Pagini

18 august 2024

Crede si nu cerceta (2)...

Deoarece s'ar parea ca se cauta cu'nfrigurare o "ceva" care sa justifice noi masuri "antipandemice", sa ne'aducem aminte de "motivarile" din anii covidului...

Pentru cei care puneti botu' (si luati de adevar absolut) la tot ceea ce vedeti pe ecrane si auziti in difuzoare!...

(*****Circula pe net, prin multe locuri, o sinteza a informatiilor despre situatia actuala. S-ar parea ca sursa primara este la https://www.facebook.com/CafeneauaLove/posts/2026514270814962?__tn__=-R ******************* )
Iata ce ne spune sinteza respectiva:
Să recapitulăm:
Ce se stie clar despre Sars-Cov2:
- E posibil s-o dai dar e probabil s-o iei
- Poate sa fie mortala sau forma usoara
- Nu afecteaza mortal tinerii sau doar pe unii
- Nu esti contagios dupa ce te vindeci sau poti sa fii o luna
- Măștile sunt bune dar nu prea ajută
- Spirtul nu dezinfecteaza dar nici nu face rau
- Caldura care urmeaza poate sa-l distruga sau nu
- Poti sa fii asimptomatic sau simptomatic
- O sa existe un vaccin, la un moment dat
- O sa existe tratament sau nu sau poate sau cine mai stie
- O sa iesim din case in 2 luni sau in 7 sau in 9 (mai multe)
- L-au dat chinezii, americanii, italienii, liliecii sau vreun laborator
-Sa stam toți în casa dar sa mergem la job
- Pot sa apara inca 1 milion de cazuri sau 100 sau cate or aparea.
- Sistemul medical o sa faca fata sau nu.
- Ratele se amână dar se maresc
- Avem nevoie de declarație sa ieșim din casa dar nu o verifica nimeni
- Putem ieși din casa cu un cățel dar nu cu unul de pluş
- S-a închis la non-stop
- Ai n-ai virus, stai în casa
- Nu se transmite prin sex dar poți sa îl iei de la o clanța
Ce vreau sa va zic: important e ca stim totul despre Sars-Cov2.
Va dati seama cum era daca nu stiam nimic clar? Dracu ne lua!

77 de comentarii:

  1. ..ce.."nu se știe.."(?..!) e..cum 😈.., un virus, despre care se scria în tratatele de boli infecțioase că e..relativ.."nevinovat"..= producând "răceli" banale.. în aprox. ..10 - 20 % din "totalul" cazurilor de.."răceli", a devenit..oarecum.."brusc = în "sec. XXI"..(?) "atât" de "agresiv și mortal.." încât a declanșat pandemia ciudată care a produs: din 2020 până în prezent..peste 700 de milioane de "cazuri".., cu o mortalitate de .."1 %"
    ..? dar, și mai.."ciudat" : și..ne-explicat..(convingător) de către cei în drept:..numărul de "cazuri de îmbolnăvire.." și.."decese" = S-A TRIPLAT după introducerea.."vaccinării"= în anii:..12/2020 - 2021..?, fapt neexplicat .., printre.."altele"..: și pt. că nu exista..un astfel de "precedent"..!; dar "ciudățenia" e.."plusată.." de faptul că pandemia a evoluat masiv = preponderent = in țările ..zise: "dezvoltate", "bogate" = și cu o rată mare de vaccinare..în "ma/s/că"..❗ ( de ex. în SUA: a afectat: "1/3"= din populația de ~ 300 de milioane de locuitori..!..)
    {"CIFRELE"..pandemiei.. cu "coronavirus" = pot fi văzute în tabelul publicat pe site-ul: "worldometers.info".., în care..printre alte = "rezonabile suspiciuni".. și.."ciudățenii".., la STATISTICA în TIMP REAL= la rubrica: "HEALTH" = în LIMBA ENGLEZĂ = a "cauzelor de deces" = prin diferite boli..și accidente apare și.."GRIPA" = "seasonal flu".., dar care.. CIUDAT (❗❓) = NU APARE..și în celelalte.."vreo 34 de limbi"..din statistica de pe acest site..❗😈..; oare de ce..❓..}

    RăspundețiȘtergere
  2. PS: + "erată:
    1 .."și cu o rată mare de vaccinare..în "ma/s/că"..❗" din.."viteza" ,am
    greșit..:
    ..corect e: .."vaccinare în mas/"c"/ă..❗.."
    2. ..și câteva din medicamentele antivirale.."anti-covid"..= "prea".. mult trâmbițate în mass-media ..erau.. "în primă.. intenție"..= ANTI-GRIPALE😜 ❗.. (❓..❗)

    RăspundețiȘtergere
  3. Populația Terrei prea mare.Resurse de apă,hrană,combustibili fosili limitate și în scădere.Trebuiesc salvate balenele albastre și gândacul croitor ce habitează pe unde trec otostrăzile.Nu se îndeplinește baremul prin Sars-cov II,variola maimuței,resboiu Rusia-Ucraina,Israel-Hamas și pe unde-or mai fi de reducere a șeptelului.Necesare măsuri mai drastice gen teste de intelighență și eutanasierea proștilor.Nu știi diagrama fer-carbon...spânzurat,împușcat,mermelit la foc mărunt,călcat cu Tc.,tras pe roată,tras de cai,tras pe pool4 ,foncție de punctajul obținut la test.Pentru celeritate propun întocmirea testelor de Moș Alecu pt.a fi siguri că nu scapă niciun prost.Având în vedere apartenența la aceiași armă mă aștept la indulgență privind gradul de dificultate gen:Ce începe cu "V "se termină cu " ulpe" și mănâncă găini.Dacă nu știu a răspunde asta e,atât s-a putut prioritară este salvarea speciei homo-sapiens!Ce Meșterul Manole era impresionat de tânguielile Anei?Omu'-și făcea lucrarea cu zidirea,pân' la țâțișoare,pân' la buzișoare,etc,s.a.m.d.!Pare singura soluție viabilă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. akord:
      Nu e sigur că cantitatea de inteligență e "constantă" ("constanța" cantității de inteligență ..în populație= ar însemna că dacă populația crește numeric, și inteligența= cantitativ..= "ar păstra ..ritmul"= cu sporul natural in creștere)= pt. că nimeni .., real nu a măsurat / evaluat serios chestiunea asta..😜❗, iar "evenimentele" mondiale.., contrar "aparențelor".., confirmă asta..❗

      Ștergere
    2. ..akord:
      1..ai .."obsesii"..și frustrări..!; nu vreau să demonstrez nimic.., doar am făcut o precizare ..la comentariul tău.. 👻😜❗
      2. ..nu se pune virgulă:.. nici în scris.., nici în.. "vorbărie".., cum..e moda acum..= printre ..necunoscători..!

      Ștergere
  4. @MA, parca am mai scris aici, la mineri se acorda 1 pct , nu 0,5:
    "Art.88. 4) Prin excepție de la prevederile alin. (1), persoanele prevăzute la art. 28 lit. a) și b) beneficiază de un punct suplimentar pentru fiecare lună de stagiu de cotizare contributiv realizat în aceste condiții.
    (5) Punctele suplimentare acordate potrivit prevederilor alin. (1)-(4) se adaugă la punctajul lunar calculat conform art. 85 alin. (7).".!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Leon 18.08.2024, 18:25
    La : "@MA, parca am mai scris aici, la mineri se acorda 1 pct , nu 0,5:
    "Art.88. 4) Prin excepție de la prevederile alin. (1), persoanele prevăzute la art. 28 lit. a) și b) beneficiază de un punct suplimentar pentru fiecare lună de stagiu de cotizare contributiv realizat în aceste condiții.
    (5) Punctele suplimentare acordate potrivit prevederilor alin. (1)-(4) se adaugă la punctajul lunar calculat conform art. 85 alin. (7).".!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Corect!
    Asa-i!
    Ridic numai 1 mina a recunoastere a greselii! Pen'ca chiar si 1 punct in plus tot nu-i plus 50% din punctajul realizat!

    Iar scaderea pensiilor minerilor (la cele recalculate) poate fi pusa, in special, pe seama eliminarii impartirii la 20 si impartirea (indirecta, prin VPR) la 25, si disparitia indicelui de corectie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MA, acesti mineri datorita indcelui de corectie, din 2020 incoace, prin majorarea (din pix) a pensiei cu 41% isi pot permite sa ramana in plata cativa ani cu 6-7-8.000 lei, fara prea mare suparare !
      Oricum cu datele finale din 1,6 milioane de pensii trambitate la Tv, ca vor scadea, au ramas numai 600.000 pe minus !!

      Ștergere
  6. @Apropo de pensii recalculare pe minus !
    Mama soacra primi astazi Decizia de Recalculare mai mica cu...2 lei !
    Mare noroc are ca in loc de 1662 lei va primi pana la sfarsitul anului 1664 lei..!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înseamnă, că pe l 360/2023 are Nr. Total pcte. = 20,54320
      Vezi câte puncte are pe decizia anterioară acestei ddecizii.

      Ștergere
    2. Leon:
      .."PUNCTAJUL TOTAL" realizat la pensionare poate fi calculat ( (în lipsa DECIZIEI DE PENSIE..) ..din "cupoanele mandat de pensie"= în care e scris "PMA" ,= punctajul mediu anual, care e stabilit la un "stagiu complet de cotizare" = trebuie știut cât: "25" sau.. "30" de ani, cifră = cu care se înmulțește cifra PMA-ului.., rezultând PT realizat (=20,54320)..!;
      ..ca să iasă o pensie atât de mică= 1.662 de lei, înseamnă că salariile au fost foarte mici.., + alte "condiții"/ = date= .."nefavorabile" care au dus la realizarea unui punctaj lunar..mult.."subunitar"..!

      Ștergere
  7. @Leon 19.08.2024, 16:33
    La : "@Apropo de pensii recalculare pe minus !
    Mama soacra primi astazi Decizia de Recalculare mai mica cu...2 lei !
    Mare noroc are ca in loc de 1662 lei va primi pana la sfarsitul anului 1664 lei..!!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    De unde a aparut diferenta???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru 2 lei, nu cred ca merita sa caut in arhiva..:)).

      Ștergere
    2. @Moș Leoane ,
      Dar dacă în loc de 2 lei , în realitate ar trebui să fie 200 lei ? sau 2000 lei ? N-ai de unde ști dacă refuzi documentarea.
      "Las că merge și așa....."

      Ștergere
  8. La MAPN pe când recalcularea pensiilor ? Ajungem cerșetori în 5 ani de zile.......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vei vedea recalcularea cand prostii ce tot comentează pe blogul bufnitei vor înțelege că huhurezul îi tine de vorba ca sa faca si el un ban.

      Ștergere
    2. Foarte tare . Deci huhurez.com ține cu Olguta spui tu.

      Ștergere
  9. @Anonim 20.08.2024, 07:53
    La : "@Moș Leoane ,
    Dar dacă în loc de 2 lei , în realitate ar trebui să fie 200 lei ? sau 2000 lei ? N-ai de unde ști dacă refuzi documentarea.
    "Las că merge și așa....."".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Eiiii!...
    Cind CTP-eaua va gasi c'a gresit, si-i va revizui pensia la minus 200, nu va mai zice : "Pentru 2 lei, nu cred ca merita sa caut in arhiva..:)).".

    RăspundețiȘtergere
  10. Am primit decizia cu recalculata de la CNPP pentru stagiul de cotizare realizat dupa 01.01.2016 de 3 ani, 3 luni si 28 de zile. Avand suma punctajelor ca in vechea decizie de 2.74205 pensia recalculata a scazut de la 225 la 223, cu 2 lei. Nu a mai fost luat in calcul indicele de corectie de 1,41.
    In decizie se mentioneaza si TOTAL STAGIU DE COTIZARE REALIZAT de 45 ani, 5 luni si 21 de zile, cuprinzand 32 de ani vechimea militara fara grupa de munca si 10 ani stagiul de cotizare realizat dupa data trecerii in rezerva.
    Vechimea de 42 ani 1 luna si 23 de zile, militara si civila, este denumita STAGIU SISTEM NEINTEGRAT si este considerat stagiu de cotizare, deci stagiu contributiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă era stagiu contributiv de 42 ani 1 l și 23 zile , ai fi avut o groază de puncte de stabilitate. Se vede că nu ți le-a dat. deci nu este stagiul contributiv .

      Ștergere
    2. @ Leo
      Eu apreciez că sintagma TOTAL STAGIU DE COTIZARE REALIZAT de 45 ani, 5 luni și 21 de zile este sinonim cu TOTAL STAGIU CONTRIBUTIV REALIZAT numai că în Legea 223/2015 nu este prevăzută dispoziția de calculare a pensiei militare și în sistem contributiv, astfel că pensiile noastre sunt considerate total necontributive pentru că este aplicată formula de calcul numai pentru veniturile din 6 luni din ultimii 5 ani. De aici controversa aplicării impozitului progresiv pe întregul cuantum al pensiilor militare pentru ca sunt necontributive dar totuși se discută și se menționează în acte oficiale de stagiu contributiv.
      In decizia de recalculare din 2015 pentru adăugarea stagiului de cotizare de 10 ani aveam punctajul:
      - 75.42853 puncte din militărie,
      - 7.93306 puncte pentru stagiul din cei 10 ani,
      - In total, 83.36159 puncte.
      La acestea, dacă luăm în calcul cele 2.74205 puncte din decizia CNPP precum și 16,25 puncte de stabilitate pentru TOTAL STAGIU DE COTIZARE REALIZAT de 45 ani, 5 luni si 21 de zile ajungem la punctajul de 102,35364 înmulțit cu 81 lei VPR aș avea pensia 8290 lei, fără OMM și fără alte sporuri de grad, etc.
      Ce bine ar fi. Aș avea cu 2000 lei mai mult decât pensia în plată.

      Ștergere

  11. @Anonim 20.08.2024, 20:41
    La : "@ Leo
    Eu apreciez că sintagma TOTAL STAGIU DE COTIZARE REALIZAT de 45 ani, 5 luni și 21 de zile este sinonim cu TOTAL STAGIU CONTRIBUTIV REALIZAT numai că în...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Daaaa, toata lumea are dreptul sa "aprecieze" cum poate!

    Numai ca l.360/2023 "apreciaza" altfel:

    L.360/2023
    Art.3 În înțelesul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
    ..............
    r) stagiu de cotizare contributiv - perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum și cea pentru care asigurații cu contract de asigurare socială au datorat și plătit contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii;

    RăspundețiȘtergere
  12. @MA, putin adevar si multa minciuna in acest articol:
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://adevarul.ro/amp/economie/cum-au-evoluat-pensiile-mapn-mai-si-sri-fata-de-2382533.html&ved=2ahUKEwj35pmvoYWIAxVv_7sIHdB8AvYQ0PADKAB6BAgXEAE&usg=AOvVaw3fMez5jBRuPB2BQGojGkWk

    RăspundețiȘtergere
  13. Ăstea pensii tată , de fochiști , de lăcătuși , de mineri , de cofetari/patiseri ,.... nu de colonei cu 3800 lei lunar sau de maiori ingineri de 3000 lei lunar.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am uitat link-ul
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/legea-pensiilor/noua-lege-a-pensiilor-face-victime-printre-seniori-am-lesinat-cand-a-venit-mi-a-adus-pensia-de-la-7-300-la-4-800-e-posibil-asa-2901257

    RăspundețiȘtergere
  15. @Leon 21.08.2024, 07:40
    La : "@MA, putin adevar si multa minciuna in acest articol:
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://adevarul.ro/amp/economie/cum-au-evoluat-pensiile-mapn-mai-si-sri-fata-de-2382533.html&ved=2ahUKEwj35pmvoYWIAxVv_7sIHdB8AvYQ0PADKAB6BAgXEAE&usg=AOvVaw3fMez5jBRuPB2BQGojGkWk".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Daaaa!...
    Da' de un' sa stie jurnalizda ca Consiliu fiscal este un ceva infiintat de basinesco-boccii pentru a le justifica/sustine "șmigulațiile"... dindu-le "să mănîncă și gura lor o bucată de piine! O bucata de piine alba, mare si unsă cu mult unt!".
    Consiliu fiscal constituit in subordinea Academiei Romane, aceeasi Academie care a facut praf scrierea in limba romana!
    Consiliu fiscal care nu stie ca:
    - cresterea pensiilor brute la militari a aparut ca urmare a inmultirii celor pensionati dupa limitarea net la net
    - limitare net la net care a produs o ruptura intre pensiile brute si cele nete
    - daca ar fi comparat cresterea pensiilor nete la militari cu cresterea pensiilor nete la sistemul public, probabil ca (spre cu certitudine) s-ar fi inversat raportul!
    Da'... multa lume, putini "cunoaste", si multi "pune botu' "!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MA, seamana cu o manipulare ptr.opinia publica, acum in preajma inceperii sesiunii parlamentare , cand proiectul privind Actualizarea SG ptr.pensionarii militari, Pl x nr.262/2024 ar putea fi adoptat de CD. Dupa calculele mele, raportul este invers, in timp ce pensiile militare , in perioada 2010-2023, au crescut cu 62% (4700/2900 lei) cele civile au crescut cu 144%(VPP: 1785/732,8 lei)...!!

      Ștergere
  16. @Leon 21.08.2024, 10:13
    La : "@MA, seamana cu o manipulare ptr.opinia publica, acum in preajma inceperii sesiunii parlamentare , cand proiectul privind Actualizarea SG ptr.pensionarii militari, Pl x nr.262/2024 ar putea fi adoptat de CD. Dupa calculele mele, raportul este invers, in timp ce pensiile militare , in perioada 2010-2023, au crescut cu 62% (4700/2900 lei) cele civile au crescut cu 144%(VPP: 1785/732,8 lei)...!!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    P'iz'dai "cu sama" c'asa au facut si-n 2009???

    Despre calculele cu cresterea pensiilor in perioada 2010 - 2023 luind in socotire numai indexarile si cresterea VPP... sint putin foarte total gresite!
    In 2010 nu s-a oprit pensionarea altor impricinati, si nici "iesirea din sistem pe cale naturala" a altora, iar celor existenti in 2010 sa li se fi aplicat indexarile si cresterile de VPP!
    Ca sa nu mai spunem ca din sep.2017 s-a bagat limitarea net la net a pensiilor militare, ceea ce face de rîsu' curcilor luarea in calcule a brutului pensiilor militare stabilite dupa acea data!

    RăspundețiȘtergere
  17. Învățător, pentru 35 ani vechime in munca pensie 3750 lei.Adevarul este ca sunt exemplare in randul nostru care pentru 25 ani vechime au 6000-7000 lei pensie si chiar mai mult.Nu dati grămadă.Invatatorii au studii superioare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toți învățătorii pensionari au studii superioare,doar ăștia din urmă,garda veche 12 ckse la pedagogic,așa că mai ușor cu pianul mișcări la un program de 4 ore și vacante cu nemiluita!

      Ștergere
  18. @MA, daca pentru pensiile civile CNPP publica la sfarsitul fiecarui an Pensia medie si rezulta acel procent de 171% (2006/739 lei) de unde mama naibii au scos ptr.militari procentul de crestere de 187% ??

    RăspundețiȘtergere
  19. @Leon21.08.2024, 14:38
    La : "@MA, daca pentru pensiile civile CNPP publica la sfarsitul fiecarui an Pensia medie si rezulta acel procent de 171% (2006/739 lei) de unde mama naibii au scos ptr.militari procentul de crestere de 187% ??".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Probabil tot din vreo comparare a pensiilor medii BRUTE! Neținînd seama de faptul ca, pentru cei pensionati dupa sep.2017 (6 ani de zile), pensia bruta nu mai reprezinta un element comparabil cu pensia bruta din sistemul public... O pensie militara bruta de 10.000 (socotita la comparare) inseamna o pensie neta de 5.850, dar o pensie "publica" bruta de 10.000 (socotita la comparare) inseamna o pensie neta de 9.200!

    RăspundețiȘtergere
  20. @Florin 21.08.2024, 14:58
    La : "Nu toți învățătorii pensionari au studii superioare,doar ăștia din urmă,garda veche 12 ckse la pedagogic,așa că mai ușor cu pianul mișcări la un program de 4 ore și vacante cu nemiluita!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Cu 35 ani vechime (acum) este, categoric, dintre cei cu 12 clase...

    Dar... sa nu fim rautaciosi! Are si omu' un asa ceva in familie si s-a gindit ca "dă bine" s'arate că_cît e el de vigilent!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti tantalau.Documenteaza-te inainte de a scoate ceva pe goarna. In ultimul timp toti învățătorii au fost obligați să termine o facultate.

      Ștergere
    2. Florine@ asta e
      .Nu fii invidios.Daca a ta a fost vanzatoare la Alimentara sau a stat la cratiță de unde sa aiba ditamai pensia.?


      .

      Ștergere
    3. Pentru tăntălău de anonim,mars la kkat atîta ai tu valoare după limbaj, nu compara munca unei învățătoare cu 12 clase cu restricțiile militarilor,sau tu ești din ăla care ai ai încercat să fii meletar și rămas pe di lături.

      Ștergere
    4. Anonime,vezi că eu n-am făcut referire directă la ce belește nevasta ta,nu mă interesează,eu am adus în discuție la general ,ia în calcul și anul asta ce dezastru a fost la titularizare in învățământ,așa că te ai băgat degeaba că chiloții in -----,sănătate îți doresc.

      Ștergere
  21. @Mos Alecu, in ultimii 10 ani, pensia mea bruta s-a aflat mai mereu pe langa pensia medie Bruta la MApN, si comparand 4700 lei din 2023 cu 2900 lei in 2010, rezulta o crestere de 62%.. !!

    RăspundețiȘtergere
  22. @Leon 21.08.2024, 15:25
    La : "@Mos Alecu, in ultimii 10 ani, pensia mea bruta s-a aflat mai mereu pe langa pensia medie Bruta la MApN, si comparand 4700 lei din 2023 cu 2900 lei in 2010, rezulta o crestere de 62%.. !!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    In 2010 io cre'c'o fo' vreo 3.100, nu 2900!

    Ș'apăi, in "peroada" 2011 - 2015, media bruturilor o fo' alterata substantial prin intro-bagarea in bruturile pensiilor militarilor si a j'de anilor vechime in civilie, care'or marit sumele platite din bugetul MApN, dup'aceea venind bruturile "astronomice" generate de majorarile de dupa 2017...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, dar cu un mic amendament, pensiile platite de MApN dar din BASS, lunar se vira suma necesara !!

      Ștergere

  23. @Anonim 21.08.2024, 15:54
    La : "Esti tantalau.Documenteaza-te inainte de a scoate ceva pe goarna. In ultimul timp toti învățătorii au fost obligați să termine o facultate.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Daaaaa!...
    Sa traiasca Șprițu haret, si alte SRL-uri cu sediile la Pocreaca, "garsoneria" 1, primu' bloc pe dreapta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si Ciolacu are tot Spiritul haret si e Prim-ministru.O zicala românească graieste"vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri"
      Unul care isi zice Cezar si care a încercat de n ori sa intre la AISM da vina pe nereusita"nu am avut pile".

      Ștergere
  24. @Leon 21.08.2024, 15:59
    La : "Asa este, dar cu un mic amendament, pensiile platite de MApN dar din BASS, lunar se vira suma necesara !!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Eiii, na!
    De parca asta ar modifica bruturile avute in socotire la stabilirea mediilor din acea "peroada"!

    RăspundețiȘtergere
  25. @csej 21.08.2024, 17:23
    La : "Si Ciolacu are tot Spiritul haret si e Prim-ministru.O zicala românească graieste"vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri"
    Unul care isi zice Cezar si care a încercat de n ori sa intre la AISM da vina pe nereusita"nu am avut pile".".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Si daca Ciolacu a ajuns prim-ministru cu Spritu Haret inseamna ca Spritu Haret, si ale SRL-uri producatoare de diplome contra cost, a devenit un far calauzitor in invatamintul superior romanesc, si a produs si invatatori de mare anvergura stiintifica???
    De ce , bre naucilor, dupa ce ca sinteti dobitoci, mai si claxonati???

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu nu am înțeles ce este așa zisa mica recalculare de la pensiile civile care țin frontul zilele acestea. După mica recalculare , se emite altă Decizie de recalculare ?
    @MA este rugat ca să facă lumină.
    Mersi

    RăspundețiȘtergere
  27. @Leo 21.08.2024, 18:31
    La : "Eu nu am înțeles ce este așa zisa mica recalculare de la pensiile civile care țin frontul zilele acestea. După mica recalculare , se emite altă Decizie de recalculare ?
    @MA este rugat ca să facă lumină.
    Mersi".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Unde, cine, despre ce si in ce context a vorbit despre o "mica recalculare"???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La toate tembeliziunile , s-a spus că va exista începând cu 01.09.2024 timp de 6 luni "mica recalculare" , în care pensionarii din sistemul public de pensii pot aduce adeverințe în forma prevăzută de legea 360/2023 , ca să li se facă "mica recalculare".
      Mai spuneau vorbitorii tembeliziunilor că firmele care eliberează aceste adeverințe , cer bani MUUULȚI . Cam 100 de lei pagina .
      Cam asta am înțeles eu din Legenda numită "MICA RECALCULARE". Dar nimeni nu a spus că se va emite o altă Decizie. Normal ar fi , dar nu am auzit pe nimeni confirmând asta , nici pe Baciu , nici pe ministra muncii , nici pe MOȘ LEONTE , nici pe "experții" de la tv-uri. Nici nu știu unde în Legea 360 se vorbește despre procedura micii recalculări.

      Ștergere
  28. Am uitat să pun și un link. De , vârsta................
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/marea-cheltuiala-pentru-mica-recalculare-sute-de-pensionari-trebuie-sa-achite-taxe-uriase-pe-adeverinte-pentru-venituri-suplimentare-2902661

    RăspundețiȘtergere
  29. @Leo, parca am mai spus pe blog despre magaria CNPP !
    Desi au la Dosar, cel putin dupa aprilie 2001, documente cu sporuri NEPERMANENTE (Prime, al 13 lea Salariu, etc.), in termen de 6 luni se vor trimite noi Decizii , puse in plata cu data de 01.09.2024 !
    De asemenea, cei care aduc Adeverinte cu alte venituri, grupe de munca, sporuri, etc.vor primi Decizii de Revizuire, dar cu plata din luna urmatoare depunerii noilor documente .
    Pricepusi Oltene ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DAAAAAAAAAAAAAAAA
      Acum E LUMINĂ !
      Păi CNPP a făcut o SEMIRECALCULARE. Deci s-au chinuit 4 ani ca să facă EVALUAREA DOSARELOR (digitalizarea lor cu toate actele de la dosar) , ca să mai amâne cu încă 6 luni luarea în calcul a tuturor adeverințelor de la dosar.
      Mulțumesc.

      Ștergere
    2. CITAT din akord
      (21.08.2924/22:14)
      "Dupa care tot aia o sa urle ca au dat cate 2-3000 de lei si le-a crescut pensia cu 5.Cu 5 lei zic.
      Cica poprul roman e ❓intelept ba chiar destept.❓Incep sa am serioase indoieli. ❗❗"
      Încheiat CITATUL,
      🌞 Comentariu:
      .."îndoielile" . tale..pot fi..certitudine..😜❗, pt. că sunt, din păcate.., confirmate de faptul că, cel puțin practic și ..ISTORIC.., între.."înțelepciune" și nivelul de trai al unui popor există o .directă legătură..!; ..și cum..se afirmă că noi, românii..= suntem ..cam pe ultimele..2..3 locuri ..privind NUVELUL DE TRAI.., cam pe ."acolo"..am..cam fi și cu.."înțelepciunea/~ inteligența ~.."..❗😜👻😭

      Ștergere
  30. @MA, un vecin, Buldozerist, de la 4000 lei ajunge la 5400 lei Brut, cat un colonel pensionat in anii '2000 !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăstea pensii tată din link-ul de mai jos, de fochiști , de buldozeriști , de lăcătuși , de mineri , de cofetari/patiseri ,.... nu de colonei cu 3800 lei lunar sau de maiori ingineri de 3000 lei lunar.
      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/legea-pensiilor/noua-lege-a-pensiilor-face-victime-printre-seniori-am-lesinat-cand-a-venit-mi-a-adus-pensia-de-la-7-300-la-4-800-e-posibil-asa-2901257

      Ștergere
  31. Colonel pensionat in 2000 pensie calculată pe 223 mult mal mica decat spui tu.Pentru asta trebuie reformă si in sistemul pensiilor militare.Doi colonei cu funcții egale,cu vechimi egale, aceleasi specialități militare pensii egale.Ti-ai gasit.Echitatea presupune costuri. Si MApN,MAI ,SRI,SPP,SIE nu vor.

    RăspundețiȘtergere
  32. In afara de rind...

    Despre minciunile claudiotului...

    La https://www.huhurez.com/2024/08/realitatea-despre-pensiile-militare.html afiseaza cuponul de pensie al cifrimului... prezentindu-l ca avind vechimea de 22 de ani...
    Dar... la https://www.huhurez.com/2018/05/decizie-de-actualizare-cu-baza-de.html este prezentata decizia de actualizare a aceluiasi cifirm. Decizie din care scrie vechimea efectiva de 13 a 23 z, vechimea cumulata (cu conditiile de munca) de 18 ani!

    Mergeti si informati-va de la claudiot, si vi se va spune ca 13 ani este egal cu 22 de ani!

    RăspundețiȘtergere
  33. Revisal:registrul electronic de evidenta a salariaților, a intrat în vigoare la data de 01/01/2011.
    Pana atunci au funcționat cărțile de munca, pt civili.
    În cărțile de munca nu erau trecute toate drepturile salariale, pt care într-un fel sau altul s-au plătit contribuții, la stat.
    De ex pe fondul de salarii, etc. aici intra acordul global, individual, de echipa, de brigadă, etc, prime, etc.
    Pensiile civile s-au stabilit după cartea de munca, fara a se lua în calcul toate drepturile contributive.
    Romania s-a trezit cu peste 100000 de procese, civile, cele mai multe câștigate, unde civilii au cerut , pe legea 263/2010 ca pensia sa reflecte toate contribuțiile lor.
    Mica recalculare, se referă la aceste aspecte, legate de toate drepturile pt care civilii au suportat contribuții, într-un fel sau altul și n-au beneficiat de acest lucru la pensie.
    Problema-i că România a introdus firmele private de arhivare.
    De ex Spitalul X din București sau Cluj sau Iași sau Craiova sau Timișoara sau, etc a predat arhiva unui SRL care are cheltuieli mari de păstrare și interogare in vederea eliberării unor adeverințe, cheltuieli la care România nu participă, dar este bucuroasă că cetățenii îndreptățiți, n-au bani să-și obțină drepturile legale !!!

    RăspundețiȘtergere
  34. In afara de rind...

    Claudiotul incearca sa-si stearga urmele...
    La cuponul cifrimului a modificat vechimea prezentata ... a facut 12 din 22, desi cifrimul are vechime de 13 ani!
    Iar pe fotografia cuponului a sters si ultimele urme ale numelui...
    Vechime pe care cifrimul si-a prezentat-o cu mina lui in texte de comentarii... Texte si fotografii cu copii, adrese si capturi de ecran...
    Subtirel tare claudiotul!
    Ce sa mai zicem despre cei care se uita'n gura lui!

    RăspundețiȘtergere
  35. Puteti lua Notițe:
    https://www.cnpp.ro/ro/noutati/-/asset_publisher/FbjvUfJwDu7P/content/lista-veniturilor-care-se-valorifica-la-recalcularea-pensiilor?redirect=https%3A%2F%2Fwww.cnpp.ro%2Fro%2Fnoutati%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_FbjvUfJwDu7P%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D3

    RăspundețiȘtergere
  36. Boss, care naiba e cuponul CIFRIMULUI asa ca par egzampla k chiar eram curios,sau nu am eu rabdare sa studiez cele,ori careva papa ceva...Rezon.

    RăspundețiȘtergere
  37. Adio indexare pensii militare

    https://politicaapocalipsei.net/2024/08/21/adio-indexare-pensii-militare/?amp=1

    RăspundețiȘtergere
  38. Mosule ejti ghiabur ,o ai de peste 10.000 de bulioane,nu te-ai prezentat cu coponu' pe insectar!

    RăspundețiȘtergere
  39. Cei care v-ați propus să mergeți în Ucraina, pe E 81, zic de Transilvania: Sibiu , Cluj-Napoca, Zalău, Satu Mare, etc.la granița dintre Județele Cluj și Salaj, pe dealul Topa Mica, se afla un mare depozit de arhivare a firmei RIBEIT
    Care aveți drum, documentati-va și veți înțelege multe lucruri, ne la locul lor privind recalcularea pensiilor civile.

    RăspundețiȘtergere
  40. @ifrim 23.08.2024, 11:42
    La : "Mosule ejti ghiabur ,o ai de peste 10.000 de bulioane,nu te-ai prezentat cu coponu' pe insectar!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ahîm!
    I'asa de mare ca treb'e sa tipareasca suma pe doua cupoane, ș'a trebuit ca banca sa-mi dea doua carduri ca sa'ncapa pensia!

    Acuma sa vedem ce-o sa faca claudiotu' cu acele cupoane... de-ale cifrimului si calinului nostru!
    Că de la m.a.i e seceta aproape totala, si la fel si pensii de-acelea care'ar fi trebuit sa exemplifice marile diferente intre pensiile din perioade diferite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moșule:
      .."eu".."Călin..12.." nu am "corespondat" de prin.. 2022.. cu.. "huhurez. com" , așa că nu am trimis..NIMIC..la acel site..plin de .. "viruși" și.."spărgători" de..conturi..?!(de toate felurile..👻😭😜🌞❗👹😈🥶..)

      Ștergere
  41. C'o vi'n't vorba da "listra" claudiotului...

    Bre, Caline, ce dracu cipilică ai pe cap in poza pe care ai trimis-o pe lîngă cupon???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moșule:
      1..nu știu la care "Călin"..❓=te referi.., dar eu nu ți-am trimis..recent.."o poză".. cu.."ciupilică"..👻❗😜.., dar nici cu vreun "cupon"..( probabil ..de pensie..❗👻);
      2..eu "Călin..12" ți-am trimis numai CUPONUL MANDAT DE PENSIE..din ian.2024,= cel cu supraimpozitarea și impozitul total(10%+ 15%)= 529 lei/ din 6.335 lei PENSIA BRUTĂ ❗
      ..e posibil ca acel.."alt Călin= să fie din de prin.."zona TG-MUREȘ.." 👻❓❗( am primit o notificare.."de atenționare"
      ..despre un posibil.."alter ego"..duplicat..❗❓)

      Ștergere
  42. E posibil sa nu vedem indexarea.Daianu plin de teorie dar practic o nulitate.Cu ce s-au ales romanii cat timp a fost ministru de finanțe.?Cu nimic.
    Ciucă președinte!?O glumă.Civilii au impresia ca daca Ciuca are pensie enormă si restul are pe aproape.Nici cu ceilalți candidati nu ma laud.
    Adevarul este ca la civili multe pensii au crescut.Cei cu creșteri vor vota PSD sau PNL.

    RăspundețiȘtergere
  43. @Calinmihaib12 23.08.2024, 16:24
    La : "Moșule:
    1..nu știu la care "Călin"..❓=te referi.., dar eu nu ți-am trimis..recent.."o poză".. cu.."ciupilică"..👻❗😜.., dar nici cu vreun "cupon"..( probabil ..de pensie..❗👻);....".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Mvaiiii!
    Da' lu' claudiot i-ai trimis cupon???

    RăspundețiȘtergere
  44. @Calinmihaib12 23.08.2024, 16:35
    La : "Moșule:
    .."eu".."Călin..12.." nu am "corespondat" de prin.. 2022.. cu.. "huhurez. com" , așa că nu am trimis..NIMIC..la acel site..plin de .. "viruși" și.."spărgători" de..conturi..?!(de toate felurile."...
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Sa chiorasti tu ca nu esti cel de la nr.crt. 54 de la https://www.huhurez.com/2024/08/realitatea-despre-pensiile-militare.html ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. El e. , el e , îl cunosc după creastă , e la fel ca la Gearmata...........

      Ștergere
  45. Moșule:
    ... păi= am scris CLAR ..aici = că eu nu am mai scris pe site-ul "huhurez.com" de aproape 2 ani/ de prin..sept.2022..1❗; dacă.." vrei" să crezi, e bine, iar dacă.."te îndoiești"..= e problema ta..😜❗
    ( întreabă-l chiar pe .."huhu"..!)

    RăspundețiȘtergere
  46. @Calinmihaib12 23.08.2024, 18:32
    La : "Moșule:
    ... păi= am scris CLAR ..aici = că eu nu am mai scris pe site-ul "huhurez.com" de aproape 2 ani/ de prin..sept.2022..1❗; dacă.." vrei" să crezi, e bine, iar dacă.."te îndoiești"..= e problema ta..😜❗
    ( întreabă-l chiar pe .."huhu"..!)".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Nu'ntreb pe nimeni!
    Pentru a te crede, trimite tu, pe adresa dolhasca9@gmail.com, in urmatoarele 5 minute, cuponul tau de pensie din aug.2024!
    Heiiii, nu un cupon de-al vreunui vecin!

    RăspundețiȘtergere
  47. Moșule..
    ..sunt la pescuit..pe BEGA.., așa că o să-ți trimit .cuponul din august( identic cu cel din Ian.2024.. , când ajung acasă..😜❗( la noapte..!)

    RăspundețiȘtergere
  48. @Calinmihaib12 23.08.2024, 18:59
    La : "Moșule..
    ..sunt la pescuit..pe BEGA.., așa că o să-ți trimit .cuponul din august( identic cu cel din Ian.2024.. , când ajung acasă..😜❗( la noapte..!)".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Pe ala, de la vreun vecin, sa-l crezi tu ca-i de-al tau!
    De-al tau este cel de la claudiot! Clar!

    RăspundețiȘtergere
  49. Moșule:
    ..23.08.2024: ora 22:14'' ai primit emailul cu poza.."CMPs" din 18.Ian.2024 ?

    RăspundețiȘtergere
  50. @Calinmihaib12 23.08.2024, 22:17
    La : "Moșule:
    ..23.08.2024: ora 22:14'' ai primit emailul cu poza.."CMPs" din 18.Ian.2024 ?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Da!
    Nu rezulta de "nicaria" ca'n acele poze nu sint cupoanele lui Zelenski!

    RăspundețiȘtergere