Pagini

12 noiembrie 2020

E bine și mai tîrziu decît niciodată

 Hopa șa!
La adresa https://www.facebook.com/drpcvp/posts/168255038383503  aflam ca reprezentantii uneia dintre super-asociatiile noastre s-au intilnit cu decidenti din MApN...
Intilnire in urma careia reiese ca acei reprezentanti au inteles ce si cum cu amendamentele la Plx 199/2020 (aia cu modificarea l.223/2015; cu reintroducerea actualizarii pensiilor cu evolutia soldelor celor in activitate; aia cu punerea in plata, la cei cu pensii mici, a acelui cuantum net minim...).
Dupa luptele “la baineta” duse de guresii acelei super-asociatii impotriva acelor amendamente... este de apreciat faptul ca, macar acum, spun (vorba lu’ Postelnicu) “Am fost niste dobitoci!”
 
Desi... in conditiile actuale de campanie electorala este greu de crezut ca acele modificari la l.223/2015 vor fi aprobate si puse in practica intr-un termen apropiat!
Da’... poate ca... Doamne ajuta!




31 de comentarii:

  1. In ceeace ma priveste:
    -daca depaseste pensia in plata e de bine.
    -daca nu,atunci pentru mine este o frectie la un picior de lemn
    -mai ramane aplicarea coeficientului de inflatie?
    -ce se intampla cu pensia in plata daca dupa aplicarea amendamentelor iese o pensie mai mica ca in cazul legii 223/2015.
    Nu am reusit sa citesc Comunicatul comun ci numai un rezumat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @/Spritul lu Harier--monteeoru-cap de gheata !
      Nu conteaza ce-i pentru tie ..CONTEAZA CE-I PENTRU MINE ..sic!

      Ștergere
  2. Dragă moșule speranțe 0 %... "Pălmașii țării", care nu mai pot să doarmă pentru binele țărișoarei noastre, au treabă multă acum!!!
    Oricum ei au mers pe varianta lui Caragiale:
    "Ori să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimica, ori să nu se revizuiască, dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”

    RăspundețiȘtergere
  3. @spiritul lui Haret 12 noiembrie 2020, 20:06
    Cititi si postarile anterioare pentru a intelege cam despre ce-i vorba in acele amendamente!

    RăspundețiȘtergere
  4. s-a renuntat la procentajul diminuat celor care nu au 25 de ani efectivi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sefii si "specialistii" supra-asociatiei au renuntat la a mai fi contra! Probabil ca au reusit si ei sa inteleaga cu ce se maninca acele amendamente...
      Pentru documentare cititi la https://mosalecu.blogspot.com/2020/10/discutii-si-discutii-2.html
      https://mosalecu.blogspot.com/2020/10/discutii-si-discutii-3.html

      Ștergere
  5. Bre, Cezare, unu' din "confrițișorenii" tai tare mai bate cimpii prin alte locuri... Ș'o fo' si pe'aici, si putea citi toate "iecsplicatiile"... da' el, nu si nu, ca nu'ntelege ce si cum!
    Ce dracu, bre, vestitul car parca se răsturnase la "Carașpelu" nu la Frițișoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E palit cu leuca..
      Are vechime foarte mica..penalizare mare...
      Spera sa mai puna ceva peste cuantumul avantajos.de pe l64...

      Ștergere
    2. Hai bre ca faci rasturnat din car atunci dă in baiatu', baga-mi intelegenta in cap si spune-mi ca imi creste pensia fantastic. Nu mata ai calculat mosule ? Sau era alt moș? Si daca mă compari cu seful gheazeului chiar e nașpa. Hai toarnă inteligenta....

      Ștergere
    3. Stau in cour linga tun !
      Stinga scad ..dreapta adun !
      Daca nici asa nu-i bun
      Imi bag...Sabrina zice ..in el de tun !
      NB
      Cam asta ai facut in actiovitatea ta scurta ..scurta...
      Vrei luna de pe cer ? Mergi si o ..ia...

      Ștergere
  6. Eu nu am înțeles niciodată de ce siderurgistii, minerii, ceferiștii s. a. sunt mai cotați decât militarii la pensie. Spun și de marii comandanți de oști /unitate ce chiar dacă le cânta fanfara au pe lângă 3000 iar un taxator de bilete 5000. Vorba cuiva : pentru ce am făcut atâta școală? Și unii am făcut dar degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  7. @doruGH 14 noiembrie 2020, 10:45
    La : "... marii comandanți de oști /unitate ce chiar dacă le cânta fanfara au pe lângă 3000 iar un taxator de bilete 5000.".
    La taxator cred ca-i mult prea exagerat... si nici nu-i siderurgist, miner, ceferist...
    La "marii comandanti"...cei de dinainte de "era noastra" (pensionati inainte de marea "sporaiala" a soldelor), ca cei pensionati dupa au pensii de toata frumusetea!
    Culmea este ca acei "mari comandanti" sint dintre cei care au sustinut introducerea sporurilor in baza de calcul a pensiilor! Prostia se plateste intotdeauna... si dintr-o mparte si din cealalta!

    RăspundețiȘtergere
  8. @micutzul 14 noiembrie 2020, 11:01
    La : "baga-mi intelegenta in cap si spune-mi ca imi creste pensia fantastic.".
    Nu e vorba despre cresterea pensiilor... e vorba despre multe alte ciudatenii debitate pe-acolo!
    Cit despre crestere... nu este crescut acel cuantum net minim...dar. la recalculari si actualizari alta va fi situatia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Mos Alecu
      Rog sa imi spuneti punctual si clar ce afirm eu si nu este adevarat! Eu nu v-am jignit si nici nu mi-am batut joc de dv. nicaieri! Daca aveti o urma de onoare militara si sunteti bărbat vă rog sa raspundeti vlar nu pe ocolite. Eu ce am avut de spus am spus punctual, concret....Sper ca nu blocati acest comentariu sa vorbiti doar cu gheazistu'....

      Ștergere
  9. @micutzul 14 noiembrie 2020, 14:07
    La : "Rog sa imi spuneti punctual si clar ce afirm eu si nu este adevarat!"

    "micutzul
    joi, noiembrie 12, 2020
    ... Au furat gradatiile de la 6% la 3%. Acum ne fură grupele de muncă."

    ---- n-au furat gradatiile... se calculeaza altfel, din sume mult mai mari
    ---- n-au furat grupele de munca... vor fi luate in considerare la recalculare si actializari

    "micutzul
    vineri, noiembrie 13, 2020
    Personal nu inteleg de ce sa imi modifice vechimea si sa fiu penalizat 4% pe an.... ".

    - nu s-a modificat vechimea... Numai la stabilirea acelui cuantum net minim se va folosi vechimea de 25 ani. La recalculare si actualizari se va folosi vechimea din ultima decizie de pensie.

    "Singura nedumerire pe care am avut-o aici si nu imi e rusine sa intreb , a fost...,, din ce se compune solda de functie acum,,! Unii spun ca e CF X SMBE altii spun ca intra si dispozitivul si altele....Nu sunt singurul nedumerit.".

    ---- cititi https://mosalecu.blogspot.com/2020/10/hai-sa-socotim.html... precum si toate postarile mele privind salarizarea pina in 2023...

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Mos Alecu

    am citit si rascitit proiectul. Puteti sa imi spuneti data la care vechimea mea o sa fie luata in calcul asa cum trebuie? Data nu sintagma......

    RăspundețiȘtergere
  11. @micutzul 14 noiembrie 2020, 18:08
    La : "Puteti sa imi spuneti data la care vechimea mea o sa fie luata in calcul asa cum trebuie?".

    Dvs. nu vreti/nu reusiti/nu puteti sa intelegeti ca acel cuantum net minim NU ESTE noua dvs. pensie!
    Este o ceva trecator, aplicabil numai pentru cei cu pensii mici... si, si la acestia, numai pina la recalculare, cind este posibil sa treaca si ei peste "rusinea" de a fi fost nevoiti sa primesca o perioada de timp un cuantum net minim!

    Daca acel cuantum net minim este mai mic decit ce aveti dvs. acum in plata ramineti cu ceea ce aveti acum in plata!
    Nu va ia nimeni nimic!
    La momentul recalcularii (care va fi atunci cind va fi) vi se va recalcula si pensia dvs. (aia care va este si va ramine, pina atunci, in plata) cu toata vechimea si cu toate sporurile...

    Daca nu va mai fi vreo recalculare... dvs. iarasi n-ati pierdut nimic!
    Prin acel cuantum net minim s-a mai reparat putin discrepanta intre pensii (proportional cu vechimea in serviciu) stabilite in "ere" diferite!
    Repet: nu va ia nimeni nimic!
    Se da ceva celor care au pensii (proportional cu vechimea lor in serviciu) si mai mici decit dvs.!

    Daca va deranjeaza faptul ca unii cu pensii (proportional cu vechimea in serviciu) mai mici decit a dvs. primesc ceva ceva mai repede, iar dvs. veti primi ceva ceva mai tirziu... asta-i situatia! E treaba specific si pentru pensionarii militari cu capra vecinului!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sefule eu am impresia ca undeva , candva nu vrei sa intelegi . Adica cu ce suntem noi disponibilizatii mai prosti decat altii? Nu o mai aburii ca nu poti sa ii spui unui rachetist antiaerian cu 20 de ani de dispozitiv si minim 33 de ani vechime cumulata ca sa fie el prostul familiei sau unui pil;ot cu 16 de ani de supersonic si 36 de ani vechime cumulata ca sa isi vada de treaba lui ca chiar daca acum nu ii recunoaste vechimea o sa vina o vreme cand o sa ii dea toate sporurile, vechimea si toate celelalte. Cine plm le da lor dreptul sa nu recunoasca indemnizatia de dispozitiv, sporul pentru mai stiu eu ce si alte chestii? Daca esti asa citit ai informat ce primesc civilii pentru anii de grupe de munca? Ce incerci sa imi explici ca noi suntem prostii natiunii si ca e bine asa si ca o sa vina o zi cand si munca noastra o sa fie recunoscuta? Daca vrei sa sti si pensia mea creste dar eu imi vreau drepturil;e asa cum am trecut in rezerva .... pentru ca am dreptul la dreptul meu. Te-am intrebat clar ,, cand o sa fie actualizarea cu toate elementele,,.... O dai aburita ca o sa vina si vremea aceea.... Ii spui tu asta colegului meu de 59 de ani care a murit in august si era disponibilizat? Ii spui tu asta prietenului meu care a murit in iunie? Nu stiu daca ai observat ca nu vreau cadouri si nici pomana. Si cand vorbesc vorbesc pe sleau ca asa sunt educat.... Deci mai usor cu abureala ca nu tine.... poate la GAZ....Te rog sa publici acest comentariu

    RăspundețiȘtergere
  13. @micutzul 14 noiembrie 2020, 20:39
    Trebuie sa copiez acest comentariu pen'ca prevad ca va fi sters:
    micutzul14 noiembrie 2020, 20:39
    Sefule eu am impresia ca undeva , candva nu vrei sa intelegi . Adica cu ce suntem noi disponibilizatii mai prosti decat altii? Nu o mai aburii ca nu poti sa ii spui unui rachetist antiaerian cu 20 de ani de dispozitiv si minim 33 de ani vechime cumulata ca sa fie el prostul familiei sau unui pil;ot cu 16 de ani de supersonic si 36 de ani vechime cumulata ca sa isi vada de treaba lui ca chiar daca acum nu ii recunoaste vechimea o sa vina o vreme cand o sa ii dea toate sporurile, vechimea si toate celelalte. Cine plm le da lor dreptul sa nu recunoasca indemnizatia de dispozitiv, sporul pentru mai stiu eu ce si alte chestii? Daca esti asa citit ai informat ce primesc civilii pentru anii de grupe de munca? Ce incerci sa imi explici ca noi suntem prostii natiunii si ca e bine asa si ca o sa vina o zi cand si munca noastra o sa fie recunoscuta? Daca vrei sa sti si pensia mea creste dar eu imi vreau drepturil;e asa cum am trecut in rezerva .... pentru ca am dreptul la dreptul meu. Te-am intrebat clar ,, cand o sa fie actualizarea cu toate elementele,,.... O dai aburita ca o sa vina si vremea aceea.... Ii spui tu asta colegului meu de 59 de ani care a murit in august si era disponibilizat? Ii spui tu asta prietenului meu care a murit in iunie? Nu stiu daca ai observat ca nu vreau cadouri si nici pomana. Si cand vorbesc vorbesc pe sleau ca asa sunt educat.... Deci mai usor cu abureala ca nu tine.... poate la GAZ....Te rog sa publici acest comentariu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @micutzul 14 noiembrie 2020, 20:39
      Se vede atitudinea lozincarda a "nemultumitului de profesie"!
      Vorba "Daca a murit capra mea, sa moara si capra vecinului!" devine, la nemultumitii de profesie, "Daca traieste capra mea, de ce sa nu moara capra vecinului!".
      Nu va speriati! Este destul de improbabil ca acele amendamente sa "prinda viata"! Ca urmare veti fi razbunat: nu se va aplica acel cuantum net minim la cei cu pensii mici!

      Ștergere
    2. Stau in cour linga tun !
      Stinga scad ..dreapta adun !
      Daca nici asa nu-i bun
      Imi bag...Sabrina zice ..in el de tun !
      NB
      Cam asta ai facut in activitatea ta scurta ..scurta...
      Vrei luna de pe cer ? Mergi si o ..ia...

      Ștergere
  14. Bai tată eu lupt din 2010 pentru drepturile militarilor nu pentru capre. Piate sa iti spuna si gheazistul sef ! Eu am bani , am vila , am 4 masini si fac pipi pe pensia lor. Dar e dreptul meu si nimeni nu are dreptul sa il anuleze. Ce ma iei cu capra lu Costica? Chiar nu poti intelege ce spun eu ? Ți-am dat exemple clare de pilot , rachetist , mai vrei altele? Sau esti platit de Rosu si Jianu. In afara de calcule si misto ieftin vi doar cu abureli...si cu jigniri care nu iti fac cinste. Ia publica si asta !

    RăspundețiȘtergere
  15. Tot spre neuitare copiez si:
    micutzul14 noiembrie 2020, 22:14
    Bai tată eu lupt din 2010 pentru drepturile militarilor nu pentru capre. Piate sa iti spuna si gheazistul sef ! Eu am bani , am vila , am 4 masini si fac pipi pe pensia lor. Dar e dreptul meu si nimeni nu are dreptul sa il anuleze. Ce ma iei cu capra lu Costica? Chiar nu poti intelege ce spun eu ? Ți-am dat exemple clare de pilot , rachetist , mai vrei altele? Sau esti platit de Rosu si Jianu. In afara de calcule si misto ieftin vi doar cu abureli...si cu jigniri care nu iti fac cinste. Ia publica si asta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pen'ca vad ca, deja, ma tragi de bracinari...
      Am inteles... Esti, asa cum am mai spus, lozincardul "nemultumit/revolutionar de profesie".
      Pentru platitudinile spuse ieri (simbata 14.11.20) probabil o parte de contributie o are si o puternica euforie etilo-bahica acuta!

      Ștergere
    2. ai pus la socoteala si caruta cu dirlogi cu care duci gunoiul pe tarla ..si dacia 1100 scoasa din circulatie ??

      Ștergere
  16. Nu m-aș obosi să-l bag în seamă Moșule pe stimabil. Dotat, după spusa lui cu vilă, mașini etc, păcat că n-are "mobilă la mansardă".
    Ați observat, cu siguranță, specimene cărora le explici, le "bagi în ochi", le arăți "negru pe alb", și ei p-a lor, că nu și nu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-are domnule ! Daca n-are nare,,ce sa-i faci ? Isi mesteca flegma si face spume !!

      Ștergere
  17. Gresesti ! Nu am baut nimic . Dar la modul de adresare pe care il ai raspund ca atare. Si nu uita ca totul a pornit de la ce i-ai scris gheazistului sef. Pana atunci nu team jignit si daca citesc din urma nici după. E pacat ca nu intelegi ca recalcularea osa fie la o data care osa fie odată, candva, undeva....

    RăspundețiȘtergere
  18. @micutzul 15 noiembrie 2020, 09:40
    La : "Gresesti ! Nu am baut nimic .".
    Atunci e clar: nu te duce mintea sa'ntelegi!

    Repet:
    "mos alecu14 noiembrie 2020, 19:32
    @micutzul 14 noiembrie 2020, 18:08
    La : "Puteti sa imi spuneti data la care vechimea mea o sa fie luata in calcul asa cum trebuie?".

    Dvs. nu vreti/nu reusiti/nu puteti sa intelegeti ca acel cuantum net minim NU ESTE noua dvs. pensie!
    Este o ceva trecator, aplicabil numai pentru cei cu pensii mici... si, si la acestia, numai pina la recalculare, cind este posibil sa treaca si ei peste "rusinea" de a fi fost nevoiti sa primesca o perioada de timp un cuantum net minim!

    Daca acel cuantum net minim este mai mic decit ce aveti dvs. acum in plata ramineti cu ceea ce aveti acum in plata!
    Nu va ia nimeni nimic!
    La momentul recalcularii (care va fi atunci cind va fi) vi se va recalcula si pensia dvs. (aia care va este si va ramine, pina atunci, in plata) cu toata vechimea si cu toate sporurile...

    Daca nu va mai fi vreo recalculare... dvs. iarasi n-ati pierdut nimic!
    Prin acel cuantum net minim s-a mai reparat putin discrepanta intre pensii (proportional cu vechimea in serviciu) stabilite in "ere" diferite!
    Repet: nu va ia nimeni nimic!
    Se da ceva celor care au pensii (proportional cu vechimea lor in serviciu) si mai mici decit dvs.!

    Daca va deranjeaza faptul ca unii cu pensii (proportional cu vechimea in serviciu) mai mici decit a dvs. primesc ceva ceva mai repede, iar dvs. veti primi ceva ceva mai tirziu... asta-i situatia! E treaba specific si pentru pensionarii militari cu capra vecinului!"

    Daca ai intentia sa continui cu lalaiala lozincarda... foloseste platformele altor!

    RăspundețiȘtergere
  19. @Cezar
    Si eu am observat ca cei mai guresi sint cei "puși numai pe căpătuială"! Cei care, trecind prin armata ca rapidu' prin halta Bailesti, au mirosit ca, prin scandal, pot sa mai prinda cite'un ceva la pensie...
    De-alde astia sint si cei care'au facut praf l.223/2015 (forma introdusa in Parlament pentru aprobare)...
    De-alde astia sint cei care au fortat introducerea in lege a felurite "chichite" care sa-i favorizeze... de s-a ajuns in 2017 sa se dea cu barda... defavorizindu-i pe toti!

    De-alde acestia fiind si decidentii care, gindindu-se numai la "prosperitatea" proprie, au acceptat bazaconiile propunatorilor... ajungind, in 2017, la concluzia ca sacu' bugetului nu mai poate rezista. De-alde acestia sint decidentii care au emis oug 59/2017 cu eliminarea actualizarii pensiilor cu evolutia soldelor celor in activitate, in loc sa fi eliminat sumedenia de sporuri din baza de calcul!

    RăspundețiȘtergere
  20. @micutzul
    Nu inteleg de ce trebuie sa ai pensie militara mai mare din cauza ca te trezesti la 04.30 si muncesti 10 ore pe zi!

    Nu inteleg de ce "lupti" pentru pensiile militare daca tu nu traiesti din astfel de pensie!

    Nu inteleg de ce nu-i lasi pe cei care traiesc din pensii militare sa "lupte" pentru ele... ei fiind cei care stiu ce sint si cu ce se maninca acele pensii!

    Nu inteleg de ce nu trebuie sa creasca pensiile mici din cauza ca nu creste si a ta!

    Nu inteleg de ce nu trebuie sa primesti si tu ceva mai mult prin punerea in plata a acelui cuantum net minim (asa cum ai afirmat ca acel cuantum net minim este mai mare decit ce ai in plata acum) daca nu ti se plateste si mai mult!

    Nu inteleg de ce nu citesti, cu picioarele in apa rece, legile (amendamentele) pentru a intelege ce spun ele si ce efecte vor avea prin punerea lor in aplicare!

    Nu inteleg de ce iei de bune toate aiurelile vehiculate pe net fara a-ti pune "la munca" mintea proprie (chiar cu riscul suprasolicitarii neuronului)!

    Nu inteleg de ce trebuie sa fii contra chiar si atunci cind, cu "docomentele" pe masa, ti se demonstreaza ca aiurezi!

    Si multe, multe alte lucruri pe care nu le inteleg la tine! Tu fiind, de fapt, reprezentantul unei "mase" de nestiutori care se'nchipuie stiutori, desi sint simple unelte de promovare a prostiilor "cu ștaif" emise de invatatorii, ziaristii si asa-zisii specialisti ai asociatiilor!

    Sint sigur ca nici cele spuse de mine aici nu vor reusi sa-ti puna la treaba neuronu'...
    Ramine cum am stabilit: cit timp vei avea de spus numai lozinci foloseste alte platforme de difuzare!

    RăspundețiȘtergere