Pagini

19 iulie 2024

Speranțe spulberate

Sint multi de-ai nostri care asteapta acordarea ajutoarelor la trecerea in rezerva!

In Monitorul oficial nr. 696/18.07.24 a aparut o Decizie a ICCJ referitoare la “Dezlegarea unor chestiuni de drept!

Este vorba despre "indemnizatia de pensionare" pentru magistrati (echivalentul ajutoarelor primite de militari/politisti la trecerea in rezerva).

ICCJ hotaraste ca "(*masura de neacordare a*) indemnizația de pensionare prevăzută de art. 81 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, a încetat la data abrogării Legii nr. 303/2004, fără ca dreptul la acordarea indemnizației de pensionare să redevină actual începând cu data încetării oricărei cauze de suspendare ori de neaplicare a dispozițiilor art. 81 alin. (1) din Legea nr. 303/2004.".

Asta'nsemnind ca si cei de-ai nostri care mai cer acele drepturi treb'e sa'nteleaga ca:
- ultima lege care acorda acele drepturi era l.284/2010 care a fost abrogata de catre l.153/2017
- deci dreptul la acele ajutoare a disparut pentru toti, complet, definitiv si pentru totdeauna!

 Iar au luat banii degeaba avocatii care au promis marea cu sarea!

No, asta-i!


70 de comentarii:

  1. Brava Mosule ,nu sunt fan al unui blog de pensionari anume (mai arunc un ochi aici, altul dincolo..) dar aici o zici bine ! Ce e al dumneata e pus deoparte, chit ca de multe ori nu esti vazut bine. Macar de ar intelege ,,cestiunea " si cei care vantura aiurea apele. Ps. ca doar e seceta :))).

    RăspundețiȘtergere
  2. Culmea culmilor este ca cifrimii nu vor mai putea behai ca "Uite, bă, justitia aservita iar le-o trage militarilor!".
    S'asta pentru simplul motiv ca respectiva Decizie a ICCJ este "ezact" pe tema acelor indemnizatii (*ajutoare la iesirea la pensie*) ale magistratilor pensionati dupa 2017 de cind nu se mai acorda!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu aș spune "pt. totdeauna" , în cazul magistraților....
    TOTDEAUNA este fratele lexical al lui NICIODATĂ, iar despre NICIODATĂ umblă o vorbă înțeleaptă , cum că "Niciodată să nu spui Niciodată."
    De ce ?
    Pt. că NIMENI nu va apuca NICIODATĂ ca să trăiască TOTDEAUNA pt. a fi martor la eveniment.
    Iar avocații vor fi TOTDEAUNA ca să ne ajute.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am ieșit în pensie in 2016 și nu am primit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Liniste de mormînt la claudioti (ca si pe la grupurile facebuciste)!
    Toti "specialistii", si avocățelarii claudioto-păsăricești, mari asigurători că ajutoarele la trecerea in rezerva vor fi cîștigate de avocăței pricepuți, tac ca porcu'n popușoi, stînd triști ca_cățeii care se ling intre picioarele de dinapoi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MA ,
      parcă porcu' se linge acolo...........
      Iar cățelu' pe bot.
      Cel puțin cam de 20 de ani încoace.

      Ștergere
  6. @Anonim 19.07.2024, 20:07
    La : "Eu am ieșit în pensie in 2016 și nu am primit.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Corect!
    Ridic mina si recunosc c'am gresit cu iesirea la pensie din 2017!

    Ajutoarele la trecerea in rezerva nu s-au mai platit incepind cu anul 2011 - l.285/2010.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Leo 19.07.2024, 21:24
    La : "@MA ,
    parcă porcu' se linge acolo...........
    Iar cățelu' pe bot.
    Cel puțin cam de 20 de ani încoace.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Brava!
    Numai invatatura claudioto-pasariceasca insusita temeinic (pina la atingerea nivelului cifrimilor) poate crea convingerea ca porcu' se poate linge intre picioarele de dinapoi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dl Alecu, îmi cer scuze pt c-am greșit Nr Monitorului Oficial.
    La noi este căldură mare și pe timp de zi și pe timp de noapte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cine mai cunoaște puțin drept,nu mult doar puțin,ascultați ce va spun:
    1. Din 2011 și până s-a abrogat în 2o17,cei care au avut dreptul la ajutoare,nu s-au acordat datorită faptului că.... CUPLUL de nemernici care "operau"la putere atunci,le-au suspendat prin l.285/2010,și de atunci prin OUG emise la sfârșitul.de an toate guv. au procedat la fel.Suspendate,nu anulate!
    Buuun.Asta trebuia sa lămurească ICCJ,și anume:
    Perioada când legea era în vigoare,și perioada de după aprogarea legii.
    Dar ca să fie siguri ca nu se va mai da aceste ajutoare,guv.a continuat și după ce s-a abrogat legea cu emiterea de OUG pe aceeași temă.De ce? Simplu,pt.ca o sec.daca se întra în noul an și nu prevedeau ca nu se acorda,cei în drept se puteau adresa instantelor cu acțiuni pt.acordarea lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă erau suspendate și sunt suspendate/anulate și acum, ce să mai decidă instanța? Cum zicea MA despre „întrepicioare”.

      Ștergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. @MA,
    Te rog lămurește-mă și pe mine.
    1. Pensia suplimentară pt. pensiile civile s-a plătit pînă în anul 2001 inclusiv ?
    2. Dacă DA , de ce la Art. 168 din L 263/2010 se prevăd procente de suplimentare a punctajului și după anul 2001 ?
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  12. @Leo 22.07.2024, 07:30
    La : "@MA,
    Te rog lămurește-mă și pe mine.
    1. Pensia suplimentară pt. pensiile civile s-a plătit pînă în anul 2001 inclusiv ?
    2. Dacă DA , de ce la Art. 168 din L 263/2010 se prevăd procente de suplimentare a punctajului și după anul 2001 ?
    Mulțumesc".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Intrebare specifica unui participant activ la un "club de discutii" in care toti .diotii si cifrimii isi dau cu pre(su)pu(ț)sul, iar idioteniile lor sint considerate adevaruri, fara ca cineva sa puna punctul pe i!
    (****Claudiu Marin spunea...
    @Alexandru.....
    Aici suntem un club de discutii, nimeni nu este atoatestiutor. Faclia mesajului blogului este purtata de cititorii si comentatorii de toate felurile......
    20 iulie 2024 la 20:22*********)

    S'acuma "să trecem la cestiune":
    - cei aflati in cimpul muncii (in activitate) plateau (li se retinea) "contributie la fondul pentru pensia suplimentara"
    - din apr.2001 cei in activitate nu mai platesc contributie la fondul pentru pensia suplimentara
    - pentru aceste contributii platite:
    ---- inainte de apr.2001 "statul" a stabilit ca cei care contribuisera la fondul pentru pensia suplimentara sa primeasca, "alaturi" de pensia cuvenita, si o "pensie suplimentara" (stabilita tot ca procent din retributiile lor)
    - dupa apr.2001 nimeni dintre cei in activitate nu a mai platit contributie la fondul pentru pensia suplimentara
    ---- tot statul a hotarit (l.19/2001, l.263/2010, l.127/2019, l.360/2023, l.164/2001, l.119/2010, oug 1/2011, l.223/2015) ca pensionarilor care platisera (in timpul activitatii) contributie la fondul pentru pensia suplimentara, sa li se "restituie" (sub o forma sau alta - majorare de punctaj, sau majorare de procent de calcul) acele contributii.
    ---- deci pina'n 2001 lucratorii PLATEAU CONTRIBUTII, iar statul le PLATEA PENSIE suplimentara
    ---- dupa 2001 lucratorii nu mai PLATESC acele contributii, dar statul le RESTITUIE (plateste) "sumele" cu care contribuisera ... NUMAI celor care (pina in 2001) contribuisera. Celor care, dupa 2001, nu au mai contribuit li se "restituie" (plateste) numai ceea ce contribuisera (pina'n 2001).

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru stabilirea pensiei militare de stat ce trebuia adăugat în decizia de actualizare din 2017 la pensia stabilită cf produsului dintre procentul de calcul(procent Vechime și procent pensie suplimentara)si baza de calcul cf art .28 :
    — majorarea pensiei cf art.11 din Legea nr.80/1995 (sporul OMM) corespunzătoare pensiei stabilite din decizia de actualizare
    SAU
    - majorarea pensiei cf art.11 din Legea nr.80/1995 (sporul OMM) corespunzătoare pensiei din decizia de inițială de stabilire a pensie( cea neactualizata)?

    RăspundețiȘtergere
  14. CITAT din:@ mos Alecu
    (22.07.2024/10:33'):
    "--- dupa 2001 lucratorii nu mai PLATESC acele contributii, dar statul le RESTITUIE (plateste) "sumele" cu care contribuisera ... NUMAI celor care (pina in 2001) contribuisera. Celor care, dupa 2001, nu au mai contribuit li se "restituie" (plateste) numai ceea ce contribuisera (pina'n 2001)."
    Încheiat CITATUL,
    Moșule: te întreb.., pt. că..neinteresându-mă direct.."amănuntul..". = chiar nu știu dacă acea contribuție: "CCI"/ "CIB" sau cum s- o mai fi numind după martie 20001din "04/200".. încoace = a fost reținută = "din oficiu".. din venitul/salariul lunar brut..al angajaților.. "legali".., sau la cererea expresă a "angajatului".❓;
    ..mie, angajat în MApN : în intervalul: 04/2001..12/2002 mi s-a reținut din SLB : "5%" pt.: "CPS"= contribuție pt. PS. SUPL..., iar în intervalul: ..01/2003-10.2004, mi s-a reținut..tot "5 %" /SLB..= pt. "CCI" (?).., {așa scrie in.." fluturașii" cu soldele lunare..!}
    ..în rest..e limpede ..❗

    RăspundețiȘtergere
  15. Citesc pe ici, pe colo, blogurile militare... Am fost introdus în grupuri private de genul „Ciucă e un idi0t”, unde se făcea propagandă rusească și de unde am fost scos rapid când am zis că e aiurea să fii militar și să faci politica celor care ne-au furat Tezaurul.

    Ce înțeleg eu până acum, să îmi fie scuzată ignoranța, este că cel mai deștept de pe bloguri este cel care zice că are cele mai „beton” studii juridice și despre pensii. Apoi, când intri pe alt blog, afli că același individ este considerat un „idi0t”.

    Mai înțeleg că suntem dezbinați, noi cadrele în rezervă și în retragere, deoarece nu există nici voința politică și nici banii necesari pentru eliminarea inegalităților dintre noi, iar asta ne ocupă tot timpul. Cei cu avantaje spun să se schimbe câte ceva, dar nu părțile esențiale, cei cu mai puține avantaje spun să se schimbe totul. Și, împreună, le umplu frigiderele celor activi din CPS-uri și direcțiile financiare.

    Apoi, că suntem nereprezentați, iar atâta timp cât asociațiile sunt lipite politic fie de PSD, PNL, sau de AUR, prin unii șefi și șefuleți, interesele politice accentuează această frustrare de nereprezentativitate.

    De asemenea, nu pot să nu observ că sunt asociații guralive dar moarte, menținute în viață precum bunica pusă în geam ca să mai primească pensia. Mă refer la SCMD, ale căror strigări de proteste, cel puțin la Timișoara, mai atrag doar 4-5 membri de sindicat. Asta deși șeful cu simpatii la Kremlin e prezent la toate televiziunile și vorbește în numele meu și al dvs.

    Mai înțeleg că mulți dintre noi văd țara prin prisma veniturilor personale, mai ales a pensiei, și sunt dispuși să dea mai departe orice propagandă, orice fake news care servește tocmai adversarilor țării noastre și din alte părți ale lumii.

    Ce nu înțeleg eu sunt trei chestiuni:

    - Când militarii armatei au ajuns să se milogească pentru 100 de lei, cât promitea Ceaușescu în '89 (mai mult sau mai puțin), deși au capacitatea de a face banii ăștia în câteva ore, că doar nu suntem proști.
    - Când vom înțelege că timpul pe care îl avem la dispoziție după ieșirea la pensie, 24/7 cum se spune, este mult mai valoros decât banii.
    - Ce ne desparte atât de mult încât corpul militarilor în rezervă și în retragere nu poate fi o forță în România.

    Astfel de lămuriri caut pe bloguri cum este acesta și pentru care am toată admirația că cineva își alocă din timp pentru a transmite informații și a modera comentarii precum acesta.

    Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Calinmihaib12 22.07.2024, 14:20
    La : ".......Moșule: te întreb.., ... acea contribuție: "CCI"/ "CIB" sau cum s- o mai fi numind după martie 20001din "04/200".. încoace = a fost reținută = "din oficiu".. din venitul/salariul lunar brut..al angajaților.. "legali".., sau la cererea expresă a "angajatului".❓;...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    - L.27/1966:
    Articolul 70
    Cu începere de la 1 ianuarie 1967 se instituie, în afară pensiei de asigurări sociale, pensia suplimentară, care se bazează pe principiul mutualitatii între angajaţi.
    Articolul 71
    (1) Fondurile necesare pentru plata pensiei suplimentare se formează din contribuţia TUTUROR angajaţilor.

    L.3/1977
    Articolul 64
    (1) Contribuția de...pentru pensia suplimentară se plătește, în condițiile legii, de către TOTI salariații cuprinși în sistemul asigurărilor sociale, ...

    RăspundețiȘtergere
  17. @Anonim 22.07.2024, 14:16
    La : "Pentru stabilirea pensiei militare de stat ce trebuia adăugat în decizia de actualizare din 2017 la pensia stabilită cf produsului dintre procentul de calcul(procent Vechime și procent pensie suplimentara)si baza de calcul cf art .28 :
    — majorarea pensiei cf art.11 din Legea nr.80/1995 (sporul OMM) corespunzătoare pensiei stabilite din decizia de actualizare
    SAU
    - majorarea pensiei cf art.11 din Legea nr.80/1995 (sporul OMM) corespunzătoare pensiei din decizia de inițială de stabilire a pensie( cea neactualizata)?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Actualizarea pensiei insemna aducerea pensiei la nivelul generat de "noua" baza de calcul ("noua" baza de calcul fiind cea rezultata dupa majorarea SF din iun.2017).
    Cuantumul acestei pensii ACTUALIZATE devenea cuantumul caruia sa i se aplice sporul din art.11/l.80/1995.
    (***L.80/1995 Articolul 11
    ...
    (3) Pensionării militari decorați cu "Semnul onorific" clasele a III-a, a II-a și I beneficiază de un spor de 10%, 15% și, respectiv, 20% al cuantumului pensiei.***).

    Aiureala introdusa de curtenii de conturi a produs dracu stie ce aiureli in capurile celor de la CPS/MAI...ca urmare de adresat aceasta intrebare celor care "produc" deciziile de recuperare a sumelor incasate necuvenit!

    RăspundețiȘtergere
  18. @Andrei 22.07.2024, 14:22
    La : "Ce înțeleg eu până acum, să îmi fie scuzată ignoranța, este că cel mai deștept de pe bloguri este cel care zice că are cele mai „beton” studii juridice și despre pensii. Apoi, când intri pe alt blog, afli că același individ este considerat un „idi0t”.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Cind se demonstreaza ca adeseori (spre intotdeauna) bate cîmpii, ce sa faci: sa-l crezi ca-i beton la studii, sau sa-i spui de-a dreptu' ca-i idiot???
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : "Când militarii armatei au ajuns să se milogească pentru 100 de lei, cât promitea Ceaușescu în '89 (mai mult sau mai puțin), deși au capacitatea de a face banii ăștia în câteva ore, că doar nu suntem proști.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Tinerețe, tinerețe, tare mai ai tu impresia că numai tu exiști!
    Ia imagineaza-ti tu, tinerete, ca pe lumea asta mai exista si dintre cei pensionati "din antichitate", la care 100 de lei inseamna mult si nu-i mai duce "putirința" sa faca acei bani in citeva ore!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnule Moș Alecu
    Mulțumesc pt răspunsul dvs
    Noua pensie militara de stat actualizata cf deciziei din 2024(de modificare a deciziei de actualizare din 2017) reflecta doar majorarea cu 15% a SF din 2017 ceea ce a generat creșterea bazei de calcul limitată la procentul de calcul.
    Sporul OMM adaugat in aceasta decizie din 2024 este cel din decizia de pensie inițială corespunzator bazei de calcul de atunci și nu a fost aplicat noii baze de calcul generată de majorarea SF in 2017. In decizia de actualizare din 2017 pt determinarea pensiei militare de stat s a aplicat SPORUL OMM la noua pensie actualizata generata de creșterea bazei de calcul cf majorării SF
    Pe scurt pt determinarea noii pensii militare actualizate in decizia din 2024 s a luat cuantumul pensiei militare de stat din decizia de pensie din 2017 ( ce conținea sporul OMM cf calculului pensiei la acea data: , bazei de calcul de atunci si procent de calcul) fara indexarea de 5,25% și s a adăugat creșterea rezultată a bazei de calcul cf majorării SF fata de cea din decizia de pensie , limitata la procentul de calcul.

    RăspundețiȘtergere
  20. Călin comentează:
    @Anonim
    (22.07.2024/20:42'):
    ..vă citez:
    " Sporul OMM adaugat in aceasta decizie din 2024 este cel din decizia de pensie inițială corespunzator bazei de calcul de atunci și nu a fost aplicat noii baze de calcul generată de majorarea SF in 2017. In decizia de actualizare din 2017 pt determinarea pensiei militare de stat s a aplicat SPORUL OMM la noua pensie actualizata generata de creșterea bazei de calcul cf majorării SF "
    Încheiat CITATUL,
    ● COMENTARIU:
    ..faptul că după actualizarea din 2024 nu vi s-a plătit OMM-ul aferent .."noii" BAZE DE CALCUL..pare o..HOȚIE ❗👿, cu rezerva..că nu știu:
    1. ..în baza cărei reglementări..vi-au "actualizat" PENSIA..❓
    2. ..la fel, în baza cărei reglementări..NU vi-au "actualizat" și OMM-ul ❓

    RăspundețiȘtergere
  21. Cu ce se mai ocupa, MApN !
    În Monitorul Oficial 725 de azi 24 iulie 2024 apare Ordinul M 154/18.07.2024 semnat in numele ministrului, de Dl Secretar de Stat Bachide.
    N-am înțeles ce legătură are Direcția calitatea vieții cu emblema de merit rezerva armatei !!!
    În schimb am înțeles că MApN, este rupt de realitate si-ncearca sa prostească militarii activi, în rezervă sau retragere, total nemulțumiți, oferindu-le margelute de sticla iar președinților de asociații militare le da dreptul să facă propuneri, pt acordarea unor distincții militare.
    Asta ne mai lipsea !!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Ref comentariu
    Calin
    Actualizare cf art 60 alin (1) din Legea 223/2015 in forma legislativă și. data de 30.06.2017 și art.II alin(3) lit b) din Legea 153/2017 pentru aprobarea O.U.G nr.99/2016 prin care cuantumul brut al soldelor de functie a cadrelor militarea a fost majorat cu 15%

    RăspundețiȘtergere
  23. @Anonim 24.07.2024, 17:10
    La : "Călin comentează:
    ...● COMENTARIU:
    ..faptul că după actualizarea din 2024 nu vi s-a plătit OMM-ul aferent .."noii" BAZE DE CALCUL..pare o..HOȚIE ❗👿, cu rezerva..că nu știu:....".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Iar "vorbezi" prostii, naucule!
    In 2024 n-a fost nici vreo actualizare!
    Decizia aia emisa in 2024 zic cei de la CPS/MAI ca "a fost emisa in vederea modificarii (*inlocuirii*) deciziei din 2017".

    RăspundețiȘtergere
  24. @Anonim 24.07.2024, 18:54
    La : "Ref comentariu
    Calin
    Actualizare cf art 60 alin (1) din Legea 223/2015 in forma legislativă și. data de 30.06.2017 și art.II alin(3) lit b) din Legea 153/2017 pentru aprobarea O.U.G nr.99/2016 prin care cuantumul brut al soldelor de functie a cadrelor militarea a fost majorat cu 15%".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    "art.II alin(3) lit b) din Legea 152/2017 " nu "art.II alin(3) lit b) din Legea 153/2017 ".

    RăspundețiȘtergere
  25. Scuze REVIN
    Da, din graba pe tastatura telefonului , corect Legea 152/2017 in loc de Legea 153/2017

    RăspundețiȘtergere
  26. In afara de rind.... despre dobitocenii de-ale natarailor nostri...

    avianyc spunea...24 iulie 2024 la 19:20
    În felul acesta , cf legii ( statutul politistului și al cadrelor militare) odata cu decizia de pensie devii cadru militar în rezervă în evidență CMJ/ CMZ adică pensionar militar cu drepturi de pensie militară.
    Ca la mobilizare poți fi repartizat și pentru nevoile Ministerului de Interne este o alta fateta a lucrurilor.
    La mobilizare în calitate de rezervist dacă te mai cheamă Map sau MI și nu cineva în deal vei îmbracă haina militară a formațiunii unde ai fost repartizat prin Carnetele de mobilizare a unităților militare la timp de pace și razboi.
    Ca atare cf legii nu exista politisti rezervisti , exista doar cadre militare in rezerva.....".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Nataraule... ca ti s-a mai spus de multe ori...
    L.360/2002:
    Art.74
    ...
    (2) La încetarea raporturilor de serviciu polițistul este obligat ca în termen de 15 zile să se prezinte la centrul militar pe raza căruia domiciliază, pentru a fi luat în evidență ca REZERVIST cu specialitatea "poliție" și gradul militar echivalent gradului profesional avut la data respectiva în grupa de evidență a Ministerului Afacerilor Interne.
    (3) Polițiștii luați în evidență ca rezerviști pot fi concentrați sau mobilizați pentru COMPLETAREA efectivelor unităților Ministerului Afacerilor Interne, în condițiile prevăzute de lege.

    Adica, nataraule, exista REZERVISTI dintre fostii politisti (*ca politist nu poate fi decit in activitate*), care se repartizeaza NUMAI pentru completarea efectivelor unitatilor M.A.I. ... nu a altor ministere, si NU DEVIN militari... ci sint luati in evidenta cu niste grade militare (surogat) echivalente gradelor lor profesionale; NU LI SE ACORDA grade militare!

    RăspundețiȘtergere
  27. Am văzut pe undeva,pe un blog,nu mai știu care,ca cei care întra pe acolo sa-și ia lumina ,se mira ca instantele dau sentinte contrare unor-altele!!!
    Nu este nimic de mirare,este dovada care era previzibilă dupa atâtea și atâtea serii scoase după lovitura de stat,serii făcute pe baza de PCR,ci nu pe meritocratie. Un domn general îmi spunea cu ocazia unei întâlniri: "domnule.....,sa vedeți când cei de acuma(era prin 1998) vor termina și vor întra în serviciu,atunci va fi marea durere. "
    Acuma va fi la mână celor de care spunea acel om și nu putem spune ca nu a prevazut ceea ce va urma,nu numai intr-un domeniu,ci în toate! Coroborate cu "hraparetia",
    hoția etc,suntem în punctul ce a spus ăla,de sus,cel mai de sus,în stadiul de "stat esuat"!?

    RăspundețiȘtergere
  28. @Andrei Nu știu ce hram ai purtat prin armata asta de tîmpiti,dar asa de mult te bucuri ca niște camarazi ai tai nu vor mai lua ajutoarele acelea la ieșire la pensie,încât ești în stare sa ieși în Piata Victoriei idioților și sa urli de bucurie.Ca tine sunt mulți. Culmea Neamului Prost,este acela că,tu ești unul care le-ai luat și sume destul de mari până în 2011! Bucură-te,dar sa nu cumva sa te atingă și pe tine,ca și pe ăilalți tâmpiți care va bucurați cu altceva de genul asta! Cum sa pleci la lupta cu astfel da asa ziși Camarazi,care se bucură de niște amărâți ca le-au tăiat un drept pe care alții l-au luat printre care și acest Andrei?Sictir!

    RăspundețiȘtergere
  29. GG25.07.2024, 18:59
    @Andrei Nu știu ce hram ai purtat prin armata asta de tîmpiti,dar asa de mult te bucuri ca niște camarazi ai tai nu vor mai lua ajutoarele acelea la ieșire la pensie,încât ești în stare sa ieși în Piata Victoriei idioților și sa urli de bucurie.Ca tine sunt mulți. Culmea Neamului Prost,este acela că,tu ești unul care le-ai luat și sume destul de mari până în 2011! Bucură-te,dar sa nu cumva sa te atingă și pe tine,ca și pe ăilalți tâmpiți care va bucurați cu altceva de genul asta! Cum sa pleci la lupta cu astfel da asa ziși Camarazi,care se bucură de niște amărâți ca le-au tăiat un drept pe care alții l-au luat printre care și acest Andrei?Sictir!

    RăspundețiȘtergere
  30. Moșule:
    ..ce s- a întâmplat .❓.., căci ai citat un comentariu, ..dar te-ai oprit, ..fără să-ți spui părerea..= într-un fel sau altul..❗

    RăspundețiȘtergere
  31. @Calinmihaib12 25.07.2024, 23:47
    La : "Moșule:
    ..ce s- a întâmplat .❓.., căci ai citat un comentariu, ..dar te-ai oprit, ..fără să-ți spui părerea..= într-un fel sau altul..❗".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Nu am CITAT acel comentariu!
    L-am copiat in perspectiva ca va fi sters neintelegind cui si cu ce ocazie este adresat!

    RăspundețiȘtergere
  32. !n afara de rind...

    Multă lume "năcăjîtă'n cap" mai bîntuie pe net!...

    Iaca c'aparu unu c-o idee si mai creață pentru impozitarea progresiva a pensiilor militare de stat: din pensia bruta sa se scada pensia suplimentara (c'aiasta zice el ca-i contributiva), din ce mai ramine sa se scada 2.000 si restul sa se'mparta in cele trei parti de impozitare!
    Bine'nteles ca_cu'ndemnul: "La trebonal, fratilor!".

    https://www.facebook.com/groups/325240397891650/posts/2024603314622008/

    RăspundețiȘtergere
  33. Pai pensia suplimentara nu e contributiva?

    RăspundețiȘtergere
  34. @Anonim 26.07.2024, 22:41
    La : "Pai pensia suplimentara nu e contributiva?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Pensie suplimentara nu mai primeste nimeni din apr.2001!
    Nici pina la acea data pensiile suplimentare nu erau contributive!

    O pensie este contributiva atunci cind:
    - pentru acea pensie se platesc niste contributii
    - calculul acelei pensii se face STRICT legat de "cantitatea de bani" cu care s-a contribuit intreaga perioada de activitate

    Actualii pensionari militari:
    - nu primesc pensie suplimentara
    - in pensia lor (militara de stat) se introduce si o "recuperare" a sumelor platite drept contributii la fondul pentru pensia suplimentara
    ---- acea "recuperare" nu este "constituita" in functie de "cantitatea de bani" platiti drept contributie
    ---- acea "recuparare" este "constituita" in functie de numarul de ani in care s-a platit acea contributia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..ba da..: pensionarii..m.."primesc" .."PS.Supl."

      Ștergere
    2. Moșule ( 27.07.2024/10:02'):
      ..ești ..de "neînțeles"..👻❗❓: = în finalul comentariului de ieri:..27.07....10:02'= CONTRAZICI..realitatea juridică, legală și.. faptică..😜👻❗
      ..ba da: ("actualii" = adică TOȚI..pensionarii "în plată"..) pensionarii primesc Ps. Suplim."..😜❗= procente de calcul sau punctaj suplimentar la ."..PL.".. 😜❗; că nu vrei să- i spui pe nume.., poți să "o botezi.." cum vrei.., dar adevărul simplu ăsta..e = atât timp cât..legea 223..prevede = asta în art. 108..!; ("suplimentul" e in funcție de nr. anilor de .."contribuție" cât și de încadrarea în.."plafoanele".. anilor care dau drept diferențiat de: ..3-6-9 %..= după caz..❗)
      ..restul..e .."gargară"..❗

      Ștergere
  35. alecule, ai nimerit-o : speranțe spulberate, ca tinerii României, să devină soldați și gradați voluntari, pe baza de contract !!!
    Deficitele de personal din MApN, azi sunt mari, mâine și mai mari...

    RăspundețiȘtergere
  36. De la 1 septembrie se va mări pragul de impozitare de la 2000 lei la 3000 lei,a anunțat domnul Baciu,de la casa națională de pensii!Asta înseamnă 100 de lei câștig ,pentru cei cu pensii peste 3000 lei! Sperăm să fie așa! Oricum, prețurile cresc în continuare, nu știu ce acoperă cei 100 de lei!Cu solda de grad, văd că a rămas ,ca-n tren!Vedem la toamnă!

    RăspundețiȘtergere
  37. @Calinmihaib12 28.07.2024, 10:16
    La : "..ba da..: pensionarii..m.."primesc" .."PS.Supl.""
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Uăi, nătărăule diliu, dupa "vrîsta" pe care sustii c'o ai ai fi fost "eligibil" pentru pensionare pe og 7/1998:
    - pensionare pe d.214/1977
    - decizie de pensie cu:
    ----- pensia pentru "munca depusa"
    ----- pensia suplimentara
    - cupoane de pensie pina'n apr.2001 pe care erau inscrise:
    ----- pensie
    ----- pensie suplimentara
    - din mai.2001 de pe cupoane dispare "pensia suplimentara"
    ----- dupa recalcularea pensiilor "vechi" si trecerea lor pe l.164/2001, precum si la cei pensionat pe l.164/2001, deciziile de pensie nu mai cuprind sumele corespunzatoare vreunei "pensii suplimentare"

    De atunci nu mai exista, nu se mai vorbeste despre, nu se mai calculeaza, si nu se mai inscriu nicaieri sumele provenite din vreo "pensie suplimentara"!

    Diliule!!!

    RăspundețiȘtergere
  38. @Calinmihaib12 28.07.2024, 10:43
    La : "Moșule ( 27.07.2024/10:02'):
    ..ești ..de "neînțeles"..👻❗❓: = în finalul comentariului de ieri:..27.07....10:02'= CONTRAZICI..realitatea juridică, legală și.. faptică..😜👻❗
    ..ba da: ("actualii" = adică TOȚI..pensionarii "în plată"..) pensionarii primesc Ps. Suplim."..😜❗= procente de calcul sau punctaj suplimentar la ."..PL.".. 😜❗; că nu vrei să- i spui pe nume.., poți să "o botezi.." cum vrei.., dar adevărul simplu ăsta..e = atât timp cât..legea 223..prevede = asta în art. 108..!; ("suplimentul" e in funcție de nr. anilor de .."contribuție" cât și de încadrarea în.."plafoanele".. anilor care dau drept diferențiat de: ..3-6-9 %..= după caz..❗)
    ..restul..e .."gargară"..❗".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Dilimandrache, citeste la "mos alecu 28.07.2024, 11:30"!

    RăspundețiȘtergere
  39. Bai Hoților, ați furat banii pt.pensia suplimentara.
    Ce atâta sofisticarii?
    S-au luat banii și nu se mai da PS.
    Unde e garanția Băncii Naționale a României?
    Dacă nu se mai da PS atunci sa se dea banii înapoi.
    Săriți!!!!!! HOTII!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  40. @Anonim 28.07.2024, 12:13
    La : "Bai Hoților, ați furat banii pt.pensia suplimentara.
    Ce atâta sofisticarii?
    S-au luat banii și nu se mai da PS.
    Unde e garanția Băncii Naționale a României?
    Dacă nu se mai da PS atunci sa se dea banii înapoi.
    Săriți!!!!!! HOTII!!!!!!!!!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Iosife, Iosife, vezi ca te-a dat Balaceanca in urmarire!

    Vezi ca de la Banca Nationala au fost mutati la CEC!
    Si, sa mori tu ca din 2001 pin'acuma, cu majorarile de procent, nu ti-ai recuperat "cheltuielile"???

    RăspundețiȘtergere
  41. @MA, ma consolez cu gandul ca in procentul de 85% intra cei 9% PS si pierd acelasi procent ptr.9 ani acordati pentru grupele de munca !!
    PS. La pensiile civile in total puncte obtinute sunt cuprinse si punctele ptr.PS:
    "Asigurații care au contribuit la Fondul pentru pensia suplimentară cu 2%, 3%, respectiv 5% beneficiază de o creștere a punctajului, determinat prin aplicarea următoarelor procente la punctajele lunare realizate în aceste perioade, astfel:
    a) 16% pentru perioada 1 ianuarie 1967-31 decembrie 1972;
    b) 13% pentru perioada 1 ianuarie 1973-31 decembrie 1977;
    c) 14% pentru perioada 1 ianuarie 1978-30 iunie 1986;
    d) 21% pentru perioada 1 iulie 1986-31 octombrie 1990;
    e) 15% pentru perioada 1 noiembrie 1990-31 martie 1991;
    f) 14% pentru perioada 1 aprilie 1991-31 martie 1992;
    g) 13% pentru perioada 1 aprilie 1992-31 decembrie 1998;
    h) 22% pentru perioada 1 ianuarie 1999-31 ianuarie 1999;
    i) 17% pentru perioada de după 1 februarie 1999."

    RăspundețiȘtergere
  42. @Leon 28.07.2024, 14:20
    La : "@MA, ma consolez cu gandul ca in procentul de 85% intra cei 9% PS si pierd acelasi procent ptr.9 ani acordati pentru grupele de munca !!................................".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Eiiii, da! Da' se compenseaza cu sporul pentru OMM/SOSP pe care nimenea'n lumea nu-l are!

    Ș'apoi...
    Primele 3 litere au disparut de pe deciziile existente'n plata... din cauza de "vrîstă"... ș'au inceput sa dispara si dintre celelalte...
    Deasemenea, la pensionari cu pensii anticipate, de invaliditate si de urmas, au disparut toate...

    La "enoriasii" l.223/2015, pentru promotiile de dupa 2001, la aceleasi categorii de pensii, ar fi trebuit sa dispara. Numai ca niste idioti s-au gindit sa acorde majorare de procent (prin "echivalare" cu contributia la pensia suplimentara) si pentru perioada cit impricinatii au contribuit pentru pensia lor proprie si personala (contributia individuala la buget si CAS)...
    Acesta a fost inca un motiv pentru care habaucii de decidenti au fost nevoiti sa limiteze procentul de calcul la 85%!

    RăspundețiȘtergere
  43. Cred ca se face confuzie intre ajutoare si salarii compensatorii.

    RăspundețiȘtergere
  44. @Anonim 28.07.2024, 20:41
    La : "Cred ca se face confuzie intre ajutoare si salarii compensatorii.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Cui, cine, cind, despre ce???

    RăspundețiȘtergere
  45. Oricum, tot ați furat banii opriți pt.PS

    RăspundețiȘtergere
  46. Întrebare referitoare la detaliile de calcul din Decizia din 2024 de modificare a deciziei de actualizare din 2017
    Element denumit cuantum pensie la 31.12.2016 trebuie să conțină sau nu Sporul OMM?
    Dacă îl conține și mie mi a fost calculată pensia (denumită întâi denumit Pensie actualizata neplafonata 30.06.2017 iat in final pensie militara de stat )prin însumarea acestei pensii 2016 cu Element denumit Actualizare 30.06.2017(Valoarea Bazei de calcul din Decizia de actualizare din 2017- Valoarea Bazei de calcul din Decizia de pensie)XP(procent vechime cf art.29 + procent pensie suplimentara)%) care conține acest spor OMM la nivelul stabilirii pensiei în 2017 ci nu cel rezultat în urma actualizării este corect?
    Fac mențiunea ca am procent de calcul mai mic de 85% și pensia mea actualizată neplafonata calculată este mai mai mică decât pensia plafonata ( valoare plafon 85% din Baza de calcul actualizata cf art.30 + majorare pensie cf art.11 din L 80/1995)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim:
      ..,moș Alecu a dat un răspuns cum se calculează legal OMM în 2014: adică la valoarea actualizată a pensiei in 2014..❗

      Ștergere
    2. În orincipiu"

      Ștergere
    3. ..L .223/2015 modificată prin toate OUG-urile..= și prin modul de aplicare practică..consacră un..obicei.."haiducesc" din vremuri..de demult..(dar nu numai..) : se FURĂ de la "bogați"..și se DĂ la.."săraci".., adică prin art. 29 + 30..+ art.108.., pensionarii care au "vechime mare" / completă.."pierd"= prin FURT (ilegal = evident) = "%" de calcul din baza de calcul, iar cei care au "vechime mică".."primesc"
      ..oarecum.."necuvenit" "%" de calcul din baza de calcul..= pt. că.."au plecat" din sistem..înainte de vremea..pensionării..!

      Ștergere
  47. @Anonim 29.07.2024, 17:59
    La : "Întrebare referitoare la detaliile de calcul din Decizia din 2024 de modificare a deciziei de actualizare din 2017
    Element denumit cuantum pensie la 31.12.2016 trebuie să conțină sau nu Sporul OMM?...................................".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Am spus mai inainte: "Aiureala introdusa de curtenii de conturi a produs dracu stie ce aiureli in capurile celor de la CPS/MAI...ca urmare de adresat aceasta intrebare celor care "produc" deciziile de recuperare a sumelor incasate necuvenit!".

    Ca urmare nu am de unde sa stiu ce au facut baietii de la CPS-ul de care apartineti!
    Nu stiu ce aiureli au folosit la recalcularea din 2016, nu stiu ce aiureli au folosit la actualizarea din 2017 si nu stiu ce aiureli folosesc acum. Prin aiureli intelegind aplicarea absolut aiurea a l. 223/2015!

    Trimiteti, anonimizat, deciziile de la recalcularea din 2016, de la actualizarea din 2017 si cea emisa acum pentru "inlocuirea" deciziei de actualizare pentru a incerca sa inteleg "gindirea" lor... altfel discutam discutii!
    Adresa este in partea de sus a paginii!

    RăspundețiȘtergere
  48. Pentru anonimul cu chestiile despre decizia din 2024...
    Daca tot refuzati sa trimiteti deciziile cerute... reformulati-va textele in forme "citibile si inteligibile"... altfel...

    RăspundețiȘtergere
  49. Nu înțeleg de ce nu ați publicat nedumeririle mele raportate atât la cerințele L 223/2015 corelate și cu posibilele noile interpretări aplicate in aceste decizii.
    Nu cred că ajută cifrele deoarece am dat toate elementele din decizia respectivă și am pus întrebări raportate la un document postat pe un site similar care abordează problematica pensiilor militare (nu știu dacă este cel final sau aparține celui care se scrie acolo că ar aparține) din care ar rezulta modul cum trebuia efectuată actualizarea

    RăspundețiȘtergere
  50. Nu înțeleg de ce nu ați publicat nedumeririle mele raportate atât la cerințele L 223/2015 corelate și cu posibilele noile interpretări aplicate in aceste decizii.
    Nu cred că ajută cifrele deoarece am dat toate elementele din decizia respectivă și am pus întrebări raportate la un document postat pe un site similar care abordează problematica pensiilor militare (nu știu dacă este cel final sau aparține celui care se scrie acolo că ar aparține) din care ar rezulta modul cum trebuia efectuată actualizarea

    RăspundețiȘtergere
  51. @Fsafety 01.08.2024, 23:55
    La : "Nu înțeleg de ce nu ați publicat nedumeririle mele raportate atât la cerințele L 223/2015 corelate și cu posibilele noile interpretări aplicate in aceste decizii......."

    si

    @Anonim 02.08.2024, 00:07
    Nu înțeleg de ce nu ați publicat nedumeririle mele raportate atât la cerințele L 223/2015 corelate și cu posibilele noile interpretări aplicate in aceste decizii............"
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Repet: Daca tot refuzati sa trimiteti deciziile cerute... reformulati-va textele in forme "citibile si inteligibile"... altfel....

    RăspundețiȘtergere
  52. Revin cu întrebarea și citind acel document (poate aveți răbdarea sa l citiți și dumneavoastră)se introduce sau nu sporul OMM (stabilit în decizia de pensionare din 2017)in elementul cuantum pensie la 31.12.2016. La mine acest spor este introdus.
    De ce nu regăsesc în decizia din 2024 sporul OMM aplicat bazei de calcul actualizate înmulțită cu procentul de calcul al pensiei .
    Multumesc pt un eventual răspuns.

    RăspundețiȘtergere
  53. @Fsafety 02.08.2024, 08:11
    La: “Revin cu întrebarea și citind acel document (poate aveți răbdarea sa l citiți și dumneavoastră)se introduce sau nu sporul OMM (stabilit în decizia de pensionare din 2017)in elementul cuantum pensie la 31.12.2016. La mine acest spor este introdus.
    De ce nu regăsesc în decizia din 2024 sporul OMM aplicat bazei de calcul actualizate înmulțită cu procentul de calcul al pensiei .
    Multumesc pt un eventual răspuns.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Oooooffff, of, of!....
    Din ceea ce presupun ca am inteles din spusele dvs. (chestie de citibilitate si inteligibilitate a textelor dvs.) rezulta ca la CPS/MAI era o procedura absolut in afara legii inca inainte de traducerea aiurea a aiurelilor stabilite de curtenii de conturi!

    1.Conform legii, pentru pensie stabilita in 2017:
    - se stabilea vechimea cumulata avuta atunci, in 2017
    - se stabilea baza de calcul de atunci, din 2017 (media soldelor din cele 6 luni alese)
    - se stabilea procentul de calcul (cel datorat vechimii cumulate + cel datorat conditiilor de munca + cel datorat contributiei pentru pensia sulimentara)
    - se stabilea pensia pentru atunci in 2017: baza de calcul x procentul de calcul (limitat la 85%)
    - la pensia de mai sus se aplica sporul pentru OMM/SOSP
    - se aduna pensia de mai sus cu sporul pentru OMM/SOSP
    - la totalul pensie + spor pt. OMM/SOSP se aplica indexarea de 5,25% si rezulta pensia de pus in plata in 2017

    Deci nu “se introduce sporul OMM (stabilit în decizia de pensionare din 2017 – aia initiala) in elementul cuantum pensie la 31.12.2016” (asa cum spuneti)!

    Daca, in decizia din 2024 (aia de “inlocuire” a deciziei de actualizare din 2017), sporul pentru OMM/SOSP din 2016 a fost “folosit” pentru actualizarea din 2017 este inca o timpenie a CPS/MAI in intelegerea aiurelilor curtenilor de conturi!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    2.La : “De ce nu regăsesc în decizia din 2024 sporul OMM aplicat bazei de calcul actualizate înmulțită cu procentul de calcul al pensiei”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    D’aia!
    Pen’c’așa a vrut mușchiu’ lu’ CPS/MAI!
    Ș’asta pen’ca CPS/MAI a tradus si aplicat aiurea aiurelile aiuritoare ale curtenilor de conturi!

    RăspundețiȘtergere
  54. În decizia de pensie din 2017 s a procedat exact ca la pct 1 descris de dvs
    La fel și la actualizarea din 2017 cu noua baza de calcul(evident fără aplicarea indexării de 5.25%) în decizia respectivă .
    În această decizie din 2024 de modific a celei din 2017 apar aceste probleme la
    elementul cuantum pensie la 31.12.2016 ( cu introducerea sporului OMM de la stabilirea pensiei in 2017, evident fara indexarea de 5,25%). Stabilirea pensiei actualizate de acum s a făcut prin însumarea acestui element cuantum pensie 31.12.2016 cu valoarea obținută prin înmulțirea diferenței dintre baza de calcul actualizată în 2017 și baza de calcul de la stabilirea pensiei în 2017 cu procentul de calcul al pensiei.
    Astfel acum am o pensie mai mică decat cea actualizată în 2017 deoarece nu e luată în calcul majorarea cuantumului pensiei cu sporul OMM corespunzător actualizării din 2017 datorată cresterii SF.
    Din acel document inteleg ca problema era la pensiile actualizate cu adăugarea indexării de 5% din 2016 la cuantumul obttinut cf celor descrise de dumneavoastră la pct 1 (fără indexarea de de 5.25%)la cei cu pensii stabilite până la 31.12.2016 care astfel depășea 85% din baza de calcul actualizată a pensiei , neplafonandu se pensia actualizata la acest procent, cf art 30 din Legea 223/2015.
    Am vreo șansă dacă contest această decizie?
    Ce pot invoca dacă nu ai nicio metodologie clară de calcul a actualizării ?

    RăspundețiȘtergere
  55. @Anonim 02.08.2024, 10:55
    La : "În decizia de pensie din 2017 s a procedat exact ca la pct 1 descris de dvs. ..............................
    ...Am vreo șansă dacă contest această decizie?
    Ce pot invoca dacă nu ai nicio metodologie clară de calcul a actualizării ?"
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Metodologia era foarte clar descrisa in art.60/l.223/2015 (forma in vigoare in iun.2017):
    Articolul 60
    (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional și/sau solda de funcție/salariul de funcție al militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special, în procentele stabilite la art. 29, 30 și 108 și în funcție de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie, astfel:
    ...
    b) în funcție de gradul militar/profesional deținut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu și media soldelor de funcție/salariilor de funcție deținute în cele 6 luni alese conform prevederilor art. 28 pentru drepturile de pensie deschise în baza prezentei legi.

    Iar media aceea era:
    Articolul 28
    (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/polițist/funcționar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, ...

    Actualizarea bazei de calcul insemnind aducerea soldelor din compunerea ei la nivelul dat de actualizarea SF din iun.2017 (ca si cum acele solde ar fi fost primite in iun.2017).

    Per total actualizarea pensiei ca urmare a majorarii SF insemna: aplicarea procentului de calcul la baza de calcul rezultata in urma majorarii SF!

    Nu cred ca aveti vreo sansa la contestare... baietii n-au stiut de la bun inceput cum sa faca actualizarea pensiilor, iar acum sint bulibășiți complet de aiurelile curtenilor de conturi. Iar la apelarea la justitie veti da de niste judecatori tot habarnisti intr-ale pensiilor militare, care cine stie ce năzbîtie vor hotărî!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. CITAT din: moș alecu
      ( 02.08.2024/14:30')
      "Nu cred ca aveti vreo sansa la contestare... baietii 😜❓n-au stiut de la bun inceput cum sa faca actualizarea pensiilor,😜👻❓ iar acum sint bulibășiți complet de aiurelile curtenilor de conturi. Iar la apelarea la❓❗ justitie veti da de niste judecatori tot habarnisti intr-ale pensiilor militare, care cine stie ce năzbîtie vor hotărî!"😜👻❗
      Încheiat CITATUL,
      🌞Moșule:
      ..vorba vine..în CITAT.., că acei "băieți" nu au știut cum să facă "actualizarea" ..despre care e..vorba❗; ei au avut.."alte interese" ..decât simpla respectare a textului din L. 223.., text pe care l-ai citat în comentariu..😜❗

      Ștergere
  56. Multumesc pt răspuns.
    Așa gândeam și eu referitor la contestatie, cred că ar însemna munca de Sisif. .

    RăspundețiȘtergere
  57. @MA, in termen de 30 de zile de la primirea plicului cu noua Decizie de Actualizare se poate trimite o Contestatie la Comisia de Contestatii a CPS prin care solicita o noua Decizie care sa cuprinda si procentul OMM avut deja la data de 30.06.2017..!!

    RăspundețiȘtergere
  58. In afara de rind...

    Undeva, cineva, cindva spune ca "Mos Alecu are într-adevăr un vocabular indecent".

    Protestez viguros, da' pasnic!

    Haide, dom'le, ca sintem ofiteri, ce dracu'! Unde p.la mea ati vazut ca am vocabular INDECENT???

    Vocabular mai buruienos, mai pe'ntelesul tuturor... da!

    Vocabular prin care le spun celor in nevoie cum se numesc ei care au minte atit de putina pe cit demonstreaza...da!

    Vocabular din care sa se'nteleaga ca urmarea sfaturilor avocățelăresco-păsăricesco-...dioate nu-i duce decit in fundatura imbogatirii unor avocățelari

    Sigur ca gramezile de gunoi au mare priza, apreciere, si credibilitate in mintile putine ale mustelor de gunoi... si mi-i mila de bietele muste!

    De'aceea imi mai spun parerea pe aici, incercind sa le arat perspectiva a ceea ce spun legile, nu perspectiva pe care le-o furnizeaza niste nauci doritori sa-i ameteasca si sa cistige de pe urma naucirii lor! Perspectiva naucitoare care place mustelor tocmai din cauza că neînțelegînd-o li se pare de mare, și adînc adevar! (*"Ezact" ca'n Caragiale.*).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MA, poate incercati sa inlocuiti acest
      "Dialog la distanță” cu "Rivalii" pe terenul adversarului !
      Am vorbit cu adminul, va fi bucuros de Oaspeti..!!!

      Ștergere
    2. CITAT din moș Alecu
      (02.08.2024/15:14'):
      " Protestez viguros, da' pasnic!
      Haide, dom'le, ca sintem ofiteri, ce dracu'! 😜👻Unde 👻p.la👻 mea ati vazut ca am vocabular INDECENT "
      Încheiat CITATUL,
      🌤️ Moșule:
      ..e.."faină".. gluma cu .vocabularul.."INDECENT"..😜❗

      Ștergere
  59. @Leon 02.08.2024, 15:05
    La : "@MA, in termen de 30 de zile de la primirea plicului cu noua Decizie de Actualizare se poate trimite o Contestatie la Comisia de Contestatii a CPS prin care solicita o noua Decizie care sa cuprinda si procentul OMM avut deja la data de 30.06.2017..!!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Raspunsul "indecent" ar fi : "Da! Si???"

    Unde am spus eu ca NU SE POATE TRIMITE????

    Raspunsul la contestatie va fi, foarte probabil: "Asa ne-a spus Curtea de conturi", cu insirarea de felurite texte din Raportul curtenilor, si Decizia Curtii de conturi!

    Iar la apelarea la justitie (mult draga mustelor instruite de pasarico-...dioti) va da de niste judecatori tot habarnisti intr-ale pensiilor militare, care cine stie ce năzbîtie vor hotărî!

    RăspundețiȘtergere
  60. @Leon 02.08.2024, 16:11
    La : "@MA, poate incercati sa inlocuiti acest
    "Dialog la distanță” cu "Rivalii" pe terenul adversarului !
    Am vorbit cu adminul, va fi bucuros de Oaspeti..!!!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Mvaiiii!
    Era sa ma scap pe mine de emotie si de bucurie că un idiot ar fi bucuros sa ma aiba de oaspete! Bineinteles ca vor fi bucurosi si cfrimii si joianii... care au primit ordin de la bulibasa sa schimbe placa!

    Ani de zile am dus in spate bloage cu bulibasi nestiutori care habar n'aveau de legi, da' care dadeau sfaturi! Sfaturi tare placute urechilor naucilor care-i credeau ca pe legile lui Moise!
    Toate incercarile mele de a le arata ce si cum cu legile... mai intii nu le publicau, mai apoi imi dadeau de inteles ca nu mai este potrivit sa-i frecventez!

    S'acuma sa reincep munca de alfabetizare dusa cu pasarica, cu actualul ..diot???
    Sa ma'noroiesc cu cifrimi, joiani si alte muste de gunoi asa cum pățeam cu vechea haita de maidanezi?

    Nu!
    Ramine asa cum am stabilit: voi continua (dracu stie pina cind) sa "corectez" prostiile debitate de de-alde ..diotul, cu scopul, si in speranta ca "mustele" nauce care le cad in plasa vor intelege ce si cum cu legile!

    RăspundețiȘtergere