa, ca ma doare capu’ de atata prostie!

    RăspundețiȘtergere
  143. @tot pt. iosif:

    La: „Eu nu am profitat sa imi carpesc vechimea militara cu cea civila cum multi au facut-o, si care vad ca nu va indignează de loc.”
    Cum nu ti-ai “carpit vechimea militara cu cea civila”, cand pe Decizia ta se vede clar asta:
    B - Date care au condus la stabilirea pensiei militare de stat:
    2. Vechime efectiva realizata: 40 ani 0 luni 11 zile,
    3. Vechimea in serviciu realizata: 34 ani 8luni 11 zile.
    Adica, tu ai fost militar 34 ani si ai o Vechime efectiva de 40, cum nu ti-ai carpiat?
    La cererea ta, fraiere!

    RăspundețiȘtergere
  144. Deci Mos Alecu, indruma metodologic si adaug eu, aplica intocmai prevederile L263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
    Cand in istoria CPSurilor au mai fost "indrumate metodologic " de Casa Nationala de Pensii ?
    De aceea a trebuit sa ma adresez CPS pt.a aplica ea si nu casa teritoriala art.107ind.4 din L263, fara a adauga vechimea civila la vechimea militara, ci numai sa-mi valorifice noile puncte de pensie dobandite in activitatea civila, dupa trecerea in rezerva, fara nici o legatura cu vechimea militara.
    Eu nu am cerut sporirea vechimii miltare cu noua vechime civila si exploatarea celor doua cumulate in pensia militara reinventata dupa 2016.
    Numai ca dupa reaparitia pensiilor militare de stat prin L223 aceasta competenta a disparut din portofoliul CPS si nu mai avea nici un drept sa dispuna de punctele de pensie civila contributiva.
    In prezent CPS controleaza si plateste din bugetul MApN. punctele de pensie civila de taximetrist, cizmar, spalator de vase, etc., adaugate la vechimea militara desi nu are acest drept nici legal, nici moral.
    Aceste puncte de pensie dobandite de pensionarii militari dupa trecerea in rezerva trebuie sa fie valorificate si platite de Ministerul Muncii, din Bugetul de Asigurari Sociale de Stat, si nu din Bugetul Apararii. S-ar putea discuta aici si despre o deturnare de fonduri de le destinatia lor legala.
    De ce plateste MApN puncte de pensie civila? De ce isi insuseste vechimi civile post cariera militara?
    Ca atare, ma alatur eforturilor d-voastra de a impune principiul valabil in toate statele NATO:
    "PENSII MILITARE NUMAI PENTRU SERVICIUL MILITAR,
    pensii civile pentru stagiile civile adaugate dupa trecerea in rezerva"

    Un sfarsit de saptamana agreabil,

    RăspundețiȘtergere
  145. Iosif are o dilema, trebuie sa restituie niste bani, sau are niste bani de primit !?

    RăspundețiȘtergere
  146. Anonim 1018

    Am senzatia ca sunteti purtatorul de cuvant al CPS care incalca RGPD si va ofera acces la deciziile mele de pensie si date din dosarul militar.
    Nu ma deranjeaza dar nu e frumos...... Va citez: "Pe decizia ta se vede clar..." cat de clar vedeti d-voastra si cu a cui autorizatie?
    Oricum, e bine ca vedeti ca nu am mintit cu nimic in afirmatiile mele si le confirmati si pentru colegii care urmaresc acest blog.
    Ce au scris ei nu le-am cerut eu.
    Eu am cerut la un CPS care nu mai administra pensii militare, deci nici vechimi militare, ci administra pensiile publice ale militarilor, calculate pe puncte, contributiv, sa adauge alte puncte de pensie publica contributiva obtinute post- militarie.
    NU AM CERUT SPORIREA VECHIMII MILITARE, intelegeti? Am cerut numai valorificarea stagiului CIVIL ADAUGAT cf.L263 privind SISTEMUL UNITAR DE PENSII P U B L I C E .
    Ce legatura mai avea asta cu armata, cu vechimea militara?
    Apoi remarca d-voastra "e adevarat, dar asta e ..." reflecta un mod de gandire ce nu are nici o legatura cu etica juridica: tradus suna cam asa: Ti-am luat banii (contributiile sociale), fraiere. si nu-ti mai dam nimic. Haiducie curata.
    In rest v-am retinut atentia asupra diferentei juridice dntre stabilirea pensiei si recalcularea pensiei.
    In recalcularea pensiei militare nu are ce cauta vechimea civila post-militarie ci numai,eventual, vechimea civila anterioara activarii in sistem.
    Cea post-militarie nu are nici o ratiune sa se adauge vechimii militare si sa fie platita prin algoritmul special al pensiei militare.
    Ca atare, inca o data, pledez pentru principiul
    PENSII MILITARE PENTRU SERVICIU MILITAR
    pensii civile pt.activitatea civila post-militarie.

    Va doresc pensie luuuunga,

    RăspundețiȘtergere
  147. Debarasati-va Dl Alecu de lipitorile stagiilor civile.
    Aceste entități, îl mânie pe Dumnezeu este treabă dumneavoastră, daca ați hotărât la fel

    RăspundețiȘtergere
  148. Dl Iosif, ceasuri bune va doresc, doar pt militărie. N-ai rupt gura târgului, pt activitate, te-ai păstrat după, nu ca rezerviști militari și obligațiile legale, Dl Iosif nu-l supărați pe Dumnezeu, eu am o pensie mult mai mare ca a dumneavoastră, datorita " vietasului "de militar, neam de neamul meu nu va îmbrăca o haina militară, la dumneavoastră Dl Iosif aveți problema cu valorificarea stagiilor civile, la mine in familie este vorba că trebuie să fii prost, tâmpit și lipsit de inteligenta, educație și caracter, cum am fost eu înainte de buletin, să urmez o cariera militara

    RăspundețiȘtergere
  149. Dl Alecu, va propun sa abordați un nou topic: excrocheria și valorificarea imorală și neconstituțională în perioada 2010-2015 a stagiilor civile în drepturile ilegale a pensiilor militare și consecințele pt militarii activi și capacitatea națională de apărare.

    RăspundețiȘtergere
  150. Nemulțumirile pensionarilor militari de cariera cu obligații militare sunt legate de solda de grad și neactualizarea acesteia, sunt legate de neactualizarea drepturilor de pensie militara de stat
    Dl Alecu incercati sa deturnați atenția spre stagiile civile care n-au nici o legătură cu nemulțumirile pensionarilor militari și așteptările acestora pt cariera militara !

    RăspundețiȘtergere
  151. La: „Iosif are o dilema, trebuie sa restituie niste bani, sau are niste bani de primit”
    Are de dat inapoi, si baban, vreo 24.000 lei, ma rog, in caz ca reuseste in instanta „extragerea” celor 5 ani stagiu adaugat. Nu ar fi o problema pt. el, ca iar recupera repede prin cresterea pensiei civile de la CTP Sector2, cu valorificarea si acestor 5 ani.
    Problema e alta: la fel ca si in cazul camaradului de 54 ani a lui Leo, cel ce a castigat acest lucru deja in instanta, respectiv, daca iosif ar castiga anul acesta 2023 in instanta anularea adeverintei CSP si extragerea celor 5 ani (adaugati cu manutele ale 2 incompetente ale lui), instanta ar decide revizuirea Pensiei militare (cu cei 5 ani scosi) in termenul general de prescriptie de 3 ani, deci revizuire incepand cu 2020. In acest caz CSP va aplica cu siguranta (desi sunt si pareri contrare) prevederile L. 23/2015 valabile/in vigoare in 2020, adica inclusiv cu modificarile aduse de OUG 59/2017 si OUG 114/2018, respectiv art. 60 care spune:
    „La stabilirea pensiei militare de stat, PENSIA NETĂ NU POATE FI MAI MARE DECÂT MEDIA SOLDELOR/SALARIILOR LUNARE NETE CORESPUNZĂTOARE SOLDELOR/SALARIILOR LUNARE BRUTE CUPRINSE ÎN BAZA DE CALCUL AL PENSIEI.”.
    Deci, in urma acestei posibile revizuiri, pensia lui neta va fi la nivelul de 58% din media celor 6 solde lunare brute alese de el în baza de calcul.
    Si fara a fi foarte precis in calcule si fara a sti exact cum se va face actualizarea soldelor lui la nivelul 2020, cu siguranta ii vor mai zbura din pensia militara pe care o are acum in plata cel putin 1.500 lei!!
    Asa ca sputeti-i lu’ cizmarul iosif sa stea pe curul lui, ca poate fi mai rau si nu vrem sa umplem blogu’ cu „RIP mos iosif, ca fraier ai mai fost!”

    Pt. iosif:
    Tu mi-ai trimis documentele pe netsi ti-am zis aceleasi lucruri si acu’ vreo 2 ani, asa ca mai lolo cu protectia datelor personale. Oricum, e clar ca esti total inapt sa poti intelege ceva, nu am mai vazut ceva similar!

    RăspundețiȘtergere
  152. Pt Dl Iosif
    Peste 3 zile-i 1 Mai muncitoresc.
    Cum îl sărbătoriți, prin munca ?
    Mergeți la defilare ?
    Aveți drapel tricolor ?
    Daca n-aveti nu-i bai, eu am mai multe dar nu va dau, pt că ați muncit prea mult și-i cazul sa și hodiniți.
    Dpv juridic, ca sa fie un furt, fie și "furtul stagiilor civile" trebuie sa fie un păgubit: nu-i, un mobil al furtului: nu-i și un hot: nu-i.

    RăspundețiȘtergere
  153. Pt Dl Iosif
    Din Transilvania sa vede că ați avea nevoie de hodina.
    Pt acest lucru va recomandam două hotărâri de guvern: HG 444/2022 și HG 998/2020 privind biletele balneare și de recuperare, a conditiilor și modului de acordare, precum și a modului de distribuție sau de decontare a acestora in sistemul pensiilor militare de stat.

    RăspundețiȘtergere
  154. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Dl Bolos, mere-n delegație in perioada 15-19 mai la Bruxelles pt a relua discuțiile cu Comisia Europeană și a vedea care sunt cerințele pe care le are Comisia în privința legii pensiilor speciale.
    Ce sa zic, s-aveti drum bun Dl ministru și să va-ntoarceti sănătos.
    Ar fii bine, daca mai aveți un loc în delegație, să-l luați și pe Dl Iosif cu dumneavoastră, pt că are o mare problema cu extragerea stagiilor civile din pensia militara de stat și-n Romania, Loteria națională nu face extrageri de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
  155. In concluzie, Mos Alecu, sunteti consecvent si susțineri principiul aplicat in toate armatele NATO:
    "PENSII MILITARE NUMAI PT.SERVICIUL MILITAR,
    pensii civile pt.munca civila,"
    sau ati fost presat sa va răzgânditi?
    Se poate răspunde si concis cu DA sau NU.
    Un 1 Mai...muncitoresc.Ha,ha.

    RăspundețiȘtergere
  156. @Anonim 28.04.2023, 22:20
    La : "In concluzie, Mos Alecu, sunteti consecvent si susțineri principiul aplicat in toate armatele NATO:
    "PENSII MILITARE NUMAI PT.SERVICIUL MILITAR,
    pensii civile pt.munca civila,"
    sau ati fost presat sa va răzgânditi?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Raspuns:
    Repet... ti-am mai spus de multe ori: Iosife, țucurel, cind eu sustineam chestia asta tu te jucai cu puța'n țărnă si "te luptai" sa-ti mai adaugi cit mai multe stagii civile la scurta-ți militarie!".

    Si mai repet: se vede treaba ca "vrîsta" ti-a produs pagube iremediabile in functionarea putinilor neuroni pe care-i ai in dotare... uiti de la mînă pîn' la gură!

    RăspundețiȘtergere
  157. E adevarat, Moșule, sustineai
    , dar ce faci acum?
    Sustii principiul ACUM sau o o dai la intors ?
    Cat despre "scurta mea militarie" de 35 de ani cred ca e suficienta pt.un adult normal.
    Acum la mititei și bere.
    Servus.

    RăspundețiȘtergere
  158. Tu, "adult normal"?! N'as prea's crede!
    Versus

    RăspundețiȘtergere
  159. Dl Iosif este o victimă a lui huhurezu, care a spus că 68% din pensionarii militari la apariția legii 223/2015 rămân pe contributivă, acest domn cu salariile contributive în viața civila și după 35 de ani de militărie, infirma teoria neinstruitule Huhurezu.
    După părerea mea, Dl Iosif are o problema cu huhurezu, nu cu noi militarii de cariera, actualii pensionari.
    Ce sa faci Dl Iosif, daca pui botul la nulități ?
    Daca n-ai ce manca, spune și-ti plătim sufertașul la o cantină socială.
    Dl Iosif nu da lecții militarilor de cariera, pt că n-ați fost un militar de carieră cu atribuții de conducere, la nivel de Pl, Cp, B, R, Bg, etc.
    Sunteți o victimă a lui huhurezu și rezolvati-va problema cu el.

    RăspundețiȘtergere
  160. Dl Iosif, n-a picat pe dezinformarea huhurezului, că pt militari pensia cea mai buna este pe contributivitate.
    Dl Iosif a constatat că huhurezu minte, pensia domniei lui este pe legea 223/2015 convenabilă, și fără valorificarea stagiilor din viața civila.
    Dl Iosif se simte înșelat de huhurezu nu de legislația în vigoare privind pensiile militare de stat
    Dl Iosif plângeți pe umărul păsăricii, din partea noastră, nu va acordam nicio o important

    RăspundețiȘtergere
  161. Eu din ce pricep, nici n-am timp și nici nu mă interesează, Iosif plange și suspină pt stagiile civile valorificate în prostia lui și numai a lui, ca drepturi la pensia militara.
    La mâniat pe Dumnezeu și a plătit, Drept urmare,
    Nu cred că Iosif trebuie compătimit.

    RăspundețiȘtergere
  162. Ma gândeam sa aduc aici,pe acest blog,câteva aspecte ce interesează multă lume.
    Evident ca am renunțat,după ce am văzut atâția Anonimi,unul se detașează ca frustrat incurabil!

    RăspundețiȘtergere
  163. Anonime dacă vrei să aduci propaganda contributivității ,stai flexat,nu ne interesează!

    RăspundețiȘtergere
  164. Dl.Iossif are o pensie militara calculat numai pentru vechimea militara si o pensie civila calculata numai pt.jumatate din vechimea civila acumulata dupa trecerea in rezerva.
    Dansul cere sa nu mai fie amestecata vechimea militara cu vechimea civila.

    RăspundețiȘtergere
  165. La: "si o pensie civila calculata numai pt.jumatate din vechimea civila acumulata dupa trecerea in rezerva".
    Si cu cealalta jumatate din vechimea civila acumulata dupa trecerea in rezerva ce a facut, o pastreaza pt. cand se insoara, sau ce?!

    RăspundețiȘtergere
  166. Marcel e puternic
    Marcel e tare
    Marcel e curajos
    Marcel cel Mare.
    https://stirileprotv.ro/stiri/politic/ciolacu-nu-e-o-problema-sa-scapam-de-ciuma-pensiilor-speciale-ca-s-a-scapat-si-de-la-ciuma-de-la-psd-ne-am-vindecat.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu Dl Leo cu ce te-ai ales în viața, pe Str Coșbuc 81-83 dar pot să-ți spun că politica-i curva, astăzi îi satisfăcută, de unul mâine de altul, ciolacu=ciuca= Iohannis= mulțimea null= zero barat= usr, o pierdere inutilă de timp în evoluția României.

      Ștergere
  167. Ar trebui Dn Alecu să abordati alt topic, consecințele asupra capacității de apărare, a valorificării stagiilor în viața civila, ca stagii ale militarilor activi.

    RăspundețiȘtergere
  168. Astăzi a început în Romania recrutarea a 4159 de soldați și gradații profesionisti.
    Estimez că nu se va realiza planul de recrutare și din cei recrutați și încorporați circa 50% după 6-12 luni vor părăsi MApN , afirmația mea se bazează pe experiența în domeniul forței de muncă, a tinerilor din mai multe județe.
    Da Doamne să mă înșel și să nu se închidă UM din MApN datorita lipsei de personal, datorita în primul rând a necorelări drepturilor salariale cu fisa postului !

    RăspundețiȘtergere
  169. Dl.Anonim
    ca sunteti deja prea multi,cel de la 12,40...,apreciez in mod sincer cunoasterea legislatiei privind pensiile militare,asta ma duce la gandul ca: -ori sunteti jurist in cele doua CPS ;-ori finantist ; - ori aveti sarcina de serviciu sa induceti populimea in eroare(asta e specific altora) cu scuzele de rigoare poate ne spuneti(nu ceea ce trebuie sa spuneti)unde a fost ultimul dvs.loc de munca ? Asa ,,ca un fapt de divers"..sa vada si ceilalti. Fara stima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mecanic auto la reprezentanta Skoda

      Ștergere
    2. Ultimul meu loc de muncă Dl 4x4 a fost în viața civila la o multinațională, fara a-mi valorifica stagiile civile în perioada 2011-2015 , în MApN ultima funcție a fost Nr 2, într-o structură militara in care Nr 1 a avut gr și funcție de col, eu cu un nivel mai jos, fara nici o legătură cu CPS MApN, apropo m-am judecat cu România, privind normele de aplicare a legii 119/2010 am obținut suspendarea și anularea acestora , inclusiv mi s-au plătit și cheltuielile de judecată, de Guvernul României, fara a face parte din celebrul grup de la Cluj.
      Daca te mai interesează ceva, te rog să întrebi și dacă am timp, o să-ți răspund.

      Ștergere
    3. Sunteți sub acoperire?Nu de-aia,dar .....! Wow,nu aveți timp sa răspundeți userilor? Dacă ați fost nr.2,ce v ați fi făcu t dacă erați nr.1!!?? Mai bine spus ce ne-am fi făcut!? Ferească Sfântul!

      Ștergere
    4. Mai sunt nepoți, Co în străinătate, diverse activități care îmi ocupa tot timpul.
      Datorita specificului unităților militare de tip R și alte structuri, a aplicațiilor, misiunilor, cursurilor , Co, etc. nu știu dacă pricepi Dl GG, că Nr 2 rămâne la comanda UM .

      Ștergere
  170. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  171. Pe toți neaveniții și mai puțin instruitii in sistemul pensiilor militare și activității și ierarhiei militare în sistem, i-a făcut huhurezu direcționali și propagandisti, gen GG.
    Daca nu-i bagă nimeni în seamă, huhurezu o scalda cu jalonul 214 și 215. Sigur a fost informat de cei în drept, că la aceste jaloane Romania, renunța, dar pt traficul pe blog, orice minciuna-i buna, nu poți să-i ceri lui huhurezu să dea dovada de camaraderie, spirit de corp, onoare și demnitate, că n-are el este pe contributivă, dar nu ca civilii ci cu 75% mai mult pt că-i alesul ..
    Nu pot sa cred că există un huhurezu pensionat înainte de legea 164/2001 și atunci cu vechime in sistem de cel puțin 55 de ani !

    RăspundețiȘtergere
  172. La: "..onoare și demnitate, că n-are el este pe contributivă, .."
    Corect, sustin, onoarea și demnitatea lui este (pe) "contributivă"!

    RăspundețiȘtergere