Pagini

28 august 2023

Indicele de corectie din l.263/2010

Pentru cei care nu stiu cu ce se manînca acel indice de corectie din l.263/2010!



 

57 de comentarii:

  1. https://www.luju.ro/alte-modificari-la-pensiile-magistratilor-au-aparut-noi-amendamente-la-proiectul-de-lege-privind-pensiile-de-serviciu-ale-judecatorilor-si-procurorilor-se-schimba-modalitatea-de-calcul-a-pensiilor-magistratilor-supraimpozitarea-si-plafonarea-pensiilor-la

    RăspundețiȘtergere
  2. Indicele de coretie a explodat în anul 2020 la 1,41. Dl Alecu, credeți că acest indice s-a dopat și si-a crescut masa musculara, neortodox ?
    Numa intreb !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cele mai mari discriminări, privind drepturile de pensie sunt la civili și mai ales dacă lucrează după decizia pt limita de vârstă.
    Un ex real și concret.
    Pensionat civil pt limita de vârstă în 2019 indice de corecție 1,2 la fel, pensionat pt limita de vârstă în 2020 indice de corecție 1,41 cele 2 persoane au lucrat după pensionare in mediul privat, pe același salariu, evident că au valorificat stagiile civile ulterioare, fara să obțină aceleași beneficii la pensie, cel cu 1,41 a fost nemeritat a unui beneficiu egal cu 1,41/1,21 fata de cel pensionat în 2019.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim 29.08.2023, 13:54
    La : "Indicele de coretie a explodat în anul 2020 la 1,41. Dl Alecu, credeți că acest indice s-a dopat și si-a crescut masa musculara, neortodox ?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Că_cam_c'așa s-ar putea spune!
    Ca oricum am invirti elementele de calcul din definitia indicelui (art.170/l.263/2010 - si'n forma initiala, si'n forma de dupa 2013) nu iese nici de-al dracului!

    In orice caz... din ian.2016 acel indice de corectie nu trebuia sa se mai aplice la barbati deoarece stagiul complet de cotizare (cel care "participa" la calcularea punctajului) nu se mai modifica (nu mai crestea) inca din ian.2015!

    RăspundețiȘtergere
  5. "Umpic" in afara de rind...

    Cum se pot spune prostii?
    Iac'asa!...
    Se vorbeste despre "Pensiile de serviciu in plata nu se recalculeaza dar se actualizeaza si plafoneaza" folosindu-se ca argumente zicerile dintr-un document valabil NUMAI pentru magistrati!

    Dar populimea pune botu' crezind ca-i vorba si despre pensiile militare de stat de serviciu!

    RăspundețiȘtergere
  6. In afara de rind...

    Pentru dobitocul care lucreaza intens la supraumplerea cosului de gunoi al blogului...
    "Lucreaza" cu ziceri despre vitejia, corectitudinea si "dășteptăciunea" lor, a ardelenilor, in opozitie cu prostia moldovenilor, a oltenilor si-a altora care nu-s ardeleni...

    Ia, dobitocule, si ceteste si-o alta parere! Nu-i parerea mea! Este parerea unui cetatean "romanesc"...

    http://ziduldelatargoviste.com/2023/08/22/un-mesaj-pentru-unii-ardeleni/?fbclid=IwAR1zTKXj70N03YxtS_M8vf300cpycWuFlENZujv9ns4GdjtGevBwTur2zvo

    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Nu te strofoca iarasi ca folosesc cuvintul "dobitoc" rederindu-ma la tine!
    Nu eu TE FAC dobitoc!
    Tu ESTI dobitoc... eu nefăcînd decît sa folosesc termenul care te definește!

    RăspundețiȘtergere
  7. În sfârșit s-a găsit soluția privind eliminarea pensiilor speciale: referendumul.
    Iepurele "a sărit" de unde nici nu se putea visa: Dl Eugen Radulescu, consilierul guvernatorului BNR: Dl Isărescu.
    Sunt și eu de acord cu această soluție.
    Mă gândesc la referendumul validat din 2009 cu 300 parlamentari.
    În noiembrie i se face "buletinul" și nici până astăzi n-a fost implementat.
    Când vrei sa amâni ceva nu umbla cu "fineturi" fa o treabă că lumea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Te referi cumva la acel Radulescu care are salariu de la STAT de aprox. 15.000 de euro (mai mare de 5 ori fata de salariul presedintelui, luat de multe ori ca etalon) si care in 2010 nu i s-a redus salariul cu 25 la suta pe motiv ca BNR e mai "jmechera" ca alte institutii ale statului ? Aaa...daca e ala....m-am lamurit....e un om de bine...lui...

    RăspundețiȘtergere
  9. @ mos Alecu la 30.08.2023, 18:35

    Cu cin te certi asa din senin la ora de culcare !
    Ia publica să ne certam si nou cu ”nesimttul”. ”Nesimtitul” care nu pricepe ca romanii s-au ”globalizat” pe teritoriul Ro ,fiind o apă si-un pămant la nivel civilizatie indiferent din ce regiune provin.
    Drept rezultat vor primi viza Schengen cand isi vor mai cizela comportamentul .
    Noua cultură reiesita din Manea , Uraganu, Gheboasa, etc sunt la fel de bine primite si insusite peste tot.
    Evident sunt si exceptii ,numai că sunt puse sub papuc de ”mesagerii noii culturi ” care bantuie in toate zonele sociale .
    Cand se mai intampla cate o nenorocire se vede cu ochiul liber cum curge mizeria din institutiile statlui , imbarligaturile sistemului mafiot din Ro in toate zonele sociale.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dl Alecu nu puneți la suflet că cei din Transilvania, care au slujit în MApN și care inca au obligații militare, nu-i suporta pe moldoveni pt că ardelenilor mult timp li s-a barat accesul în comanda structurilor militare din Transilvania, n-am înțeles de ce, poate ne explicați dumneavoastră Dl Alecu și Transilvania a fost încadrată cu moldoveni incompetenți și/sau dubiosi, topliceanu, cheler, marangoci, etc. Unii au făcut și facultate la pârnaie și pe alții i-a luat Dumnezeu înainte de vârstă medie de deces în rândul pensionarilor militari.
    Dl Alecu, n-aveti expertiză în comanda structurilor militare, de la Bg mai sus, nu va expuneți, ocupati-va de pătratică dumneavoastră.
    Va urez succes.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dl Alecu ce aveți cu zona cea mai dezvoltată a României: Transilvania atât dpv ec cât și uman privind capacitatea de Apărare Națională ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Dl Alecu, dacă-l publici pe avianyc m-astept ca din "motive personale" sa urmezi ex huhurezu.
    Este cel mai bun lucru care poți să-l faci, pt tine și familia ta !
    Pe noi nu ne interesează !

    RăspundețiȘtergere
  13. @avianyc 31.08.2023, 13:12
    La : "@ mos Alecu la 30.08.2023, 18:35
    Cu cin te certi asa din senin la ora de culcare !".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Iaca_c'am lasat citeva "iecsemple" din gîndireala dobitocului!
    Da's multe, multe altele si mai si, ca'ti vine sa-ti iei cimpii cind vezi ce poa' sa treaca prin dopul gîtului unora de'ai nostri... meletari car'va's'zica!

    RăspundețiȘtergere
  14. Numai putin in afara de rind...

    Leo, Leo de ce te faci tu de ris punind intrebari de nestiutor?

    La intrebarea ta : "Leo 2 septembrie 2023 - 8:34
    Întrebare
    Este adevărat că în perioada 1977 – 1990, militarii au plătit contribuții de asigurări sociale și sănătate prin impozitarea cu 15% aplicată fondului de salarii al militarilor din MFA & MI ?".

    Trebuia sa cetesti d.214/1977 si te lamureai ca militarii (printre care erau considerati si militienii/politistii) NU PLATEAU nici un fel de CAS (contributii pentru pensii), si ca nici nu se faceau retineri din fondul de salarii in acest scop!

    D.214/1977 : "Articolul 4
    Fondurile necesare pentru plata pensiilor militare de stat se asigura din bugetul statului prin Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul de Interne.".

    Retineri se faceau pentru pensia suplimentara, pensie suplimentara care nu era PENSIE... era un supliment pe care intreg poporul muncitor il primea in urma unor contributii proprii (un fel de "roata tiganeasca")!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Mos Alecu, cum interpretati Nota de la subsolul acestui Tabel ?
    Banuiesc ca si Militarii plateau acelasi procent la Impozitul pe Solde ca si civilii pe fondul de salarii !!

    RăspundețiȘtergere
  16. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://mmuncii.ro/j33/images/Documente/protectie_sociala/pensii/3_Evolutia_valorii_cotelor_CAS_2022.pdf&ved=2ahUKEwiGl_WCvIuBAxWU_7sIHdPcA0cQFnoECA0QAQ&usg=AOvVaw0AsKyy94RE8mPteEDcT7u6

    RăspundețiȘtergere
  17. Dragă @MA,
    Ți-am mai zis , te rog să fi milos cu cei mai puțin informați cum este și cazul meu.
    Am mai pus întrebarea sub altă formă, deoarece l-am auzit pe Ialomițeanu pe la o tembeliziune afirmând ceea ce eu am întrebat. Prin urmare dacă e să mă fac de râs , mă fac în echipă și nu solo.
    Mulțumesc frumos dragă MA pt. înțelegere și pt. expicațiile suplimentare....

    RăspundețiȘtergere
  18. @Leon 02.09.2023, 11:11
    La : "https://www.google.com/url?.........".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Da!
    Numa’ ca’n capu’la acel tabel este si coloana “Actul normativ” care zice ca D.389/1972 (aista din urma inca de pe vremea l.27/1966)...

    Si ce zice acel act normativ:
    “Unităţile, persoanele juridice şi fizice care aparţin sectoarelor de activitate cu SISTEME PROPRII DE ASIGURARI SOCIALE,.... Stabilirea şi calcularea contribuţiei de asigurări sociale se fac potrivit reglementărilor acestor sisteme de asigurări sociale.”.

    Iar reglementarile sistemului pensiilor militare de stat erau (*d.214/1977*): “Articolul 4 Fondurile necesare pentru plata pensiilor militare de stat se asigura din bugetul statului prin Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul de Interne.”.

    Nimic despre contributii!

    Asta spre deosebire de - l.3/1977 : “Articolul 3
    (2) FONDURILE NECESARE pentru plata pensiilor de asigurări sociale de stat SE CONSTITUIE DIN CONTRIBUTIILE PE CARE LE PLATESC UNITATILE SOCIALISTE...”.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Leon 02.09.2023, 11:11
    La : “@Mos Alecu, cum interpretati Nota de la subsolul acestui Tabel ?
    Banuiesc ca si Militarii plateau acelasi procent la Impozitul pe Solde ca si civilii pe fondul de salarii !!”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Da!
    Era “cota unica” pe care statul o folosea pentru tot ce voia.... dar nu pentru pensiile militare! Pensiile militare de stat le platea de la bugetul de stat!

    Era ca si-acuma : contributie individuala la buget, da’ nu pentru pensie!

    Contributie individuala la buget pentru pensie a fost numai pe vremea l.164/2001...
    Da’ ș’atuncea numai din lenea finantistilor nostri care nu au vrut ca disparitia contributiei pentru pensia suplimentara sa conduca la cresterea soldelor. Si au bagat-o pe aia cu_”contributie individuala la bugetul de stat pentru prestatiile de la art.4 - a) pensii militare de stat;b) alte drepturi de asigurări sociale”.

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Leo 02.09.2023, 13:12
    La : “Am mai pus întrebarea sub altă formă, deoarece l-am auzit pe Ialomițeanu pe la o tembeliziune afirmând ceea ce eu am întrebat. “.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Haide, dom’le, cum dracu sa ne luam dupa spusele unora pe la “tembeliziuni”?
    Chiar si dupa spusele unor fosti sau actuali decidenti!!!!

    Dac’ar fi vorba despre vreun von der mUE sau vreun ambasador “strategic” da! Da’ nu dupa vorbele unor simpli “duce tava” in piesa de teatru la care asistam!

    RăspundețiȘtergere
  21. Dl Ciolacu a spus că într-o săptămână , Parlamentul României își va corija incompetenta privind transpunerea în practică a deciziei CCR.
    Sunt tare curios, vor introduce serviciul militar obligatoriu ?

    RăspundețiȘtergere
  22. @Leon 02.09.2023, 11:11
    *********COMPLETARE LA RASPUNSUL DAT PENTRU
    @Mos Alecu, cum interpretati Nota de la subsolul acestui Tabel ?
    Banuiesc ca si Militarii plateau acelasi procent la Impozitul pe Solde ca si civilii pe fondul de salarii !!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Si'n alta ordine de idei...
    Nota de la subsolul acelui tabel este inca o "monstra" de habarnism al baietilor care sfatuiesc pe decidenti...

    Zice nota: "Până în anul 1999 angajatorul plătea o cota unică la total fond de salarii, fără ca această cotă să fie defalcată pe categorii de contribuții sociale și impozit.".

    Numai ca acele "contributii" erau pentru alimentarea fondului de pensii; impozitul fiind in plus, cu alte cote, prevazut in l.1/1977, si calculat, ca si in prezent, dupa scaderea contributiilor de asig.soc.

    RăspundețiȘtergere
  23. @ avyanic,alias T3 etc.Deoarece,ne știm cam de 10 ani pe aceste bloguri,începând cu R 26...,Huhurez și etc.te rog sa-mi răspunzi ce a fost în capul lui Bolohan,când a dat jos statuia "prințului unirii" și a inlocuit-o cu a unui rege unngur? Fără sa intri în apologia vremurilor de mult apuse,pe scurt ești de acord cu acest demers?.Și dacă da ,de ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru o mai corecta informare;
      Statuia Regelui Ferdinand I este la locul ei în Piața Unirii, unde era și în anul 1924, la inițiativa generalului Traian Moșoiu ,eliberatorul orasului Oradea.
      Statuia voievodului medieval Mihai Viteazu ,rezultat al contributiei cadrelor militare din garnizoana Oradea este în depozit pentru lucrări de restaurare și urmează să fie amplasată pe soclu în fața Catedralei Ortodoxe care se afla in fata Cetatii Oradea unde se construieste prin lucrari de amploare Noul Centru Civic al orasului ,la confluenta a patru mari bulevarde modernizate ( dinspre Nufarul-Baile Felix ,Cluj Napoca ,Bors prin bdul Magheru si Arad prin Piata Gojdu, ( trafic rutier pe 4 benzi subteran, spațiu pietonal larg în fața catedralei, parcare supraetajată, linii de tramvai , pista de biciclete ,spații verzi ,etc).
      Statuia Regelui Sfântul Ladiszlau va fi amplasată în Cetatea Oradea, unde monarhul considerat in documente întemeietorul orașului, își are mormântul. Vechea statuie a regelui Ladislau a fost distrusă în marea invazie tătară din 1241.
      În Oradea ( a construit prima biserica in jurul careia s-a format orasul ,biserica care se afla si azi in fata Primariei Oradea.) ,
      Românii și ungurii de rand , trăiesc aici impreuna ca frații buni sau unii ca fratii vitregi.
      Cel mai mare dusman a lui Bolojan aici este UDMR -ul aliat cu haimanalele pesediste care pana la venirea lui Bolojan au tinut orasul si judetul in mizerie si subdezvoltare.
      Numai de bine.
      Mai zilele s-a desfasurat la Oradea in cadru organizat fara probleme "Festivalul ( zilele )culturii maghiare" de a carui expozitii ,standuri ,spectacole , bunatati traditionale au putut beneficia atat maghiarii cat si romanii.
      Drept raspuns pot sune doar atat ; vrem-nu vrem ,cu sau fara vointa noastra istoria orasului trebuie respectata.
      Calea convietuirii pasnice este mai buna si benefica pentru oras si comunitate daca respectul este reciproc.
      Iar Bolojan va fi pentru bihoreni un reper caruia poate candva ii vor face vreo statuie drept rasplata pentru faptul ca a ridicat orasului si judetul la un nivel de progres ,civilizatie si dezvoltare urbanistica si pe care nimeni in fata lui nu l-a realizat ,si chiar nici chiar in alte orase sau judete din Romania nu.
      Cine nu crede sa viziteze Oradea si sa se documenteze .
      Bihorenii nu-l vor lasa pe Bolojan niciodata sa paraseasca judetul pentru functii in aparatul central.

      Ștergere
  24. @Mos Alecu, inteleg ca din Fondul de salarii se plateau pe timpul "socialismului multilateral dezvoltat", contributii de pensii si impozit, mai putin decat in capitalismul slab dezvoltat din prezent, care pulsează inca 10% CASS..!!

    RăspundețiȘtergere
  25. @avianyc 03.09.2023, 08:59
    La : "Pentru o mai corecta informare;..........".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Pentru o si mai buna informare ar fi fost utila precizarea sursei/"autorelui" acestei laudatio!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @mos alecu
      Eu sunt bihorean ,m-am scolit in Oradea , locuiesc temporar in Oradea ,am fosti colegi ,prieteni ,cunostiinte romani si maghiari acolo ,neamuri .Cunosc bine situatia , starea de spirit ,ce a fost Oradea inainte de Bolojan si unde este acum.
      Asa ca am conceput textul acestui comentariu pentru o mai corecta informare si pentru a mai linisti apele in aceasta privinta.
      Nu fac politica ,dar ce se vede cu ochiul liber nu poate fi tagaduit.
      Orasul se dezvolta atat urbanistic cat si economic intr-un ritm accelerat ,la fel si judetul.
      Si in beneficiul cetatenilor.

      Ștergere
  26. @Leon 03.09.2023, 09:59
    La : "@Mos Alecu, inteleg ca din Fondul de salarii se plateau pe timpul "socialismului multilateral dezvoltat", contributii de pensii si impozit, mai putin decat in capitalismul slab dezvoltat din prezent, care pulsează inca 10% CASS..!!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Că_cam așa'i!

    Da' pe vremea aceea nu era democratie, si prostimea nu-si vedea lungu' nasului!... Si'ncepuse sa uite ca'n viata totu' se plateste!

    RăspundețiȘtergere
  27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu asta am vrut sa vă arat în video clip.Probabil ca între timp a fost șters de fb.Scuze!

      Ștergere
  28. @GG 03.09.2023, 13:10
    La : "https://fb.watch/mQ4rW9R2UY /

    Iată cum un OM,un român,care este mai patriot ca mulți alții cu vreo 3-4 facultati,
    doctorate etc.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Adresa este foarte "cuprinzatoare" si prezinta o multime de filmulete!
    Pentru exactitate... la acea adresa dati click dreapta pe data filmului ales, apoi "open link in new tab... deschideti acea noua adresa, copiati-o, s'apoi transmiteti-o...

    Presupun ca ati dorit sa propuneti https://www.facebook.com/100069445323184/videos/1218926955390251/

    RăspundețiȘtergere
  29. @GG 03.09.2023, 13:39
    La : "Nu asta am vrut sa vă arat în video clip.Probabil ca între timp a fost șters de fb.Scuze!" (***referindu-va, probabil, la prima adresa propusa***).
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Facebuci-ul se actualizeaza/innoieste foarte frecvent... in asa fel incit ceva ce este "actual" acum, in momentul urmator este aruncat dracu stie unde in "trecutul paginii" - foarte greu, spre imposibil, de "recuperat"!
    Asa ca_cind gasiti ceva "interesant" folositi procedura pe care v-am indicat-o pentru a putea "anunta" si pe altii!

    RăspundețiȘtergere
  30. Pt Dl avianyc
    Nu-s bihorean, dar am fost in Oradea de peste 100 de ori, prima data acum 55 de ani și ultima data, timp de o săptămână, în august 2023.
    Fabulație domnule, dragi camarazi evitați Oradea și mai ales centrul ei, care-i un șantier unde nu prea lucrează nimeni și nu poți să-l străbați nici măcar cu piciorul, mult praf și vegetație uscată.
    Cu mașina este o adevărată loterie !
    Oradea a fost un oraș foarte frumos, cu oameni cumsecade, din păcate politicul l-a distrus.
    Oradea după terminarea Autostrăzii Transilvania va rămâne un oraș modest, mult mai neimportant ca de ex. Bistrița, Zalău, Deva, etc. își va pierde importanta de oraș de granita și de tranzit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ anonim
      Dovada ca s-a lucrat si se lucreaza intens aproape peste tot in Oradea. Normal ca unde se lucreaza se mai face si praf ,se mai usca vegetatia. Numai ca acele pasaje subterane ,parcari subterane si supraterane , modernizarea bulevardelor ,etc vor descongestiona foarte mult traficul urban si vor reduce aglomeratia.
      Si in judet se lucreaza ,centuri ocolitoare si parcuri industriale pentru toate orasele judetului.
      Si eu evit zonele in santier.
      Cum va arata orasul dupa terminarea lucrarilor ramane la aprecierea celor care-l viziteaza / traverseaza.
      Fara aceste lucrari in curs de desfasurare si care vor urma Oradea ar fi sufocata de aglomeratia datorita turistilor ,localnicilor si a traficului usor si greu care tranziteaza orasul.
      A compara Oradea cu Zalău 🤣🤣este ca si cum ai compara Vaslui cu Timisoara. Ce sa mai vorbesc de orasul taranesc Bistrita sau minuscula Deva, orase prin care totul pare incremenit in timp.

      Ștergere
  31. Dl avianyc
    Tot ce se face-n Oradea are la bază o ipoteză total greșită: că acest oraș este cel mai mare centru de tranzit, la intrare in tara din V României.
    Total greșit, in viitorul apropiat.
    În Oradea veți fii doar voi consumatori, cei care intra-n tara pe Autostrada Transilvania nu vor oprii în Oradea, posibil Zalău și probabil Cluj-Napoca.
    Dacă-ți circulat pe Valea Mureșului, înainte de finalizarea Autostrăzii Sibiu Deva, sigur ați auzit de popasul Luchs 2000 la intersecția Sebes-Orastie cu Alba-Iulia-Vîntu de Jos.
    Acest popas era magnific, avea și biserica proprie, sute de autocare și mii de autoturisme opreau zilnic și făceau consumație.
    După finalizarea autostrăzii a bătut vântul și s-a transformat în ruină.
    Asta-i viitorul și loc Oradea.
    Tot tranzitul și cei mai importanți consumatori din tranzit vor dispare.
    Atunci veți înțelege domnule v-ați făcut investiții inutile, evident că politicul le va amortiza pe spinarea bihorenilor.

    RăspundețiȘtergere
  32. Fara a intra in polemica, doar constat , investițiile total inutile făcute de politicul județean BH și local Oradea în Aeroportul Oradea.
    Pe acest aeroport, daca dam la o parte charterele din sezonul estival și ele puține: o destinație Turcia și una Grecia, în prezent, după investiții imense, s-a realizat performanta scăderii operatorilor și a rutelor de transport aerian intern și extern.
    A mai rămas un singur operator: Tarom cu o singura destinație: Otopeni-Oradea, tur și retur !!

    RăspundețiȘtergere
  33. Neata @ mos Alecu
    Cand arunci la cos unele comentarii muncite nu te gandesti ca dai apa la moara unor "anonimi " care umbla la 40 ° C prin santierele din Oradea.
    Ba ne mai spun si cat de infloritor o sa fie Zalaul,Bistrita si Deva dupa terminarea autostrazilor.
    De parca toti in drum spre Europa se vor da jos de pe autostrada la Zalau sa vada fantana arteziana facuta de cantaretui Furdui Iancu pe bani imprumutati si nu europeni. Ca altceva nu au ce vedea.
    Sau ca turistii vor face un înconjur de aproape 100km ca sa ajunga la Borș pe la Zalau pe autostrada ,fara oprire, cand au la dispozitie scuratura E60 Gilau -Oradea cu popas pentru a servi o masa , o placinta ,un gogos ,un suc ,o bere ,etc la numeroasele pensiuni din depresiunea Ciucea- Vadu Crisului.

    RăspundețiȘtergere
  34. Va fi din ce in ce mai "bine":
    "...A treia este unificarea cotei de impozit pe venit cu cota de CASS, respectiv ajung la 20% și aplicarea acestei cote asupra venitului brut realizat, fără să mai deducem partea de contribuții sociale, CASS și CAS. Este o creștere de impozitare”, a declarat ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, după negocierile purtate la Bruxelles cu reprezentanții Comisiei Europene, conform Libertatea: ( Dcnews)..!!

    RăspundețiȘtergere
  35. @Leon 04.09.2023, 11:07
    La : "Va fi din ce in ce mai "bine":
    "...A treia este unificarea cotei de impozit pe venit cu cota de CASS, respectiv ajung la 20% și aplicarea acestei cote asupra venitului brut realizat, fără să mai deducem partea de contribuții sociale, CASS și CAS. Este o creștere de impozitare”, a declarat ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, după negocierile purtate la Bruxelles cu reprezentanții Comisiei Europene, conform Libertatea: ( Dcnews)..!!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Dăștept în capu' lui, lăbăralu'!!!
    De la 41,5% sare la 45,0%!!

    RăspundețiȘtergere
  36. Romania va intra în Schengen, pt ca-s interese strategice.
    Îmi pare rău că avianyc este depășit de situație și-a bate joc de orașul meu de suflet Bistrița și de brațul ei înarmat Bg 81 MC
    .

    RăspundețiȘtergere
  37. Tranzitări Oradea, nu vă opriți, este pierdere de timp.

    RăspundețiȘtergere
  38. @Leon 04.09.2023, 11:07
    Revenire la raspunsul anterior...

    M-am mai gindit si cred ca mai adecvat era sa spun: "Dăștept capu' la domnu' lăbăralu'!!!
    (*Asta pen'c'au hotarit mai multe la recenta lor reuniune la "cap" de partid!*)

    RăspundețiȘtergere
  39. Ca bine le zice nenea Zamfir, labărarilor:
    https://www.stiripesurse.ro/daniel-zamfir-dupa-ce-a-auzit-ca-pnl-vrea-sa-traga-o-linie-rosie-nu-mai-merge-cu-fundul-in-doua-luntri_3053368.html

    RăspundețiȘtergere
  40. Ooofff, of, of, Leo cum iti place tie sa cetesti din legi numai ce se potriveste cu ce-ai dori tu sa fie!
    Păsăricește sadea!

    Da! Din D.389/1972 “(*cum spui tu*)reese IMPLICIT că și MFA & MI au fost obligate „sa verse la bugetul asigurarilor sociale de stat, o contributie de 15% asupra cistigului brut realizat de personalul lor salariat,…” , deci tot implicit rezultă că şi militarii au plătit aceste contribuţii...”

    Numai ca cel care te-a indrumat a obosit sa ceteasca acel articol 1 din D.389/1972 pina la capat!...
    Daca reusea sa ceteasca vedea ca acel articol mai zice si ca “Unităţile, persoanele juridice şi fizice care aparţin sectoarelor de activitate cu SISTEME PROPRII DE ASIGURARI SOCIALE,.... Stabilirea şi calcularea contribuţiei de asigurări sociale se fac potrivit reglementărilor acestor sisteme de asigurări sociale.”.
    https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/301

    Iar MApN si MAI erau “persoanele juridice şi fizice care aparţin sectoarelor de activitate cu SISTEME PROPRII DE ASIGURARI SOCIALE”.

    Sistem propriu de asigurari sociale reglementat de d.141/1967 (valabil la data D.389/1972).
    Iar D.141/1967 zicea: “Articolul 4 Pensiile militare de stat şi celelalte drepturi cuvenite pensionarilor militari şi membrilor lor de familie se plătesc din fondul prevăzut în acest scop în planul de cheltuieli al Ministerului Forţelor Armate, respectiv al Ministerului de Interne,...”.
    Mai apoi D.214/1977 zicea: ““Articolul 4 Fondurile necesare pentru plata pensiilor militare de stat se asigura din bugetul statului prin Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul de Interne.”.

    Nimic despre contributii (ale impricinatului sau ale angajatorului)!

    Asta spre deosebire de l.27/1966 (valabila la data D.389/1972) care zicea ca: “Art. 4. -
    Fondurile necesare platii pensiilor... se realizeaza din CONTRIBUTIILE INTREPRINDERILOR, altor organizatii si ale persoanelor fizice care angajeaza, precum si din sumele alocate in acest scop din bugetul de stat, fara nici o retinere din salariu.”
    Si spre deosebire si de l.3/1977 care zicea ca: “Articolul 3 (2) Fondurile necesare pentru plata pensiilor de asigurări sociale de stat se constituie din CONTRIBUTIILE PE CARE LE PLATESC UNITATILE SOCIALISTE, precum și din sumele alocate în acest scop de la bugetul de stat.”

    D.389/1972 se refera la situatiile prevazute de l.27/1966 si l.3/1977 (legi privind pensiile de asigurări sociale de stat), cu precizarea ca situatiile din d.141/1967 si d.214/1977 se rezolva conform prevederilor acelor decrete... adica fara contributii!

    Aceste lucruri i le spusesem (mai pe scurt... ca el se prinde mai repede) si lui Leon... da’se vede ca ti-a scapat acel raspuns al meu!

    RăspundețiȘtergere
  41. Leo, Leo...asa-i cind unii, luati de valul păsăricelii, uita unde sint si se adreseaza altcuiva!

    RăspundețiȘtergere
  42. Cariera militara, este total neatractivă pt cetățenii României.
    Asa sta treabă, Dl Alecu cum vedeți dumneavoastră rezolvarea problemei ?

    RăspundețiȘtergere
  43. @MA
    SĂ TRĂIASCĂ PĂSĂRICA ORIGINALĂ HR !
    ȘI SĂ TRĂIM ȘI NOI BINE și cu dorință de inițiativă!
    SĂ TRĂIȘTI ȘI TĂLICĂ @MA, NU bine ci FOARTE BINE !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Leo
      4 septembrie 2023 - 15:21
      ERATĂ
      @NM în loc de @MA cum greșit am scris."
      Leo , n-ai gresit dragule, pentru ca raspunsul lui NM este dat de MA(teiaș )..!!

      Ștergere
  44. @Anonim 04.09.2023, 15:05
    La : "Cariera militara, este total neatractivă pt cetățenii României.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    S-ar parea ca "boala" s-a extins si la multi altii!
    Devine un fel de pandemie ca si pandemia "cov-idioata"!

    RăspundețiȘtergere
  45. @Leon 04.09.2023, 16:38
    La : "Leo , n-ai gresit dragule, pentru ca raspunsul lui NM este dat de MA(teiaș )..!!"".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    "Aşa e; asta meşterul Dincă binagiul mi-a făcut-o; a tencuit zidul de la poartă şi mi-a bătut numărul 6 d-a-ndoaselea; să-l pui mâine să mi-l întoarcă la loc, să nu mi se mai întâmple vreun conflict.".

    RăspundețiȘtergere
  46. Cei care sunteți în evidență CPS MApN și doriți să beneficiați de bilete pt anul 2024 (sunt disponibile peste 3000 de bilete de tratament balnear și de recuperare) puteți face cerere in perioada 10 sept-20 oct 2023.
    Detalii pe situl casei de pensii.

    RăspundețiȘtergere
  47. @ Anonim
    Cariera militara devine ca Schengenul romanesc pentru austrieci.
    Cand aud austriecii si nu numai ei de romani li se face pielea gaina .
    Sau exact ca si cand intalnesti in trafic soferi de BN ,SJ , AB si trebuie sa fii foarte vigilent ca in orice moment sunt capabili de o incalcare a regulilor de circulatie. Si nu din greseala ci din nestiinta. De, cu carnete luate la Bistrita ,Zalau sau Alba Iulia este de inteles. Doua strazi si trei intersectii.
    Nu degeaba se zice ca cine a luat carnetul in Oradea ,Cluj ,Sibiu mai stiu ceva soferie.

    RăspundețiȘtergere
  48. Nr de bilete de odihna și tratament pt pensionarii din evidenta CPS MApN pt anul 2024 este 3561 și cf HG reprezintă 5% din Nr total din evidenta la data de 1 august 2023 adică 71220 de pensionari.
    În decembrie 2020 această casă de pensii avea în evidenta aproximativ
    65000 de pensionari militari.
    Se observă o creștere în 3 ani de cca 10%

    RăspundețiȘtergere
  49. Creșterea Nr de pensionați militari MApN este normala, datorita implicării în nivelul de trai a mult iubitului, camarad, Nicolae Ciuca și planului domniei sale privind creșterea calității vieții pensionarilor militari.

    RăspundețiȘtergere
  50. Am analizat dpv juridi posibilitatea ca Dl avianyc sa beneficieze de un bilet de odihna sau recuperare in sistemul oferit de CPS MApN.
    Cu mare bucurie-n suflet, afirm că dpv juridic, nu face obiectul, nici moral și nici profesional.
    Locurile de odihna și tratament, la pensionari, indiferent de sistem se asigura celor în viața și de pe Pământ.
    Dl avianyc locueste-n Oradea, deci în "Rai" așa zice domnia sa , evident că bate câmpii și nu se califica ...
    Accept, chiar sunt curios, sa aud și alte puncte de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  51. Dl avianyc poate te dor oasele și ai nevoie de proceduri la Bălțătești, daca n-ai cazare și nu-ți poți permite, poate vorbesc cu preafericita maica, de la Văratic.

    RăspundețiȘtergere