Pagini

24 octombrie 2020

Discuții și discuții (4)...

 La adresa https://ancmrr.ro/comunicat-forum-15-10-2020/ gasim “nemultumirile” unei supra-asociatii fata de niste amendamente la Plx.199/2020...

“Nemultumiri” care dovedesc cu prisosinta ca baietii si “specialistii” lor n-au inteles nimic din ceea ce spun acele amendamente la Plx 199/2020!
le demonstrez baietilor ca cererile lor sint aiurea!
Argumentele mele sint vazute si de un “cineva” care va participa si la intilnirea cu ministrul!
Acel “cineva” nu reuseste sa “demonteze” in nici un fel argumentele mele... dar faptele care urmeaza dovedesc ca nu a transmis mai departe acele argumente. Daca le-ar fi transmis, poate ca cineva ar fi inteles cu “ce se ocupa” amendamentele la Plx 199/2020 si s-ar fi oprit insistenta cu care baietii se fac de ris sustinind in continuare niste aiureli...
ni se spune ca a avut loc o intilnire in care s-au discutat “nemultumirile” de mai sus (dindu-se a intelege ca merg pina in pinzele albe cu aiurelile lor). La intilnirea cu decidenti din MApN au participat seful acelei supra-asociatii si inca cineva... nu ni se spune pe cine reprezinta acel “cineva”!!!
La adresa https://ancmrr.ro/informare-forum-din-21-10-2020/ ni se spune ca discutiile de la intilnirea de mai sus n-au avut finalitatea dorita de supra-asociatie...
La adresa https://ancmrr.ro/forum/ ni se spune ca decidentii au initiat o noua intilnire cu seful acelei supra-asociatii, ca incercare de detensionare a situatiei create la intilnirea cu ministrul...
La intilnire s-a reluat discutarea “nemultumirilor” aiurea ale supra-asociatiei...
Raspunsurile primite de la decidenti au fost cam “la plesneala”... raminind ferma hotarirea acestora de a nu tine cont de aiurelile supra-asociatiei!
Se confirma cele ce spuneam ieri: baietii habar nu au “cu ce se maninca” acele amendamente la Plx 199/2020, si au ordin sa fie contra... poate-poate se amina discutarea lor si l.223/2015 ramine asa cum este!













9 comentarii:

  1. Moș Alecu, mare adevăr grăiești!!!
    Ca întotdeauna sunteți, "pe subiect, ș-adevărat %" 8!!!
    Nu-ș cum se face, dar opinia multor camarazi din "poiana lui Iocan", cam asta este:
    BHĂEȚII AU ORDIN SĂ FIE CONTRA, PENTRU CA LEGEA nr.223/2015 SĂ RĂMÂNĂ AȘA CUM ESTE, ÎN FORMA ACTUALĂ !!!
    Firesc, vine și întrebarea:Totuși, de ce așa???
    Răspunsul este simplu: NU TREBUIE SĂ CREȘTEM CHELTUIELILE BUGETARE CU MĂRIRI DE PENSII (mai ales vezi și "vox populi" gen: "Că și-așa ăștia au destul"), NE ÎNCADRĂM ÎN SUMELE ALOCATE PRIVIND CHELTUIELILE CU CARACTER SOCIAL ȘI NE RESPECTĂM CALENDARUL PRIVIND INVESTIȚIILE !
    Simplu, ca bună ziua!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Să sperăm că acest plx va ajunge cât mai repede la vot în plenul Camerei Deputaților și asa cum a propus și susținut domnul Ciucă, acolo în plen sa se introducă amendamentul cu modificarea sintagmei de la art 110.1 cel cu recalcularea/actualizarea tuturor pensiilor ,, după aplicarea în integralitate a prevederilor legii 153 " cu o data certa 1 ianuarie 2021.
    Restul cerințelor,, forumului" nu cred ca vor fi aprobate niciodată.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine credeți că o să introducă amendamentul la vot? Colonelul Roșu? Dacă se vrea, de ce nu se dă o ordonanță pentru reluarea actualizărilor? Adică se votează de la 01.12 pensiile minime și de la 01.01.2021 actualizarea.Este lipsit de sens. Cred că totul este in cheie electorală.
    Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Unknown 25 octombrie 2020, 07:28
    La: "Cine credeți că o să introducă amendamentul la vot?".
    Vedeti raspunsul dat lui @Burebista!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragă moș Alecu, ce-ar trebui să-i spun, unui pensionar MAI care-mi face "marcaj strâns", -cică tot să vă întreb, pe situația lui dată:
    A ieșit omul la pensie, pentru limită de vârstă, în ianuarie anul curent.
    Are două decizii favorabile definitive, din 2019, ale unei Curți de Apel, referitoare la plata unor sume compensatorii privind sporul de fidelitate și respectiv, sporul de studii superioare, de care nu a beneficiat, deși așa ar fi trebuit.
    Solicită, structurii de financiar, ca la efectuarea calcului pentru cele "6 luni alese", sa-i fie luate "în seama" și acele sume compensatorii, obținute în instanță și i se spune franc de genul:- Nu putem, nu avem instrucțiuni de la București cum să procedăm cu sporurile obținute în instanță, în fișa de pensie nu putem trece decât "ceea ce aveți" și anume "ceea ce ne dă calculatorul".
    Eu știu că este și-un OUG 75/2020 pe tema asta, care-ar fi, după dvs, calea de urmat de către cel în cauză?


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci acele decizii ale Curtii de apel sint de pe cind era inca in activitate... Nu-i fusesera puse in aplicare (pina in ian.2010) deoarece nu ajunsesera la "structura"... Acum, chiar daca i-ar da banii stabiliti in acele decizii... nu-i pot fi "recunoscuti" pentru pensie...nefiind platiti in cele 6 luni!

      Dar...
      Oug 75/2020 spune ca "tutulor" politistilor (nu numai celor care cistiga in justitie) sa li se recunoasca (curat neconstitutional, coane Fanica!) acele drepturi incepind cu 01.02.17!
      Din ce se spune pe la sindicatele politistilor s-au emis instructiunile si a inceput plata acelor drepturi...esalonat in urmatorii 5 ani.
      Tot de acolo rezulta ca "structurile" vor trebui sa trimita la CPS/MAI si "corectura" la fisa de pensie prin care sa li se introduca acele "drepturi" si in pensii...
      Cind si cum vor trimite "structurile" acele "corecturi" probabil ca se poate urgenta prin cunoscutele metode de "gîdilire" a celor care trebuie sa faca acele treburi!...

      Ștergere
  6. Mulțumim frumos dragă moșule!
    Acu' "s-a luminat" și tânărul pensionar!

    RăspundețiȘtergere