Pagini

09 iunie 2020

Dac'ar fi să fie actualizare

Maestrul, guru-ul pensionarilor militari, a aflat si el de existenta unei anexe 6 la l.153/2017...
Pe vremea (cel putin de prin 2017) cind vorbeam despre actualizarea pensiilor militarilor cu evolutia soldelor celor in activitate... el sustinea, sus si tare, ca, pentru militari, cea mai buna si mai buna’i “contribuțeala”!
Pe vremea cind vorbeam despre necesitatea ca pensiile militare sa fie calculate NUMAI din SF+SG+Gradatii+SC, limitate “net la net” si, in aceasta forma, sa fie permanent actualizate cu evolutia soldelor celor in activitate (actualizare care ar fi produs cresteri cu mult peste 70%, la netul celor “din antichitate”)...el, nu si nu, in pensii sa fie si sporurile, si nici o limitare!
Acum a inceput sa faca “propaganda” că ce mari îs SF-urile din l.153/2017, si ca ce bine ar fi sa se actualizeze si pensiile!...
Bine'nteles ca maestrul stie din auzite ce spune l.153/2017... ceea ce i se pare lui c’ar fi spectaculos!...
Cei care aveti dorinta si disponibilitatea de a afla ce si cum... cititi ordinul M.Justitiei 2415/2018 (salarizarea politistilor de penitenciare in 2018 – continutul lui fiind difuzat inca din 2017 la “beneficiari”).
Din normele de aplicare a acestui ordin veti afla cum se vor calcula soldele in 2022 (fata de care se fac si actualizarile soldelor din prezent).
Considerind ca normele de aplicare a l.153/2017 nu pot fi deosebite fundamental la celelalte ministere “detinatoare” de personal din “parohia” l.223/2015... sa vedem cam ce spun normele M.Just.:
- in solda de functie din an.VI/l.153/2017 se includ si gradatiile (aceasta fiind SF care “genereaza” majorarile, sporurile, compensatiile, indemnizatiile) (**gradatia a 7-a inseamna o SF cu 22,98738654% mai mare ca SF gradatia 0 – nu 23,01% cum spune maestrul).
- SF care se foloseste pentru stabilirea sporurilor, compensatiilor, indemnizatiilor este SF (cu tot cu gradatii) la care se adauga majorarile SF prevazute de l.153/2017
------ M.Just. stabileste ca majorarile care produc efecte numai o perioada scurta de timp (controalele pentru descoperirea coruptiei la personalul propriu, si majorarea pentru “lucrari de exceptie”) nu intra in aceasta SF finala.
- sporurile, compensatiile, indemnizatiile se calculeaza fata de SF “finala” (SF cu gradatii la care s-au adaugat si majorarile SF prevazute de lege).
Abia dupa intelegerea a ce efecte ar avea actualizarea pensiilor cu evolutia soldelor celor in activitate, cu limitarea “net la net”... abia dup’aceea vedeti daca mai are sens sa va luptati pentru mentinerea sporurilor in baza de calcul a pensiilor!...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu