Pagini

20 octombrie 2020

Propuneri și amenințări

 Creatori ai unor seturi de propuneri care mai de care mai bilibizdrociste, sefii si “specialistii” unei asociatii ne-au prezentat in ultimele citeva zile eforturile lor de “imbunatatire” a Plx 199/2020...
Un set de amendamente prin care pensiile sa poata ajunge la 148,8% din ultimele venituri, si un alt set prin care pensiile sa poata ajunge la numai 130,8% din acele ultime venituri... (**Trebuie (???) apreciata larghetea cu care “cedeaza” din ceea ce ne spuneau ca este un “drept” fara de care nu se mai poate!...***).
Propuneri facute, parca, special pentru a nu putea fi nici macar luate in discutie... darmite pentru a fi aprobate!...

Pe linga astfel de propuneri, sefii si “specialistii” acelei asociatii sint cunoscuti mai ales prin seturile de atentionari si amenintari adresate decidentilor din ministere! Atentionari si amenintari facute,parca, special pentru a crea o atmosfera de “lucru” greu de “digerat”!

Ca actiunile lor sint spre indeplinirea sarcinilor primite de la cei pe care-i ataca, sau ca sint pe deplina lor convingere... are mai putina importanta!
Populimea-i convinsa si aplauda ca “uite, bă, cineva lupta pentru noi!”, si nu baga de seama ca “Mircea, fa-te ca lucrezi!”.
Eiiii... vorbele acelea au fost adresate de Caramitru lui Dinescu la rascolutie! Nu m-am referit la cel la care va ginditi!

 

3 comentarii:

  1. Moșule dragă, ca o persoană avizată, așa cum sunteți, pe subiectul "pensii"(și nu numai, fără ca să vă "perii"), cu intuiția dvs, ce credeți că ar vrea Ciucă prin plx 199/2020?
    Mai concret, cum ar trebui "să sune" plx-ul ca să-i gâdile urechile acestuia?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Unknown 23 octombrie 2020, 12:41
    La: "cum ar trebui "să sune" plx-ul ca să-i gâdile urechile acestuia? (*ministrului)".

    Ca sa-i gidile urechile ministrului (prin "ministru" eu intelegind specialistii ministerului in salarizare si pensii)... n-ar trebui sa creasca cheltuielile cu pensiile! Sa ramina bani cit mai multi pentru alte cheltuieli...

    Dar... baietii participanti la acea intilnire ne spun ca ministrul le-a cerut/propus sa se accepte/sprijine amendamentele la Plx 199/2020, amendamente prezentate in acel raport "preliminar" al Comisiei de munca din Camera deputatilor.
    Asta insemnind ca ministrul "sustine/accepta" niste pasi imensi in remedierea unor "ne-bunaciuni" din l.223/2015: principalul pas fiind reintroducerea actualizarii pensiilor cu evolutia soldelor celor in activitate . Alt pas important este prevederea raminerii in plata (la actualizare) a cuantumului avantajos...

    “Baietii” sint contra pentru ca:
    - nu stiu sa citeasca amendamentele respective, nu stiu cum se calculeaza soldele (baza de calcul) nici in prezent, nici dupa reintroducerea actualizarii pensiilor, nici pentru stabilirea acelui cuantum net minim al pensiilor,
    - nu se discuta/aproba acea vestita anexa2 (cu niste solde/pensii stabilite din burta) care, “compusa” de de-alde ei, li se potrivea “mănușă”
    - nu se discuta/aproba acei vestiti coeficienti de majorare a pensiilor “mai vechi” care, compusi tot de de-alde ei, li se potriveau “mănușă”
    - asa li s-a dat ordin (sa fie contra)...
    Ei, baietii, fiind contra... amendamentele nu se mai discuta, l.223/2015 nu se modifica, si se ajunge la ceea ce-am spus la paragraful 2!
    Pentru a-si demonstra valabilitatea “opozitiei”, baietii au “activat” corul guristilor pe net... guristi care se lanseaza in “demonstratii” care mai de care mai aiuristice. Aiureli la care “pun botu” si cetateni de buna credinta!
    Ce nu rezolva aceste modificari ale l.223/2015:
    - prin mentinerea sporurilor in baza de calcu pensiile “mai vechi” nu vor fi niciodata egale cu cele “mai noi”...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc pentru răspuns dragă moșule!
    Sunt mai mult decât % de acord cu cele expuse de către dvs!
    Deie Domnul lumină la cei care sunt în întuneric!
    V-am întrebat, că tare mulți "de-ai mei", tot așteaptă acea "Ordonanță" cu "lapte și miere", care tot întârzie, dar "sigur va sa vie" de la dl Ciucă ("că doar și el este enteresat")!!!
    Bună zicerea dvs cu prostii cerem...

    RăspundețiȘtergere