Pagini

02 octombrie 2023

Netoții contraatacă

Marele onorabil maestru/adevarul absolut/adevarat artist si-a schimbat penele, da’  naravu’  ba!

Era nemultumit si’nainte ca cei cu pensiile limitate net la net “nu sufera”  nimic la impozitari/supraimpozitari sau retinere de CASS, da’ acuma, sub semnatura urmasilor lui trece hotarit la atac direct!

Din grija pentru bugetul din care se platesc acele pensii că nu “primeste” nimic din acele impozite, vrea/sustine si “demonstreaza” stringenta nevoie ca la acele pensii impozitul sa se calculeze din/pentru cuantumul net al acestora!

Că acel buget (pentru plata pensiilor) se stabileste in functie de cuantumurile brute; că din acel total al cuantumurilor brute se calculeaza si retine impozitul si, eventual, CASS; că din suma ramasa se platesc neturile pensiilor si se returneaza la bugetul de stat sumele necheltuite, n’are importanta pentru el! Important este ca si pensionarii cu limitarea net la net sa “sufere” din buzunarul propriu impozitele!

Cei in activitate in prezent sint “beneficiarii” viitori ai pensiilor limitate net la net... Să nu ne mai miram ca noi, pensionarii mai vechi, sintem priviti “cu c.uru’   “ de cei in activitate avind in vedere ca “specialisti” dintre de’ai nostri sint in stare sa emita asemenea timpenii!

Ca din “afacerea” asta cei “mai vechi”  nu au nimic de cistigat... n’are importanta pentru marele netot! Important este ca cei cu pensii limitate net la net sa plateasca si ei din buzunarul propriu impozite!
Sa nu ne miram ca vreun “sfetnic” nervos de-al decidentilor va propune ca si pensiile mai vechi sa fie trecute la regimul de “limitate net la net” (fara a fi actualizate cu evolutia soldelor celor in activitate) si sa le fie impozitate cuantumurile nete! Că dobitoci n’or fi fiind numai printre cei de’ai nostri!

Si iac'asa vechii „specialisti” care’au facut praf ceea ce urma sa fie l.223/2015 au urmasi demni de un film cu „Ce tîmpenii mai pot propune pensionarii militari?!?” .

15 comentarii:

  1. Ti-ai pus intrebarea ce zic idioții de care faci vorbire despre tine?Dacă te tratează drept idiot? Asta e intrebarea?
    Pariez ca acest comentariu nu apare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dl Alecu, Balada Miorita, varianta pensionari militari.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim 03.10.2023, 07:01
    La : "Ti-ai pus intrebarea ce zic idioții de care faci vorbire despre tine?Dacă te tratează drept idiot? Asta e intrebarea?
    Pariez ca acest comentariu nu apare.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Iaca_c'a aparut chiar daca ti-ai dat seama ca'ntrebarea'i idioata si ai sters-o de'acolo unde o semnasei cu'acel "anonim ?"!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe 1 octombrie, mi-am permis sa-i trimit prin E-mail, D-lui Premier, urmatoarea "tîmpenie ", la care, binenteles, ca n-am primit raspuns:
    "Este de apreciat mesajul dv-stra catre pensionarii din Romania cu ocazia zilei de 1 octombrie, Ziua Internationala a Persoanelor Vârstnice  si promisiunea ca prin noua lege a pensiilor( Legea 127/2019, imbunatatita) veti elimina IECHITATILE din sistemul pensiilor publice !
    Cu respect, va readuc aminte  ca mai sunt aproape 200.000 de pensionari MILITARI si POLITISTI, care asteapta de ani buni o lege care sa ELIMINE si aici INECHITATILE  din sitemul pensiilor militare de STAT, cunoscand faptul ca cei pensionati in ultimii ani au in plata pensii mult mai mari fata de cei trecuti in rezerva acum 15-20 ani, desi au avut aceleasi conditii de munca, Functii, Grade si Vechimi egale !!"

    RăspundețiȘtergere
  5. @Leon 03.10.2023, 11:42
    La : "Pe 1 octombrie, mi-am permis sa-i trimit prin E-mail, D-lui Premier, urmatoarea "tîmpenie ",....".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Nu'nteleg care-i asemanarea intre continutul email-ului prezentat si "faptele" prezentate de mine! Decit ca una spun eu si alta "contreaza" altii... ca si la articolul precedent, ca si la cele doua babe:
    Doua babe stateau de vorba:
    - Mi-am luat un dispozitiv de auz nou.
    - Si cat a costat?
    - Joi dimineata.

    RăspundețiȘtergere
  6. S-a schimbat cumva plafonul peste care se aplica supraimpozitarea cu 10 % ?
    Înainte era salariul mediu net (aprox 4.000 lei )
    Acum va fi pensia medie netă(aprox.2000 lei ) ?
    Asa spunea ieri Ciolacu ! Astfel ne mai ia încă 200 lei din pensie !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. O continuare la spusele dv-stra din Tema:
    "Si iac'asa vechii „specialisti” care’au facut praf ceea ce urma sa fie l.223/2015 au urmasi demni de un film cu „Ce timpenii mai pot propune pensionarii militari?!?” "

    RăspundețiȘtergere
  8. @Leon 03.10.2023, 13:22
    La : "O continuare la spusele dv-stra din Tema:
    "Si iac'asa vechii „specialisti” care’au facut praf ceea ce urma sa fie l.223/2015 au urmasi demni de un film cu „Ce timpenii mai pot propune pensionarii militari?!?” "(*** cu referire la justificarea spuselor "Pe 1 octombrie, mi-am permis sa-i trimit prin E-mail, D-lui Premier, urmatoarea "tîmpenie "****)
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Lung, intortocheat si ciudat drumul deductiilor care au condus la concluzia similitudinii celor doua afirmatii!
    Este de asteptat ca la spusele mele "omul este alcatuit din celule vii" sa se concluzioneze ca "toate fiintele alcatuite din celule vii sint oameni!"

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. In afara de rind...

    Pentru cei interesati de cumulul pensie salarii:

    "De asemenea, Curtea Constituțională a amânat pentru data de 5 octombrie 2023 obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecție formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite."

    https://www.ccr.ro/19241-2/

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe 5.10 se va menține cumularea pensiei cu salariul la stat.
    Sunt o mulțime de sinecuristi politruci și politruci în această situație de cumul.
    Și pe 5.10 se va amâna iarăși pronunțarea pe OUG 59.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dl Alecu, părerea mea-i că puteți aborda problema idioților sau netoților printr-o expresie diplomatică: "nu toți pensionarii militari, au toate elementele necesare și suficiente să facă o analiză exacta și să-și dea cu părere despre sistemul pensiilor militare de stat"

    RăspundețiȘtergere
  13. @Anonim 04.10.2023, 16:37
    La : "Dl Alecu, părerea mea-i că puteți aborda problema idioților sau netoților printr-o expresie diplomatică: "nu toți pensionarii militari, au toate elementele necesare și suficiente să facă o analiză exacta și să-și dea cu părere despre sistemul pensiilor militare de stat".".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Asa-i!
    Si eu mai "diplomaticesc" uneori expresiile (meritate) pe care le folosesc la adresa unora!

    Dar...
    - de cind am patruns in lumea internetului (de prin 2009) am observat cum creste o "fauna de specialisti" care mai de care mai priceputi si mai insistenti in indrumat/explicat lucruri care numai in mintile lor nauce au/aveau sens
    - "fauna de specialisti" din sînul asociatiilor care beneficiau/beneficiaza de suportul tehnic/informatic oferit de asociatii, sau "construit" de ei inșiși
    - "fauna de specialisti" care se'mpăunau/împăunează cu infailibilitatea autodeclarata a asociatiilor, si cu autocaracterizarea de mari cunoscatori ai legilor
    - "fauna de specialisti" tare priceputi numai in invirtit textele de legi (ca porcu' bostanu' ) pentru pacalirea nepriceputilor... nepriceputi care-i aduleaza si-i urmeaza pina'n pinzele albe...
    - "fauna de specialisti" "exploatatori" ai dorintei maselor de indicare a unor vinovati si de asmutire impotriva "impilatorilor"
    - "fauna de specialisti" tare uituci in a prezenta (non)rezultatele indrumarilor, explicatiilor si indemnurilor lor la "hai la lupta, dragi tovarasi si pretini!"

    S'atunci mi'ajunge si mie cutitul la os si treb'e sa le mai dau peste bot!

    Da' nu va faceti probleme!
    "Fauna" respectiva nu se'mpiedica de'un ciot, si-si vad de treaba, pen'ca încă's tare multi cei care-i cred si-i "incurajeaza si aplaudeaza"!

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pe 03.10 spuneam
    "Pe 5.10 se va menține cumularea pensiei cu salariul la stat.
    Sunt o mulțime de sinecuristi politruci și politruci în această situație de cumul.
    Și pe 5.10 se va amâna iarăși pronunțarea pe OUG 59."

    Totul a fost cum am zis.
    dar mai nou , acum face carieră zicerea
    "AM DAT NU AM LUAT"

    RăspundețiȘtergere