Pagini

08 noiembrie 2020

Si da-i si lupta...

 Cind (numai) sefii uneia dintre asociatii s-au intilnit cu reprezentanti ai decidentilor, au sarit cu gura pe ei toti guristii celorlalte mini-asociatii... ca cine le-a dat dreptul sa se intilneasca fara acordul si al celorlalti...
Acum, că (numai) sefii uneia dintre micro-asociatii s-au intilnit cu aceiasi reprezentanti ai decidentilor, e de bine ...că uite cum reprezinta ei pe toti!...
***************************
Din gindirea invatatorilor intr-ale pensiilor: “Raportat numai la cuantumul pensiei, rămânerea în activitate peste 21 de ani vechime în serviciu, 7 gradații, este pierdere de timp.”.
Băiețaș batut in cap, nu e raportat la “cuantumul pensiei”... e raportat la procentul de calcul care ar fi realizat in cazul limitarii “net la net”...
Si nu e la “peste 21 de ani vechime”... ar fi la “peste (numai) vreo 16-17 ani vechime”...
S’aici apare aiureala băiețașului:
- in anii urmatori chiar si celor 21 invocati de băiețaș vor avea loc inaintari in grad si promovari in functie (eventual si purtatoare de S.C.da, fara a mai spune despre sporurile raportate la aceste noi SF) toate acestea fiind “purtatoare” de solde brute mai mari, adica solde nete mai mari... adica pensii nete mai mari...

13 comentarii:

  1. Noapte-năuntru dragă moșule, noaptea minții...atât pot și ei, Dumnezeu cu mila!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1)sunt bune intalnirile.Uite asa mai aflam si noi ce mai se cloceste prin laboratoarele MApN.
    2)reprezentantii decidentilor?!Desant MApN electoral de sprijinire a lui Ciuca.Ma indoiesc ca mai reuseste sa duca de nas un pensionar militar.
    3)Poate "baietasul" trebuia sa completeze cu precizarea:peste 21 ani daca nu ai perspectiva promovarii in functie.

    RăspundețiȘtergere
  3. @monteoru 9 noiembrie 2020, 17:57
    La : "...aflam si noi ce mai se cloceste prin laboratoarele MApN".
    De la ultima intilnire am aflat ce s-a discutat (adica doleantele asociationistilor) nu si ce au spus decidentii!

    La : "...reprezentantii decidentilor?!Desant MApN electoral de sprijinire a lui Ciuca.".
    Probabil "desant"... Dar "desant" constituit din aceleasi persoane ca si la intilnirea cu alta asociatie...intilnire criticata de prazari! In orice caz "desant" constituit din de cei cu "piinea si cutitul in mina"!

    La : "..."baietasul" trebuia sa completeze cu precizarea:peste 21 ani daca nu ai perspectiva promovarii in functie.".
    Nu-l duce mintea!
    Chiar si in aceasta situatie, in conditiile l.153/2017, soldele se vor "misca" anual in functie de cresterea sal.min.brut pe economie... miscare "in sus" a sal.min.brut pe econ. care producind solde brute mai mari va produce solde nete mai mari, deci pensii nete mai mari...
    Asta ca sa n-o mai spunem pe aia dreapta: la 21 ani vechime in serviciu ai o virsta mult prea mica pentru a avea pretentia la pensie militara de stat de serviciu pentru limita de virsta! Iar pensiile anticipate, anticipate partiale sau de invaliditate, pe linga "penalizari", cer si cheltuieli "de reprezentare" prea mari pentru a fi luate in considerare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Moşule,spuneţi ca pensiile se vor "mişca"in sus datorita prev.l.153.Asa este,dar nu va Puneti întrebarea cã s-ar putea dupã alegeri sã fie modificata l.153 sau înghetata datorita situatiei actuale?

    Sunt situaţii când pensionarul a ieşit la pensie cu 21 de ani.Da,dar omul poate a lucrat toţi aceşti ani în grupa speciala.Este totuna când un altul are tot 21 ani dar nu a fost incadrat in gr.speciala?
    Cred,şi aşa şi este,nu trebuie bãgati in aceiaşi oalã.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu scuzele de rigoare ma abat dela subiect cu intrebarea:ce naiba o fi fost in capul lui Oprea si a sfatuitorilor lui de a scos la vanzare gradele militare precum precupetele in piata? In lucrarile de mobilizare poti sa-l faci si maresal dar in timp de pace sa-l faci ofiter superior si sa-i dai si livret militar e noaptea mintii.

    RăspundețiȘtergere
  6. @monteoru 10 noiembrie 2020, 20:34
    La : "ce naiba o fi fost in capul lui Oprea si a sfatuitorilor lui de a scos la vanzare gradele militare precum precupetele in piata?".

    Eiii, na!
    A fost siretenia jigodiei care stie care va fi reactia populimii la o mingiiere pe cap! A se vedea multimea celor care-i lauda si in prezent "performantele" din perioada cind era "la putere"!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Gigi 10 noiembrie 2020, 15:51
    Sint prea multi de "daca" de avut in vedere!

    Ar trebui sa pornim de la ideea aiuritoare ca pensionarul sa primeasca, pe card, mai multi bani decit primea atunci cind era in activitate!
    Situatie amplificata de dorinta actualizarii permanente a acelor pensii cu evolutia soldelor celor in activitate... adica pensionarul sa primeasca in vecii vecilor mai mult decit “omologii” sai in activitate!

    Aplicarea limitarii net la net produce niste efecte "deranjante" acum cind lumea s-a "dedulcit" la multele timpenii introduse in l.223/2015... timpenii introduse cu largul concurs al pensionarilor "specialisti" si "invatatori", si acceptate din nestiinta sau din interes de decidenti:
    - introducerea sporurilor in baza de calcul
    - acordarea de "conditii de munca" tuturor... prin comparatie si supraveghetorului de la mall, si plasatorului din cinematograf, si controlorului de bilete de la RATB...
    - suplimentarea pensiei pentru contributia la pensia suplimentara extinsa si la contributia la buget pentru pensia propriu-zisa
    - acordarea sporului la pensie pentru OMM/SOSP si pentru perioada de dupa anul 2000 desi, de atunci, detinerea acelei decoratii nu mai produce nici un efect “banesc” pe perioada de activitate
    - etc., etc....

    Singura solutie:
    - pensie militara numai pentru perioada de “militarie”, cu “majorarea” vechimii pentru conditiile de munca
    - baza de calcul numai SF+SG+Gradatii+S.C.da.
    - spor pentru pensia suplimentara numai pentru perioada in care s-a platit acea contributie pina in apr.2001
    - eliminarea sporului pentru OMM/SOSP, concomitent cu procentul de calcul de 80%-100%
    - limitarea pensiei nete la netul bazei de calcul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Singura solutie:""................." Am dus pe HUHUREZ blog si au sarit Martafoii....NU HUHUREZ...el agreeaza
    De teama ca nu-mi publica raspunsul pun si aici..

    @ /Viorel

    Faptul ca mi-l dai exemplu pe Dogaru...care nu a incaltat un bocanc militar..care nu are o scoala militara absolvita...care nu a ratat niciodata ora 16..in cel mai rau caz...care nu a trecut prin poligon decit sa arunce si el citeva cartuse...cu scirba si profund vexat ca-i deranjat din prestigioasa lui activitae de mare cercetator si istoric...etc..etc..MA DETERMINA SA NU MA MAI OBOSESC SA_TI DAU VREUN RASPUNS..
    NB
    Sa-mi explice de ce au trebuit SA MOARA..o mare de oameni la OARBA DE MURES..pentru a cuceri un deal..impinzit cu cazemate ! Eu il ocoleam....
    @/Tanti IFRIMA
    CSF - NCSF...filiera indirecta...asta este ! Nu poti sa fii si popa si hot si in PRO.fund..cu doi concomitent-chiar tot timpul !
    @ /M
    O analiza de tot risul....absurda...etc...
    Tot timpul confunzi salariul - solda cu PENSIA ! Pentru gaurile pe care NUMAI TU le-ai dat in beton...ai fost platit...!!
    Pensia este cu totul altceva.
    PS
    Ai cistigat vreun razboi SINGUR ..tu MERITUOSUL..?? Nici macar NAPOLEON....
    Mai spuneam tot pe aici...cind combateam includerea SM si IC..in pensie ca se va ajunjuge ca cei fara SM SI IC..militari activi-peste 85% din efective , sa lase ARMA LA PICIOR si sa-i invite pe cei care le incaseaza sa intre primi in lupta ! Nu a trecut mult si asa s-a intimplat..
    Acum si Cdt GRUPA are SM inclusa in salariu si IC ..batman..batman...
    BASCA FAPTUL CA ERAU SPORURI NEPERMANENTE si la pensie NU MAI COMANZI PE SCARA BLOCULUI si NU MAI ESTI MERITUOS PENTRU ASTA!!

    Asta va fi rezolvarea...Mosul Alecu si ..cu mine desigur NU GRESESTE !

    RăspundețiȘtergere
  9. @CEZAR 11 noiembrie 2020, 14:23

    Treaba ta!
    Sa duci "lucrul dracului in casa popii" si sa te mai astepti sa te aprobe enoriasii!
    L-ai suparat tare pe Puțulică dobitocu' din vechea haita!

    RăspundețiȘtergere
  10. Răspunsuri
    1. Nu mai folosi semne/caractere/emoticoane pe care blogger-ul nu le "cunoaste"!!

      Ștergere
  11. 1)Accept a fi corect partial modul de calcul al pensiei in varianta Cezar dar ce se intampla cu cei la care au fost trecuti in rezerva fara voia lor?.Mai mult decat atat au fost si penalizati pt vechime sub 30 ani.Stiu ,au primit salarii compensatorii dar la inflatia de atunci suma a ajuns derizorie.
    2)Blogul Pasaricii are conotatie politica si daca nu joci cum iti canta el te cenzureaza.La el lumea se imparte numai cum vrea el.Cand trece pe panta politica jigneste.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ monteoru 12 noiembrie 2020, 13:34
    La : “Accept a fi corect partial modul de calcul al pensiei in varianta Cezar dar ce se intampla cu cei la care au fost trecuti in rezerva fara voia lor?.”.

    *********Mai intii sa lamurim chestia cu “varianta Cezar”... După lupte seculare, care durat de prin 2009-2010, a’nceput si Cezar sa’nteleaga ce si cum ... Asa cum recunoaste si el (spre mirarea mea si lauda lui): “.Mosul Alecu si ..cu mine desigur NU GRESESTE “.****************

    Venind “la cestiune”...
    - cei care au fost trecuti in rezerva fara voia lor (disponibilizatii) n-au fost dintre cei cu sute de ani de civilie inainte de militarie...
    Pe vremea disponibilizarilor (1998 – 2002 – 2004) inca nu se inmultisera ca ciupercile cei provenit pe filiera indirecta...
    Erau totusi putini cei care proveneau “din productie”... si, si aceia, aveau foarte putini ani “de productie” (că nu erau recrutati cei cu j’de ani de munca in civilie; si nici ei, cei cu j’de ani de munca in civilie, nu “marșau” pe ideea plecarii “in armata”).
    Pentru cei care au muncit “in civilie” dupa pensionarea ca militar... numai l.223/2015 a facut prostia de a le “recunoaste” ca vechime “in militarie” perioada muncita “in civilie” pina in dec.2015... Aceste perioade vor trece la sistemul public... fara a se mai astepta implinirea virstei de 65 de ani.

    La : “au primit salarii compensatorii dar la inflatia de atunci suma a ajuns derizorie.”.
    Platile (nu salariile... adica soldele la noi, militarii) compensatorii (impreuna cu ajutorul la trecerea in rezerva) nu au avut nici o legatura cu pensiile... In plus (pentru multii carora le stau in git acele plati compensatorii) plati compensatorii au primit doar cei cu vechime mai mica de 20 de ani (si nu aveau drept la pensie), precum si cei cu vechime peste 20 de ani care nu optau pentru pensionare.

    La : “Blogul Pasaricii are conotatie politica”.
    Cetateanu’ are niste afinitati politice, da’ , ca in tot ce face el acolo, nici la asta nu se pricepe s-o faca cum treb’e!

    RăspundețiȘtergere